reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Grudnioweczka ja tez dopiero jak sie dowiedzialam, czyli 4 dni po spoznianiu okresu:-)nie przejmuj sie, bardzo duzo dziewczyn ogolnie nie bierze przed. W pierwszej ciazy mialam wpadke i tez nie bralam.w drugiej to bylo tak zaplanowane jak w zegarku.rowno po dwoch miesiacach brania witaminek zaszlam w ciaze;-)a dziewczyny rowno zdrowe:-D

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie, zaczęłam brać kwas foliowy w piątek, a w poniedziałek, wtorek miałam mieć planową @. Innych witamin wcześniej nie brałam.

A weźcie mi nic nie mówcie o nfz. U mnie w przychodni nie ma już zapisów na nfz i trzeba płacić za wszystkie wizyty. Właśnie wróciłam z innej przychodni, w której przyjmuje mój gin - tam mi chociaż wypisał darmowe badania bo jakbym za to jeszcze musiała płacić to niedługo poszłabym z torbami przez tą ciążę :-)

ciekawe jak wizyta Ikasi?

teraz kwas foliowy brałam, bo i ciąża planowana, ale przy pierwszej skapnęłam się, ze w ciąży jestem koło 6 tygodnia i dopiero brałam kwas foliowy, a córa zdrowa jak ryba:tak:

co do NFZ to u mnie ok. 1,5 tyg. temu jak dzwoniłam proponowali pierwszy wolny termin do ginekologa 31 lipiec:p
Na pytanie, że to przecież drugi trymestr Pani powiedziała, że to nie jej problem:no: Więc ominęłam rejestrację i zadzwoniłam bezpośrednio do gin i mnie przyjęła na 13 czerwca:)

vinga becikowe becikowym ale jaka rewolucja w macierzyńskim ja jestem very szcześliwa z powodu nowej usstawy.

ja i tak idę prywatnie więc mi to tam wisi nfz. choć nie do końca bo te wszzystkie pierwsze badania wiecie...kiła itp...co to podobno sie robi też i przy drugiej ciazy mam zamiar własnie na nfz. pojechałabym nawet jutro do gina[ tu tak jest że kto pierwszy ten lepszy nie umawiają na zaś....im wcześniej jesteś tym pewniejsze że cie przyjma] ale nie mam z kim małej zostawić...musze czekać aż maż z delegacji wróci. więc pewnie jakos w przyszłym tygodniu

Kochane jestem po wizycie ...malusek ma całe 3,8mm...jest piekne serduszko...coprawda nie słyszałam, ale było widac ładnie bijącą kropeczke:):):)): jestem przeszczęśliwa...za tydzien mam przyjsc po zwolnienie to moze bedę miala kolejne usg:):)

Ikasia super,gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jej aż łezka się kręci jak widzę taką kropeczkę:happy2:

reklama
Do góry