reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

To i ja dopisuje sie do listy. 1 wizyta u lekarza,badanie krwiii i zalozenie karty ciazy 6 czerwca
usg serduszkowe 25 czerwca

reklama
28maja-lkasia--wizyta serduszkowa
29maja-anisen -wizyta u lekarza serduszkowa- Milusia-wisyta serduszkowa- Fifka - założenie karty ciąży
31maja-mirka78-wizyta serduszkowa
3 czerwca-fiuufiuu- pierwsza wizyta u gin.
3 czerwca - delewarre - wizyta serduszkowa
3 czerwca - Elusia35 - wizyta serduszkowa
5 czerwca - Kasienka_ - wizyta serduszkowa
5 czerwca - panna.nikt - wizyta kontrolna
6 czerwca -basiek-pierwsza wizyta u gin.
7 czerwca - anbas - wizyta kontrolna
7 czerwca - Salli - wizyta serduszkowa
11 czerwca - vinga89 - wizyta serduszkowa
13 czerwca - Salli wizyta u gin. założenie książeczki ciąży

13 czerwca - agagsm - pierwsza wizyta u gin
20 czerwca - malinka1984 - wizyta kontrolna

no to ja dzisiaj pierwsza z listy:):):) trzymajcie kciukasy...mam nadzieje ze dzisiaj dostanę najwspanialszy prezent na urodziny--bicie serduszka mojego dzidziusia:)

vinga ja tez jestem z Płocka do którego lekarza chodzisz?:)
uwierz twoja wizyta nie jest "dopiero" a ekspresowa ja zostałam zapisana DOPIERO na 17 czerwca a umawiałam się już dwa tygodnie temu jestem wsciekla ze zostawiaja mnie samopas bez zadnej kontroli i badań tym bardziej ze jestem po usunięciu mięsniaka macicy 3 lata temu i zrostów jestem w siódmym tygodniu i do tej pory zostałam zbadana raz i zlecono mi jedną betę bo drugą musialam robic bez skierowania na swój koszt:/ :wściekła/y:To moja pierwsza ciąża i bardzo bardzo się boję, że jej nie donosze... albo jestem pesymistką albo moje obawy sa normalne...

Ikasia trzymam kciuki mocno &&& Za malutkie bijące mocno serduszko

Ja chodzę prywatnie bo poszłam zapytałam w przychodni i wizytę bym miała na 14 czerwca :( Pytam kiedy ? Dodam ze byłam 10 maja . No takie są zapisy. No ale ja ostatnią @ miałam 9 kwietnia :szok:. I to nie na USG tylko na wizytę u gina. powiedzieli mi jak już raz pani przyjdzie następna będzie za 3 tygodnie. Bonus - nie ma zapisów na godzinę. Pani zapisuje na dzień , lekarz przyjmuje od 14 i kto pierwszy ten lepszy. Podobno od 12 panie czekają na wizytę. Ja nie dam rady od 12 bo jestem w pracy a do tego mam dwoje dzieci . Co ja z nimi zrobie w tym czasie?
no to dzięki temu dzwonie w czwartek i zapisuje sie tel na następną środę na wolną godzinę i wiem ze nie będę czekać bo lekarz normalny i zapisuje realnie ;) Minus muszę dojechać do Krakowa. Tak, bo w mojej mieścinko- dziurze nawet prywatni zapisuja i czekaj w kolejce.

Ostatnia edycja:
Ja w Wawie tez chodzę prywatnie, raz w miesiącu płace haracz 180 zł, żeby w międzyczasie mieć wizyty w szpitalnej przychodni i ew badania za darmo... A po moich przejściach mam do wyboru tylko dwa szpitale specjalistyczne które mogą się mną zając...

28maja-lkasia--wizyta serduszkowa
29maja-anisen -wizyta u lekarza serduszkowa- Milusia-wisyta serduszkowa- Fifka - założenie karty ciąży
31maja-mirka78-wizyta serduszkowa
3 czerwca-fiuufiuu- pierwsza wizyta u gin.
3 czerwca - delewarre - wizyta serduszkowa
3 czerwca - Elusia35 - wizyta serduszkowa
5 czerwca - Kasienka_ - wizyta serduszkowa
5 czerwca - panna.nikt - wizyta kontrolna
6 czerwca -basiek-pierwsza wizyta u gin.
6 czerwca- justynaj- pierwsza wizytka zalozenie karty ciazy,bad.krwii
7 czerwca - anbas - wizyta kontrolna
7 czerwca - Salli - wizyta serduszkowa
11 czerwca - vinga89 - wizyta serduszkowa
13 czerwca - Salli wizyta u gin. założenie książeczki ciąży

13 czerwca - agagsm - pierwsza wizyta u gin
20 czerwca - malinka1984 - wizyta kontrolna
25 czerwca - justynaj -pierwsze usg
---

mój minus tego lekarza to tylko to ze daleko. Tak naprawdę to gdybym mieszkała w Krakowie w ciemno bym do niego poszła bo myśle ze każde 100zł za wizytę jest dobrze wydane. Lekarz miły, konkretny , nie gada dyrdymał, ale też nie snuje czarnych scenariuszy. Mówi co moze być w dwóch aspektach i tych dobre i tych złe i najważniejsze co możemy zrobić zeby bylo dobre. wychodząc masz poczucie ze wiesz co robić i nie jesteś sama. Jak czegos sam nie wie ( tak jak było u mnie z tokso) to konsultuje sie z profesorami. Przyznaje sie ze czegoś może nie wiedzieć ;)
Ja mu ufam i każda wizyta to przyjemność. Nawet ta wizytą nie w ciązy ;)

reklama
Do góry