reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Julita nie chodzi o becikowe z US, tylko tak jak Krewetka napisała zaświdczenie do becikowego socjalnego:) czy jakoś tak. Czyli to samo zaświadczenie jest potrzebne do rodzinnego??

reklama
Julita nie chodzi o becikowe z US, tylko tak jak Krewetka napisała zaświdczenie do becikowego socjalnego:) czy jakoś tak. Czyli to samo zaświadczenie jest potrzebne do rodzinnego??
tak

1.jest becikowe samorzadowe oferowane przez urzedy miasta ale nie kazde miasto wyplaca
2.jest becikowe rzadowe - te ktore dostaja kobiety bez wzgledu na dochod
3.tzw becikowe socjalne(czyli jednorazowy zasilek z tyt. urodzenia sie dziecka)wyplacane w MOPS-ie jako dodatek do rodzinnego

Julita ale Cię skasował:szok:
Mi lekarz powiedział że w szpitalu mi wypiszą..
Co do badań ja robiłam posiew
Kozaczino, Aldonta ciekawe ile jeszcze bedziemy się tak kulać, co za uparciuchy nam się dostały:eek:

iwona, idę w poniedziałek na indukcję, o ile bedą na tyle dogodne warunki żeby mnie męczyć. Tzn. odłaczą oxy i jeśli zrobi się jakies rozwarcie, by gin dostał się do pęcherza, to wtedy mi go przebije i nie będę miała wyjścia.

Z Olą dopiero po 5-tej indukcji coś zaczeło sie dziać, le nie przebijali pęcherza...a to przyspiesza przecież.

zdrówka życze :))

oj przyspiesza, przyspiesza... Po 10 minutach od przebicia zwijałam się pod skurczami...

No właśnie ja mam tego świadomość i już zaczynam się bać. Idę na wiadome ;)
Datego też jestem zła, że samo się nie zacznie, ale naprawdę marneee szanseee

Jakoś ubzdurałam sobie, że jak impuls idzie od matki natury, to jest lżej...a może nawet szybciej, no bo jakieś rozwarcie i zgładznie jest, a w moim przypadku zawsze zaczynali od szyjki ok 2 cm i czekali na zgładzenie, a potem na rozwieranie....
Płakać mi się chce :((

Asia a do becikowego u nas musiałas mnies juz przyznany pesel? i ile czekałaś na pesel?
mam juz zaświadczenie od gina i resztę papierów ale tam trzeba wpisac pesel i nie wiem czy bez niego przyjma wniosek

Tiger bardzo rozumiem twój nastrój i czuję tak samo. Chciałabym normalnie dostać skurczy, zobaczyć jak to jest, a nie na takie sztuczne pobudzanie macicy do skurczy...słyszałam, że takie bóle oxytocynowe są o wiele gorsze od tych których doznaje kobieta tak naturalnie, ja nie mam porównania, bo po przebiciu pęcherza leżałam praktycznie cały czas pod tą pompą, samo to, że człowiek musi leżeć praktycznie bez ruchu wykańczało mnie dobitnie...co innego jest zmienić pozycję, skulić się...tak mi się wydaje...
Chrupcia masz rację, ja dopóki leżałam pod oxytocyną, nic mnie nie brało,dopiero jak przebili pęcherz momentalnie zaczęły się skurcze...
Tiger no właśnie szkoda, że Ci od razu nie próbowali przebić, a nie dopiero po 5 indukcji, tyle Cię męczyć Bidulko...trzymam za Ciebie mocno kciuki! Po dwóch razach powinni jakoś teraz inaczej Cię potraktować...
Kurcze widocznie taka nasza uroda...:wściekła/y:
A ja zaczynam się wkurzać też już pytaniami o rodzenie,jeszcze tydzień mi został, każdy wiedział przez co przeszłam i, że sytuacja może się powtórzyć,a tu takie pytania. Po za tym jestem teraz chora i w stanie kiedy ledwo oddycham, bo tak zaflegamione mam drogi oddechowe nie myślę nawet o tym, że teraz miałoby mnie coś złapać...o ironio losu!!! Kurcze, mam nadzieję, że po tym duomoxie szybko mi przejdzie...
Ty Tiger w poniedziałek na indukcję, a ja na wizytę.

Co do tych becikowych to u nas dostaje się wszystko z mopru- dla wszystkich jednorazowo 1000 zł i dla poniżej średniej 504 zł drugie becikowe też 1000 zł no i można się jeszcze starać o rodzinne i wychowawcze. Wszystko w tym Moprze.

Ale nie wiedziałam o tym,że można się starać jeszcze przed urodzeniem...

reklama
ja juz zalatwialam becikowe miesiac temu( do dzis jeszcze nie wyplacili) mimo ze mialam zaswiadczenie od gina to te picze czepialy sie ze za malo wizyt odbylam, normalnie zacofane babsztyle:wściekła/y:, bo to moja wina ze sy sie na swiat spieszyl

Kurcze, ta biurokracja wszędzie...

Do góry