reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Bluelovi, dzięki :) Oby, bo mi przepowiadają chłopaka :/

Kasia, no dokładnie :) Ja czasami się zastanawiam czy bym uważała się za ciężarówkę jak bym na usg nie widziała dzidziolka :) I chyba nie ;)

Jak mieszkałam z rodzicami w kawalerce, mieliśmy przedzielony pokój szafą na dwa :) Ja z bratem za szafą, oni w przechodnim :)
Którejś nocy, miałam może z 11 lat, zachciało mi się siusiu, ale słyszę że tam się coś kotłują. Zaglądam zza szafy, a tata na mamie. Nie chciałam im przeszkadzać, więc przez cały pokój, do łazienki...czołgałam się.
Ale i tak zreflektowali się, że nie śpię i pewnie coś widziałam bo... spuściłam wodę :D hihi

Ostatnia edycja:
reklama
kasia150491 nie wiem co powiedziec hehe jeszcze nie slyszalam o takim przypadku ;)))nie mam pojecia co ty bedziesz mec za cholere nic nei podejrzewam ;O

Bluelovi- jak ktoś pyta mnie o objawy itp, to jak uslyszy o moim pozytywnym przebiegu ciąży to niewierzy i myśli,że ściemniam:p a ja się naprawde bardzo dobrze czuje:) lekarz smieje sie ze mnie, że twarda zawodniczka jestem, bo przytyc tez tylko 1 kg od poczatku ciazy przytylam:p

delewarre -gratuluję syneczka :) Tak dużo chłopaków, że może mam szansę na córkę:p:p W piątek poproszę moją ginkę aby zaglądnęła :p

Dziewczyny przeglądałam wasze galerie brzuszków i maci już dość fajnie widoczne. U mnie nadal malutki :( Mówią że wyglądam jakbym zjadła porządny obiad. A waga idzie do góry bo już 3,5 kg od początku ciąży wskoczyło.

kaha171- nie martw się! ja też długo miałam bardzo malutki brzuszek, teraz nawet jak mało zjem,albo rano przed sniadaniem to mam praktycznie minimalnie wiekszy niz przed dzidzia:p jeszcze zdąża te brzuszki wyjść:)

Ja się będę cieszyć i z Adrianka i z Moniki, nie ważne co wyjdzie, wazne żebym donosiła szczęśliwie i zdrowe było. Z chłopaka bardzo się cieszę bo już widzę oczami wyobraźni tych dwóch urwisów biegających po ogrodzie... Mąż zapalony wędkarz i miłośnik ASG (replik broni na kulki :-D i rekonstrukcji wojny w terenie) więc chłopców będzie miał czym zarażać! Z drugiej strony ja bym chciała lekkiej odmiany i dziołcha była by super... Ja to w sumie chce tylko potwierdzić zanim zacznę kompletować wyprawkę :tak:

Hehe Blue ty czarownico! Ciekawe czytrafisz!

U mnie ciąża jest zupełnie inna... Jedyne podobieństwo to ten spadek wagi a tak zero nudności - Przy Konradzie rzygałam do połowy ciąży... wyglądam kiepsko... paznokcie słabe a przy Konradzie było idealnie... Apetyt głównie na owoce... szał na żelki i gumy zżuwalne.. Piersi jędrne z bardzo jasnymi otoczkami - Z Konradem brązowe... Brzuch się rozlewa na boki i jest DUŻY! z Konradem był malutki i idealna piłeczka... oj było by co tu wymieniać....

Kasia mówi się że pozytywne znoszenie ciąży to na chłopca ale ja w to nie wierze bo z Konradem BARDZO źle się czułam...

Sali u ciebie też przeczuwam dziołchę :-D

kasia - ja już bym chciała żeby był taki ładny widoczny:) Mój mąż tez nie może się doczekać okrąglutkiej piłeczki:)
Fifka - Moja mama bardzo dobrze znosiła dwie ciąże (tak jak ja) i ma dwie córki:) Mnie i moją siostrę. Więc myślę, że to różnie bywa:)

Myślicie, że w 17 tygodniu już będzie dobrze widać płeć? Bo mam zwykłą wizytę USG i nie wiem jak ją poprosić aby sprawdziła :(

Oj chciałabym chłopaczka, chciała....;) ale coraz częściej myślę,że jak będzie śliczna, mała księżniczka, to też będę wniebowzięta:) Najwazniejsze, żeby wszystko było ok ze zdrowiem dzieciątka;)

reklama
A ja jak od 6 do 9 prawie nic nie czułam to błagałam o jakieś mulenie tak chciałam żeby coś czuć ale to ze strachu że coś nie tak...

Też bym chciała mieć już okrąglutki moja koleżanka jest pod koniec 6 mies. Kompletnie nie ma brzucha gdyby nie jej skwaszona mina bo źle sie czuje to nikt by nie zgadł.

A moja mama o swoich ciazach nic mi nie opowiada mimo ze podpytywalam bo nadal mowi na dzidzie TA CiĄŻA, albo czy mówiłaś komuś że jesteś no wiesz...? I nie kończy... Eeeeh

Do góry