reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczynki, te z Was które maja już dzieci i czuja ruchy, powiedzcie teraz jest jeszcze delikatnie i nieregularnie prawda? Tez tak macie? Rano na brzuch wskoczył mi pies jak lezalam i troszkę się martwię bo dzidzi coś spokojne...

reklama
Panna spokojnie, na tym etapie raczej nic złego się nie stało... Konrad mi nie raz łokciem w brzuch walnie chociaż się bardzo bronie. Ostatnio padał jak leżałam i mi na niego usiadł... :confused2: Macica jest na razie bardzo nisko.

A ruchy ja czuję już dość regularnie popołudniu i wieczorem. Raczej się nie zdarza ze Adrian cicho siedział, ale jednak nie przywiązuję do tego bardzo wielkiej wagi. Liczenieruchów zacznę dopiero około 25 tygodnia.

panna ja tez mysle ze dzidzi nic nie bedzie , jest dobrze opancerzona ;)) mnie w pierwszej ciazy w 1 trymestrze pies pociagnal i sie wywrucilam na brzuch strasznie sie przestraszylam ale na szczescie sie nic nie stalo , lekarka mnie uspokoila, jedyne co sie stalo to rozlane mleko i zbite jajka. dzidzia byla jeszcze z macica nisko wiec chyba dlatego tak jest to skonsruowane ze jak dzidzi male to macica na dole ;)

Na razie sie nie spodziewajcie ze to będą kopniaki, labo jakieś inne mocne ruchy bo maleństwo jest naprawdę małe. A do tego chronią je wody i pęcherz płodowy. ja to czuję jak takie przeelwanie w doleni częsci brzucha, tak jakby tam była rybka ;)
Jeżeli ciaza zdrowo sie rozwija to dziecko jest bardzo chronione, tak to wymyśliła natura. Co nie oznacza że mamy skakać na bungy czy też za spadochronem ;)

Anisen haha dokładnie!

Choć ja ruchy czuję już całkiem wyraźnie, bo odróżniam kopanie od kręcenia się. :tak: Od paru dni też bez względu na pozycję bo i na stojąco już czuję.

Nie skakać.....? A buuuuu.... ;)

-------------
(mam taki lęk wysokości, że jak kiedyś chciałam skoczyć na bunge to wjechałam na górę w koszu i wnim też zjechałam na dół :) )

reklama
Do góry