reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Witam Was Kochane.
Wczoraj pierwsza wizyta u gin. Moja fasolka ma 7 mm, tj. 5tc. Na razie wszystko OK, wczesna ciąża, następna wizyta 10.05. i wtedy mam nadzieję zobaczyć już bijące serduszko. Jestem trochę wystraszona, gdyż nie brałam kwasu foliowego, bo to była totalna wpadka. Ale już kocham tę fasolkę.

diablica-termin miałam na 01.12.2010, ale czułam, że to będzie listpoad 2010, więc na bb byłam w listopadówkach 2010. Olka urodziła się 30.11.2010r.

Czy wszystkie brały kwas foliowy na 3 mies. przed planowaną ciążą, a co z wpadkami. Pocieszcie mnie trochę.

jaq bralam witaminy a w witaminach wiekszosci jest kwas foliowy :) moze tez bralas i nie masz sie co stresowac :)

Grudnióweczka, ja zaczęłam brac jak tylko się dowiedziałam, że zafasolkowałam, wcześniej nic. Nie martw się, najważniejsze żebyś brała kwas foliowy w trakcie gdy tworzy się cewa nerwowa :) To najważniejszy moment rozwoju zarodka.

Kurcze dziewczyny, tak czytam o waszych perypetiach z umawianiem wizyt... a czy mówiłyście, że chodzi o ciążę??? Bo ja np. jak dzwoniłam w połowie maja umówic wizytę to pierwszy wolny termin był w... połowie lipca. Ale powiedziałam w przychodni (a umawiałam się na nfz), że sorry, ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży, mam choroby współistniejące i muszę zostac przyjęta. I wizytę miałam tydzień później. Ciężarówki MUSZĄ zostac przyjęte... zwłaszcza, że mamy czas do 10 tc na zgłoszenie się żeby miec becikowe.

reklama
grudnióweczka, ja zaczęłam brać dopiero jak się dowiedziałam o ciąży, w poprzedniej też tak było. dokładnie tak jak napisała Salli, ważne żeby brać gdy układ nerwowy zaczyna się rozwijać :)

a co do becikowego teraz mi się przypomniało, wiecie ile cyrków jest od tego roku z becikowym? moja koleżanka mówiła że stos papierów i załatwiania :no:

Do góry