reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Elizka ja w pierwszej jak i w drugiej ciąży miałam robione. W pierwszej chodziłam państwowo do lekarza i takie badanie należało do programu "kobiety nad ciążą nie powikłaną", czyli było obowiązkowe, a teraz prywatnie zlecił mi doktor z powodu jakichś bakterii w moczu i wolał to sprawdzić. Badanie wyszło prawidłowo. To badanie czyli posiew z szyjki jest na jakiś typ chyba paciorkowca czy coś takiego...nie pamiętam za bardzo...
Julita drogo sobie policzył, za wypisanie świstka...rozumiem 10, czy 20 zł, ale też w sumie za co? za to, że do niego chodziłaś? ceni sobie chyba bardzo swój czas. Przepraszam,że tak naskakuję, ale bulwersuje mnie takie coś...:szok: a tak a propo zaświadczenia to ja też jeszcze nie wzięłam od swojego ginekologa... zupełnie mi wyleciało z głowy...a nie wystarczy sama książeczka przebiegu ciąży? przecież tam mam powpisywane terminy wizyt...
Tiger, a długo tak zamierzają z Tobą czekać, bo jeśli 2 ciąże miałaś indukowane, to ja na ich miejscu do tygodnia czasu i kolejny raz bym wywołała. Na co czekać i cię stresować niepotrzebnie. Pisałam już wcześniej,że nie jestem zwolenniczką przetrzymywania do 2 tyg. po terminie, matka się niecierpliwi i stresuje i dziecko wtedy też, a to chyba gorsze...

Ale rozumiem Cię Tiger, wydaje się, że trzeci raz to już chyba powinno samo w końcu coś ruszyć...i nie dziwię Ci się, że jesteś zniecierpliwiona, ja też jestem ciekawa jak to u mnie teraz pójdzie, tylko, że ja jak już kiedyś pisałam jestem po jednej indukcji...
Jejku, ale ja jestem jakoś dzisiaj dziwnie naładowana negatywnie...chyba to choróbsko tak mnie wykańcza, że na wszystko naskakuję...zamiast pocieszać, a może akurat tak będzie, że kwestia dnia, czy dwóch i akurat szybko u Ciebie nagle ruszy... w każdym bądź razie trzymam kciuki...

a tak a propo zaświadczenia to ja też jeszcze nie wzięłam od swojego ginekologa... zupełnie mi wyleciało z głowy...a nie wystarczy sama książeczka przebiegu ciąży? przecież tam mam powpisywane terminy wizyt...
ja juz zalatwialam becikowe miesiac temu( do dzis jeszcze nie wyplacili) mimo ze mialam zaswiadczenie od gina to te picze czepialy sie ze za malo wizyt odbylam, normalnie zacofane babsztyle:wściekła/y:, bo to moja wina ze sy sie na swiat spieszyl

Iwona nie wysttarczy książeczka przebiegu ciąży, musisz miec zaświadczenie od gina. Mąż złożył dokumenty 30 kwietnia, a 10 maja dostałam już decyzję o przyznaniu obydwóch becikowych- rządowego i od miasta Krakowa. Mają wypłacic do 30 maja. Jeszcze będziemy się starac o trzecie, wniosek z urzędu skarbowego już od paru dni czeka na odbiór i nie ma kto po niego jechac.

Gdzie załatwia się rodzinne?? I co jest do tego potrzebne???

Iwona nie wysttarczy książeczka przebiegu ciąży, musisz miec zaświadczenie od gina. Mąż złożył dokumenty 30 kwietnia, a 10 maja dostałam już decyzję o przyznaniu obydwóch becikowych- rządowego i od miasta Krakowa. Mają wypłacic do 30 maja. Jeszcze będziemy się starac o trzecie, wniosek z urzędu skarbowego już od paru dni czeka na odbiór i nie ma kto po niego jechac.

A to becikowe z US to jakie mają wymogi bo o takim to nie słyszałam...
My mamy tylko to ogólne becikowe, mąż dostał w pracy z tego dodatkowego ubezpieczenia a o takim z US to nie słyszalam:confused: wszędzie takie jest czy tylko w Kakowie

reklama

W MOPS-ie. Potrzebujesz:
- zaswadczenie z urzedu skarbowego o osiagnietych dochodach za rok poprzedni( obecnie za 2008 bo za 2009 bedziesz brala we wrzesniu do rodzinnego na przyszly rok liczac od pazdziernika do pazdziernika)
-dowod osobisty
-akt skrocony urodzenia dzipecka i pesel
- wypelniony wniosek o rodzinne( oczywiscie babki powinny ci pomoc wypelnic wniosek ewentualnie pokazac wzor)

z Mops-U DOSTANIESZ RODZINNE I JEDNORAZOWY ZASILEK Z TYT.M URODZENIA SIE DZIECKA

Ostatnia edycja:
Do góry