reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Ale fajnieeee, chlopaczek za chlopaczkiem, mowie ze bedzie problem z zonami:-):-). Gratuluje wczorajszych szczesliwych wizyt:-)

Ikasia ja tez za 2 tyg wizyta...tak juz bym chciala wiedziec. Ikasia mieszkasz w Rzeszowie?? Ja jestem teraz na wakacjach u rodzicow 50km od Rzeszowa.

ja tam pewności nie mam czy lekarze wiedzą, co robią:) ale tak, jak piszecie, komuś trzeba wierzyć. Może lepiej ginowi niż piekarzowi. Generalnie podejście do ciązy tu jest zupełnie inne niż w Polsce. Osobiście wolę to, co w Polsce. Bardziej dmuchają i są ostrożniejsi. Tu ciąża to stan, który nie wiem kiedy zaczynają traktować poważnie - przecież ja cały czas nie mam założonej książeczki (w domyśle bo po co? wiadomo jak długo jeszcze...) to jest bardzo nie fajne...Ale to zakładanie szwu np, już, teraz - to akurat na plus.
I to, co pisałam wcześniej. w szpitalu do śniadanka pani przynosi kawę i się dziwi, że ja się dziwię. I tylko usprawiedliwia się, ze piwa nie mogę dostać, bo na oddziale ginekologicznym to nie. Ale na innym to tak:)

Delewarre - bosko:) bardzo Ci gratuluję!

aaaa, jeszcze co do seksu, w ciąży z Kajtkiem, wręcz nakaz miałam do tego, jak to lekarz powiedział:"pani się odstresuje, mąż się odstresuje, a i dziecku jakas przyjemność się należy"

dziewczyny ja tak na szybko zyje po slubie pozniej wszystko opowiem a teraz jade podgladac mojego syneczka trzymajcie kciuki:)

Delewarre gratuluje sisiorka:-)!!!!ach dziewczyny,dobrze, z jednej strony, ze tak daleko mieszkamy, bo moze gdzies pomiedzy beda dziewczynki dla naszych chlopcow:-D dla mojego juz mam, moja przyjaciolka urodzila coreczke w lipcu, a ma 2 chlopcow u mnie odwrotnie 2 dziewuchy na koncu chlop:tak:

Inomama powodzonka z ta szyjka. Wiesz ja wczoraj rozmawialam z ginekolog odnosnie przyczyny mojego krwawienia. Z lozyskiem bylo wszystko ok, wiec ona stwierdzila, ze peklo jakies male naczynko w obrebie szyjki. Moja szyjka byla podobno bardzo popekana po ostatnim porodzie i chyba jest ciut nadwyrezona dlatego.
co do seksiku, to ja po tych moich przebojach narazie sie wstrzymuje, zle po prostu reaguje na krew w ciazy i to mnie skutecznie odciaga od wszelkich wygibasow.
chce Ci tylko napisac,zebys uwazala i jesli juz to b.delikatne przytulanko, dzidzia jest teraz najwazniejsza. Ja tez wlasnie musze sie wypisac np. Z jazdy konnej, bo milosc do koni jest ogromna ale dziecka mi nikt nie zwroci, w razie czego. Takze chyba czasem wyrzeczenia poplacaja.tez jestem szalona, chyba podobnie jak Ty, ale czasem walne sobie w glowe i mowie stop.
klaudiarozumiem Cie,ze przezylas szok, bo mialam to samo w 1 ciazy,tez miesiac czy dwa chodzilam z chlopcem a nagle zmienil sie w dziewczynke, takze wiem jak to jest, czlowiek sie musi oswoic. Ale gwarantuje Ci,ze z tego chlopca bedziesz bardzo zadowolona, dzieci, ktore mialy byc inna plcia sa najlepsze:-) Gratuluje z calego serca!!!!!

Kciukasy za nastepne wizyty, chcialam napisac dziewczynki, zamiast wizyty:-) niech bedzie co ma byc, najwazniejsze,zeby zdrowe byly:-)

sylka owczem, mieszkam w Rzeszowie:)

Ja dzisiaj tez idę do swojej ginki, ale tylko po zwolnienie lekarskie, bo mi się dzisiaj konczy...I pewnie nie zrobi usg:(

Vingo troche zasmiecam, ale moj poprzedni post byl tak dlugi, ze ciezko juz tam cos dopisac:eek:

powinnam w sumie pisac o tym w objawach, ale ja sadze, ze jesli chodzi o plec to ciaza chlopieca jest latwiejsza, mniej dajaca w kosc niz z dziewczynkami.przynajmniej te poczatkowe miesiace. Czy dziewczyny, ktore maja i chlopca i dziewczynke zgodza sie ze mna?
Jesli tak, to moze pomoglybysmy wywrozyc dziewczynom,ktore nie znaja jeszcze plci. Tak pol zartem pol serio, ale moze cos sie sprawdzi. Bardzo mnie ostatnio ten temat interesuje. Bo ze swojego przykladu widze, ze jest roznica w objawach ciazy i plci dziecka.
dziewczyny,ktore chcecie sie dowiedziec, moze wpiszcie wasze objawy?moze uda sie cos wywnioskowac;-)

Ja ja pierwsza :) otóż mdłości i 2 razy wymioty w 5 tygodniu. Następnie od 6 do 8 czasami wieczorem muliło. Po 10 tygodniu raz na jakiś czas muli obecnie nic. Aaaaa nie miałam większego problemu z mięsem jadłam choć czasami straaasznie smródkowało. I ja nic wiecej nie mam cycki nie rosna tylko z jasno rozowych brodawek mam cholernie ciemno brazowe :eek: I już i już chyba wszystko :) pomijam sennosc i bezsilnosc bo to mialysmy prawie wszystkie :)

Siorek czy nie siorek ??? :)

Ja walcze z biegunka (nerwy) musze koniecznie melise wypic przed dzisiejsza wizyta bo mnie nerwy zjadaja a jeszcze godzine temu nie myslałam o niczym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pustiszi jamialam podobne objawy na chlopca, tylko miesa moj sisior nie lubi ale zamiast tego jest dziki na punkcie ryb.
a jak u Ciebie z zapachem skory, czujesz go duzo mocniej u siebie i np. U swojego faceta? I bardziej Ci przeszkadza? Tak jest u mnie,ale to napewno nie regula.ja z dziewczynkami po prostu tego nie mialam wogole.

tak naprawde Pustiszi to ja czuje u Ciebie chlopaka, ale sie nie nastawiaj.to Twoja pierwsza dzidzia, i moze tak latwo znosisz ciaze, wiec trudno powiedziec:-)
zdrowiej szybciutko a ja ide sprzatac, wywale chyba pol pokoju swojej corki,bo znacznie za duzo zabawek....i pomieszaly sie,pogubione maaasakra

Do góry