reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Grudnioweczka ja tez dopiero jak sie dowiedzialam, czyli 4 dni po spoznianiu okresu:-)nie przejmuj sie, bardzo duzo dziewczyn ogolnie nie bierze przed. W pierwszej ciazy mialam wpadke i tez nie bralam.w drugiej to bylo tak zaplanowane jak w zegarku.rowno po dwoch miesiacach brania witaminek zaszlam w ciaze;-)a dziewczyny rowno zdrowe:-D

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie, zaczęłam brać kwas foliowy w piątek, a w poniedziałek, wtorek miałam mieć planową @. Innych witamin wcześniej nie brałam.

A weźcie mi nic nie mówcie o nfz. U mnie w przychodni nie ma już zapisów na nfz i trzeba płacić za wszystkie wizyty. Właśnie wróciłam z innej przychodni, w której przyjmuje mój gin - tam mi chociaż wypisał darmowe badania bo jakbym za to jeszcze musiała płacić to niedługo poszłabym z torbami przez tą ciążę :-)

ciekawe jak wizyta Ikasi?

teraz kwas foliowy brałam, bo i ciąża planowana, ale przy pierwszej skapnęłam się, ze w ciąży jestem koło 6 tygodnia i dopiero brałam kwas foliowy, a córa zdrowa jak ryba:tak:

co do NFZ to u mnie ok. 1,5 tyg. temu jak dzwoniłam proponowali pierwszy wolny termin do ginekologa 31 lipiec:p
Na pytanie, że to przecież drugi trymestr Pani powiedziała, że to nie jej problem:no: Więc ominęłam rejestrację i zadzwoniłam bezpośrednio do gin i mnie przyjęła na 13 czerwca:)

vinga becikowe becikowym ale jaka rewolucja w macierzyńskim ja jestem very szcześliwa z powodu nowej usstawy.

ja i tak idę prywatnie więc mi to tam wisi nfz. choć nie do końca bo te wszzystkie pierwsze badania wiecie...kiła itp...co to podobno sie robi też i przy drugiej ciazy mam zamiar własnie na nfz. pojechałabym nawet jutro do gina[ tu tak jest że kto pierwszy ten lepszy nie umawiają na zaś....im wcześniej jesteś tym pewniejsze że cie przyjma] ale nie mam z kim małej zostawić...musze czekać aż maż z delegacji wróci. więc pewnie jakos w przyszłym tygodniu

Kochane jestem po wizycie ...malusek ma całe 3,8mm...jest piekne serduszko...coprawda nie słyszałam, ale było widac ładnie bijącą kropeczke:):):)): jestem przeszczęśliwa...za tydzien mam przyjsc po zwolnienie to moze bedę miala kolejne usg:):)

Ikasia super,gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jej aż łezka się kręci jak widzę taką kropeczkę:happy2:

reklama
Do góry