reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Fifka również trzymam kciuki!&&&&&&&&&&&&&&&

A z tym L4 jest tak że bierze się średnią z ostatnich 12 pełnych m-cy przed pójściem na chorobowe (czyli idąc od 20 sierpnia biorą do wyliczenia zarobki do końca lipca), a jeśli nie przepracowało się pełnego roku - ja np. u obecnego pracodawcy pracuję od 24.09.2012 - to podstawę za każdy pełny przepracowany miesiąc - u mnie od 10/2012 do 07/2013:tak:
I bierze się średnią z dokumentów przekazanych do ZUS-u - więc wszystkie premie, trzynastka itp się do zasiłku wliczają;-)

A ja dziś zawiozłam swoje zwolnienie, wszyscy stwierdzili że będzie im mnie brakować więc przynajmniej wszystko przebiegło w miłej atmosferze;-)

Ps. przez tą wczorajszą wizytę musiałam odmłodzić swój suwaczek o tydzień, więc już od 2 tygodni jestem na półmetku:-D

Ostatnia edycja:
To prawda mozna sie przyzwyczaic... tylko ze jak ktos sie za bardzo wciagnie w to nic nierobienie to nawet do sklepu po zakupy na obiad nie chce mu sie isc tak jak mi teraz:p

reklama
Do góry