reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja na szybko tylko, bo nie mam jak teraz pisać, ale
Fifka - mi tylko i wyłącznie usg dopochwowym mierza szyjkę, więc może coś w tym jest?

i kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!

reklama
U mnie też tylko na pierwszym paluchami sprawdziła, a potem usg.
Ale dla własnego spokoju poszłabym na twoim miejscu do jeszcze jednego lekarza, albo zadzwoniła na infolinię medyczna i zapytała która metoda badania jest prawidłowa i aprobowana przez instytut matki i dziecka (najlepiej do niego zadzwonić)

już po:) maleństwo nadrobiło straty! ma już 5 cm (od głowy do pupy), termin wypada na 31 stycznia :D (a jak pamiętacie, wg ostatniego usg aż na 8 lutego się przesunęło). Wszystkie pomiary ok, przezierność idealna, nosek śliczny, kręgosłup cały, dwie ręce, dwie nogi;) cudne serce itd. Ruchliwe toto ślicznie :) no i coś między nogami dynda, jak przystało na ten tydzień - jak to gin stwierdziła, robiąc zdjęcie, albo będzie pierwsze zdjęcie jajeczek, albo zdjęcie dużej łechtaczki :-D
foty w galerii zaraz będą :)

vinga - proszę o wpisanie na kolejną wizytę na 14 sierpnia :) wizyta kontrolna :-)

Ivi: super gratulacje:)
fifka: no to nieźle cię zamieszali! na wszelki wypadek nie szalej i sie oszczędzaj - nie zaszkodzi:)

dziewczyny z tym "czymś" między nogami w 12tc. to na tym etapie i w tym tygodniu ciąży to każdy dzidziuś ma to "coś" - dziewczynki też - kwestia tylko położenia - czy jest to "coś" skierowane równolegle czy prostopadle i od tego zależy czy będzie chłopak czy dziewczyna:) tak więc jak się widzi "coś" to nadal nie ma się co nakręcać;) gdzieś było taki artykuł z tych nubów we wczesnych tygodniach i właśnie było zdjęcie, że wypustka jest identyczna u chłopców i dziewczynek na tym etapie, dopiero potem się różnicuje....:-D

aga - dokładnie, dlatego mamy fotę ale na zasadzie - albo chłopiec, albo dziewczynka (50/50% ;) ) bo to po prostu za wcześnie i tyle. W to położenie to ja np średnio wierzę;) lepiej poczekać parę tygodni i wtedy się dowiedzieć, a nie tak na wariata :D

No wiadomo że w 12tc cos tam jest ale chyba już każda się nie nakręca bo widać maluchy płatają figle mamusiom, a że coś jest no to każdy coś ma.

reklama
Do góry