reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fifka i ja bym też poszła do trzeciego, przecież to nie czkawka jaja sobie robią. Oby ta druga miała racje i wierze że ma ale ja bym już chyba zasięgnęła opini 3 lekarza

reklama
Oj pewnie za jakiś czas przejdę się do 3... ale powiem wam że ona mi pokazywała to na USG więc sama nie wiem co myśleć... zdurnieć można przez tych lekarzy...

Fifka- to nic tylko trzymac kciuki zeby ta straszna ginka miala racje :) Ale chyba dla wlasnego spokoju sumienia warto to skonsultowac :)

fifka koniecznie do trzeciego lekarza. Wiem ze ta ostatnia wydaje sie najbardziej ok, bo mi na USg stwierdził ze sie skraca a podobno palpacyjnie idzie to stwierdzić tylko wtedy jak masz tak jak ja miałam w 22 tygodniu ze .. szyjki juz nie bylo wogóle :( zgładzona.
Prszeczytałam aż 3 razy wszystko i ... nie mam czasu odpisywać każdej osobno, przepraszam !!! przepraszam. Wybaczcie, piszcie bo bardzo sie cieszę z każdej dobrej wieći i wszystkim mamusiom Gratuluję :))) Jeszcze raz przepraszam

Anisen no właśnie u mnie było to samo... jak się lekarka zorientowała szyjki nie było już WCALE! A na USG był efekt lejka (szyjka rozwiera się od strony dziecka) ręcznie sprawdza się rozwarcie...

fifka ja nie wiem bo u mnie nie robila usg dopochwowego tylko przez wziernik zagladala i tak przez brzuch ogladala macice a w karcie napisala ze szyjka 3 cm wiec jakos to zmierzyla

reklama
Do góry