reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Witam Was Kochane.
Wczoraj pierwsza wizyta u gin. Moja fasolka ma 7 mm, tj. 5tc. Na razie wszystko OK, wczesna ciąża, następna wizyta 10.05. i wtedy mam nadzieję zobaczyć już bijące serduszko. Jestem trochę wystraszona, gdyż nie brałam kwasu foliowego, bo to była totalna wpadka. Ale już kocham tę fasolkę.

diablica-termin miałam na 01.12.2010, ale czułam, że to będzie listpoad 2010, więc na bb byłam w listopadówkach 2010. Olka urodziła się 30.11.2010r.

Czy wszystkie brały kwas foliowy na 3 mies. przed planowaną ciążą, a co z wpadkami. Pocieszcie mnie trochę.

jaq bralam witaminy a w witaminach wiekszosci jest kwas foliowy :) moze tez bralas i nie masz sie co stresowac :)

Grudnióweczka, ja zaczęłam brac jak tylko się dowiedziałam, że zafasolkowałam, wcześniej nic. Nie martw się, najważniejsze żebyś brała kwas foliowy w trakcie gdy tworzy się cewa nerwowa :) To najważniejszy moment rozwoju zarodka.

Kurcze dziewczyny, tak czytam o waszych perypetiach z umawianiem wizyt... a czy mówiłyście, że chodzi o ciążę??? Bo ja np. jak dzwoniłam w połowie maja umówic wizytę to pierwszy wolny termin był w... połowie lipca. Ale powiedziałam w przychodni (a umawiałam się na nfz), że sorry, ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży, mam choroby współistniejące i muszę zostac przyjęta. I wizytę miałam tydzień później. Ciężarówki MUSZĄ zostac przyjęte... zwłaszcza, że mamy czas do 10 tc na zgłoszenie się żeby miec becikowe.

reklama
grudnióweczka, ja zaczęłam brać dopiero jak się dowiedziałam o ciąży, w poprzedniej też tak było. dokładnie tak jak napisała Salli, ważne żeby brać gdy układ nerwowy zaczyna się rozwijać :)

a co do becikowego teraz mi się przypomniało, wiecie ile cyrków jest od tego roku z becikowym? moja koleżanka mówiła że stos papierów i załatwiania :no:

Do góry