reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

fifka i vinga jestescie tak jakby w tej samej druzynie jedna 2 chlopca i druga hehe ;):-) , fifka to duza ta twoja dzidzia ;OO ja mysle ze bedziesz naasza pierwsza styczniowa mama w grudniu :))

reklama
Na to się zapowiada... :-D Teraz termin wypada mi na święta... ale nie zamierzam od was nigdzie odchodzić... dobrze mi z wami :-)

No a dzidzia duża... o wiele większa niż piszę na suwaczku...

Wprawdzie to nie wynika z badania, ale napiszę tutaj bo tyczy się płci dzidzi.
Dziś byłam u mojej matki chrzestnej. Był jej syn i synowa. Synowa spytala czy chcę znać płeć. Jak powiedziałam, że oczywiście, to spytała "na pewno? bo wiesz, ja mam 100% skuteczności w przewidywaniu". Jak zdębiałam, wzięła mnie za rękę, zrobiła swoje szachrum - machrum i powiedziała "na 100% syn. Więcej dzieci mieć nie będziecie, ale co do tego nie jestem pewna".
No i kolejna czarownica syna mi przepowiada....

moja teraz 6 dni starsza niż z om wychodzi. z czasem będzie się powiększać ta różnica. pamiętam z Natem pod koniec ciąży termin na wrzesień mi wychodził (a z om na 12 października) więc też przepaść.

Sali ja po dzisiejszym badaniu już w żaden przesąd nie uwierzę... wszyscy mówili mi że noszę córę...WSZYSCY!! (No teść nim zaszłam śmiał się że będzie drugi chłopak.. :-p) ale tak to każda wróżba, test, przesąd... wszytko mówiło o córce... nawet przeczucie... a tu???? SIUSIAK!!

Ja stwierdziłam że się okaże czy ma rację :)
Z drugiej strony gdyby był chłopak to mniej by mnie finansowo wyniósł (przynajmniej na początku) :rofl2: bo właśnie po tej parce mam mieć multum chłopięcych ciuszków (i po nich gondolkę i nosidełko) :D

Fifka - pierwsza ciąża pierwsza : ) I mam nadzieję nie ostatnia! : D
Sali - gratuluję udanej wizyty! :)
Vinga - również gratulacje, a do łożyska mówię: do góry!
Inomama - gratuluję wizyty i medytującego po turecku Dzidzi, za szyjkę trzymam kciuki! Nie skracaj się franco!

Ja drżę przed jutrem. 16:50 i przyjdzie na mnie czas : )

Ja dzis mialam pobudke mala chciala picno 5.30 i od tego czasu koniec lulu,nie moge spac.ale przynajmniej wreszcie mam czas Was poczytac, bo ostatnio to nas w domu nie ma wogole
Sali, Inomama, Vinga, GRATULACJE!!!!
Bardzo sie ciesze z Waszych udanych wizyt. Inomama, trzymam kciuki za szyjke, uwazaj na siebie kochana:tak:
Vinga a to Ci psikus z tym chlopakiem co? A i takie duze mdlosci byly u Ciebie i wymioty i mowia,ze to na dziewczynke.ale wiesz co, powiem Ci, nie nastawiaj sie jeszcze tak do konca.ja w pierwszej ciazy na usg w 12 lub 13 tyg. Mi powiezieli,ze bedzie chlopak chyba, a za miesiac okazal sie dziewczynke. Takze ja jestem jednak za okreslaniem plci ale tylko jak lekarz jest w 100 %pewny.bo chwile mi zajelo powiem ci,przestawienie sie zn1 plci na druga...zdziwienie bylo ogromne.

a u mnie wizyta jutro, i wiem,ze bedzie sucha i bezduszna,bedzie tylko i wylacznie badanie przeziernosci, zmierzenie w odniesieniu do terminu porodu i ewentualna zmiana oraz wniesienie wynikow testu podwojnego plus wiek moj i plus przeziernosc na schemat i potem wynik 1 do .... Test podwojny i przeziernosc robis sie standardowo w kazdym wieku tutaj, no chyba,ze powie sie,ze sie nie chce takiego badania.
to bedzie badanie w szpitalu darmowe i dlatego za smiesznie to nie bedzie.plci na pewno mi nie powiedza, bo juz tak ostatnio bylo, ze mi powiedzieli genetyczne to genetyczne i ani kropli wiecej.
takze za 2-3 tyg zapisze sie do prywatnej kliniki na nastepne usg, bo jak mam do polowkowego czekac to mi chyba uszy odpadna do tego czasu.
no ale najwazniejsze,zeby dzidzia zdrowa byla. Trzese sie jak galareta, nie lubie jakos tych 'koniecznych usg'

reklama
no inwazja chłopaków normalnie..gratuluje dziewcyznki....a mowią ze rodzi się więcej dziewczynek:p{ No I ja mam takie rpzemyslenie...ze te które jeszcze nie wiedzą to będą miały dziewczynkę:p mam nadzieje ze wśród nich będę I ja:):)

Do góry