reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

A ja dziś wieczorem mam wizytę u gina.Dziś nad ranem obudziłam sie z tępym bólem krzyża,ale po godzinie przeszło.Spać mi jest coraz gorzej przez ten brzuch...,zapytam się dzis lekarza o swoje dolegliwości,normalnie czuję się jak inwalida.Do tego jestem cała opuchnięta,nawet na twarzy...:szok: A to wszystko w ciągu ostatnich dwóch tygodni...:-(

reklama
A ja dziś wieczorem mam wizytę u gina.Dziś nad ranem obudziłam sie z tępym bólem krzyża,ale po godzinie przeszło.Spać mi jest coraz gorzej przez ten brzuch...,zapytam się dzis lekarza o swoje dolegliwości,normalnie czuję się jak inwalida.Do tego jestem cała opuchnięta,nawet na twarzy...:szok: A to wszystko w ciągu ostatnich dwóch tygodni...:-(

ja też troszkę podpuchłam ale raczej tylko na nogach i dłoniach .... ale to całkiem normalne bynajmniej położna w przychodni do której chodzę tak twierdzi ...

powodzenia na wizycie ... samych pomyślnych informacji ... i pamiętaj "kto pyta nie błądzi" ... ja ostatnio nauczyłam się że o wszystkim trzeba mówić nawet jak nam się to wydaje mało istotne .... przynajmniej później nie ma stresów i nieprzyjemności ... jak wrócisz daj znać jak poszło ...

Pan doktor stwierdził, że nie mam się co nastawiać na wcześniejsze rozwiązanie, bo wszystko pozamykane na 4 spusty. Także będę czekać cierpliwie. Trudno, najwyżej będę ostatnia ;-)

Oj uwierz mi nie będziesz;-) U mnie tak samo, pozamykane i ani widu ani słychu porodu.
Wczoraj miałam super hiper powera, czułam się jakbym w ciąży nie była a dzisiaj co? Jestem senna, zmęczona chociaż nic od rana nie zrobiłam. Mam ochotę posprzątać troszkę ale najpierw to się chyba zdrzemnę;-)
Skurczy brak, tylko twardnienia brzucha ale już się do nich przyzwyczaiłam i do ciągnięcia na dole też. Niby wszystko ok ale nic sie nie dzieje więc trzeba się czymś zająć co by tak ciągle nie czekać:tak:

no i niestety :-( cholestaza ... bbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuu

odebrałam wyniki .... norma to: AIAT <33 a u mnie 671,7 U/I ... AspAT <32 a u mnie 389,1 U/I ... bilirubina całkowita <1 a u mnie 0,34 mg/dl
byłam już tu na miejscu w Olkuskim szpitalu na ginekologi u lekarza który robił mi 2 razy USG wcześniej (udało mi się bo ma dziś dyżur w szpitalu) i powiedział ze on by mnie na odział przyjął więc jak nie chcę rodzić w Olkuszu to mam się udać do szpitala w którym chcę rodzić bo już tam zostanę :-( bo trzeba dziecko monitorować i powtórzyć badanie a potem decyzja czy będą coś podawać i poczekają czy trzeba doprowadzić do porodu ...
ja się zbieram i jadę do Krakowa do szpitala, więc przypuszczam ze następnym razem jak się odezwę to już będzie jak wrócę z Krzysiem do domciu ....
trzymajcie kciuki oby wszystko szybko się wyjaśniło i za szybki powrót ....
pozdrawiam cieplutko

no i niestety :-( cholestaza ... bbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuu

odebrałam wyniki .... norma to: AIAT <33 a u mnie 671,7 U/I ... AspAT <32 a u mnie 389,1 U/I ... bilirubina całkowita <1 a u mnie 0,34 mg/dl
byłam już tu na miejscu w Olkuskim szpitalu na ginekologi u lekarza który robił mi 2 razy USG wcześniej (udało mi się bo ma dziś dyżur w szpitalu) i powiedział ze on by mnie na odział przyjął więc jak nie chcę rodzić w Olkuszu to mam się udać do szpitala w którym chcę rodzić bo już tam zostanę :-( bo trzeba dziecko monitorować i powtórzyć badanie a potem decyzja czy będą coś podawać i poczekają czy trzeba doprowadzić do porodu ...
ja się zbieram i jadę do Krakowa do szpitala, więc przypuszczam ze następnym razem jak się odezwę to już będzie jak wrócę z Krzysiem do domciu ....
trzymajcie kciuki oby wszystko szybko się wyjaśniło i za szybki powrót ....
pozdrawiam cieplutko

KCIUKASY ZACISNIETE:tak:WSZYSTKO BEDZIE OK

i ja po wizycie:-)

otoz tak jak bylo i nadal jest,glowka bardzo bardzo nisko,szyjka zgladzona,czekac tylko na skurcze:-)

Agnieszka powodzenia na wizycie
Kachn@ trzymamy kciuki, wracaj szybko z Krzysiem do domku
he he tak gora za 3 tyg:-) u mnie wciaz bez zmian od 2 tyg!!!! cholera jasna
Komi Ty się może ciesz że bez zmian bo u mnie 2 tyg temu szyjka była całkowicie zgładzona, rozwarcie na 2cm a dziś byłam w szpitalu na ktg i jakaś pani doktor mi jeszcze macanko zafundowala i powiedziala ze szyjka wysoko, zwrócona w stonę kości krzyzowej czy jakos tak(nie bardzo potrafie dokladnie powtorzyc) wiec szybko nie urodze... No więc ja już nic nie rozumiem:szok::szok::szok:

reklama
Do góry