reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Ja po ktg, zapis piękny skurczyki jakies ze 3 były może czułam 1 ale nie jakoś specjalnie, w czwartek kolejne ktg a w piątek już mnie chyba przyjmą na oddział..Dlaczego to moje dziecko jest takie uparte????

reklama
Asieek ja się śmieję że moje dzieci to chyba lubia u mnie w brzuchu siedzieć,Majka 6 dni po terminie,teraz też małemu się nie spieszy :-D,chyba mamusia go dobrze dokarmia ;-):-D.Moze Twojemu maluszkowi też spasowało u Ciebie w brzuszku ;-).

A mnie nikt na KTG nie wysyła:baffled:. Widocznie mam jeszcze czas.
Dziś byłam na wizycie u ojej pani doktor i dostałam zakaz czytania w internecie o porodzie:baffled:, a wszystko przez mojego M bo jej naskarżył że siedzę i czytam tylko "pierdoły". Powiedziała że przecież nie muszę dokładnie wiedzieć co się "tam na dole" będzie działo. No może i nie muszę ale chciałam się zapoznać ze słownictwem;-). Przecież muszę rozumieć położną, bo na pewno na Polkę nie trafię:tak:.

A tak poza tym to jutro na 16 znów mam iść na kontrolę bo ciśnienie za wysokie 147/98 i pokazało się białko w moczu:-(. Mam nadzieję że jutro będzie ok. Choć nie wiem czy to tak przez jeden dzień zniknie:baffled:.
Aha i dostałam leki na hemoroidy:zawstydzona/y:. Coś strasznego. I jeszcze w aptece facet mi zaczął szczegółowo tłumaczyć jak to to "zażywać". No sorry ale umiem czytać:nerd:. Za to mąż miał ubaw na maxa.

A mnie nikt na KTG nie wysyła:baffled:. Widocznie mam jeszcze czas.
Mnie też na ktg nikt nie wysyła:eek:,a na wizytę u gina jestem umówiona w dzień terminu,a na następny dzień wywoływanie:baffled: Nie wiem jak to jest,ze jedne są wysyłane na ktg,inne nie.Na każdej wizycie tętno było sprawdzane i było ok.

A ja właśnie po wizycie, mój mały waży 4600:baffled: Mam się w poniedziałek 24-go zglosić do szpitala jeśli dotąd nie urodzę, ale wywoływania nie zapowiadał, tylko że będa kontrolować czy wsio ok. No i szczerze przyznał że się mnie już nie spodziewał na tej wizycie.:dry:

A w sąsiednim gabinecie przyjmuje urolog, przez te powodzie spóźniał się 2 godziny i cała poczekalnia pełna była starszych panów, którzy najwidoczniej uznali ze wsadziłam sobie piłkę pod bluzkę tylko po to żeby wymusić miejsce siedzące, na szczęście do gabinetu weszłam po 5 minutach, bo bym tam niezłą rozróbę zrobiła, już zaczęłam wymyślać jakim tekstem o niewychowaniu i chamstwie ich poczęstować:sorry2:

A ja właśnie po wizycie, mój mały waży 4600:baffled: Mam się w poniedziałek 24-go zglosić do szpitala jeśli dotąd nie urodzę, ale wywoływania nie zapowiadał, tylko że będa kontrolować czy wsio ok. No i szczerze przyznał że się mnie już nie spodziewał na tej wizycie.:dry:

A w sąsiednim gabinecie przyjmuje urolog, przez te powodzie spóźniał się 2 godziny i cała poczekalnia pełna była starszych panów, którzy najwidoczniej uznali ze wsadziłam sobie piłkę pod bluzkę tylko po to żeby wymusić miejsce siedzące, na szczęście do gabinetu weszłam po 5 minutach, bo bym tam niezłą rozróbę zrobiła, już zaczęłam wymyślać jakim tekstem o niewychowaniu i chamstwie ich poczęstować:sorry2:

Nikita-napewno tyle wazy,moze cos gin pomieszla,matko jak duuuzo

a bylo macanko?

nie chciałam badania, szyjkę mi usg przepatrzył. I maluch tyle waży na pewno, spał twardo i nawet nie drgnął przy mierzeniu, dokładnie 4680 wyszło. Błąd co prawda nawet 600gmoże być przy takiej wadze, ale to w najlepszym wypadku daje 4 kilo, w najgorszym 5200:baffled:

I ogromny łeb!!!

nie chciałam badania, szyjkę mi usg przepatrzył. I maluch tyle waży na pewno, spał twardo i nawet nie drgnął przy mierzeniu, dokładnie 4680 wyszło. Błąd co prawda nawet 600gmoże być przy takiej wadze, ale to w najlepszym wypadku daje 4 kilo, w najgorszym 5200:baffled:

I ogromny łeb!!!
oj duzy duzy fakt

reklama
My po KTG i... zaczęły pojawiać się skurcze :tak: W ciągu 35 minut było kilka ok. 20, dwa ok. 60 i trzy ok. 80. Najlepsze jest to, że oprócz bólu w krzyżach i bólu podbrzusza przez cały czas, nie czułam tych skurczy.
W piątek mamy pojawić się na kolejnym KTG i wtedy będzie badanko, no i decyzja czy zostajemy na oddziale, czy jeszcze nie.

Nikita to Twoje maleństwo już spore ;-)

Do góry