reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

czesc drogie forumowiczki,
zastanawiam sie czy nie jestem w ciazy.. Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja.
Zawsze okres mialam regularnie a teraz spoznial mi sie 2 tygodnie. Pojawil sie wczoraj ale jest mniej obfity niz zwykle..
od paru dni wymiotuje(zwlaszcza rano i wieczorem), czesto oddaje mocz, straszne boli mnie podbrzusze, momentami nie do wytrzymania.. w dzien szybko robie sie zmeczona.. mam obrzmiale piersi, widoczne zyly po bokach obu piersi. Brzuszek tez twardszy.. odrzuca mnie od kawy papierosow..draznia mnie zapachy perfum i innych rzeczy na ktore wczesniej nie zwracalam uwagi.
Czytalam ze jest mozliwe miec okres w ciazy.. czy mialyscie tak jak ja?

Dodam ze prawdopodobnie jestem w 7 tygodniu.. zrobilam test wyszedl negatywnie, ale jak rozmawialam z kolezanka jej tez kiedys pokazal jedna kreseczke a okazalo sie ze jest w ciazy..
Czy ktoras z was moze cos mi poradzic<oprocz wizty u ginekologa>..
myslicie ze moge byc w ciazy?
pozdrawiam przyszle mamusie :)

mi już w 4 tyg test wyszedł pozytywnie a w 5 tyg miałam pierwsze USG ... ale różnie z tym bywa ... idź zrób test z krwi to będziesz miała pewność ...

reklama
Ja właśnie po wizycie.Nareszcie dowiedziałam się,co i jak.
Z dzieciątkiem wszystko ok.waży ok 3500 ,mam 3 cm rozwarcia i jutro z rana,jeśli nic się nie wydarzy stawiam się na patologię czekać.Jak do piątku bardziej nie ruszy,to przyspieszą.

czesc drogie forumowiczki,
zastanawiam sie czy nie jestem w ciazy.. Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja.
Zawsze okres mialam regularnie a teraz spoznial mi sie 2 tygodnie. Pojawil sie wczoraj ale jest mniej obfity niz zwykle..
od paru dni wymiotuje(zwlaszcza rano i wieczorem), czesto oddaje mocz, straszne boli mnie podbrzusze, momentami nie do wytrzymania.. w dzien szybko robie sie zmeczona.. mam obrzmiale piersi, widoczne zyly po bokach obu piersi. Brzuszek tez twardszy.. odrzuca mnie od kawy papierosow..draznia mnie zapachy perfum i innych rzeczy na ktore wczesniej nie zwracalam uwagi.
Czytalam ze jest mozliwe miec okres w ciazy.. czy mialyscie tak jak ja?

Dodam ze prawdopodobnie jestem w 7 tygodniu.. zrobilam test wyszedl negatywnie, ale jak rozmawialam z kolezanka jej tez kiedys pokazal jedna kreseczke a okazalo sie ze jest w ciazy..
Czy ktoras z was moze cos mi poradzic<oprocz wizty u ginekologa>..
myslicie ze moge byc w ciazy?
pozdrawiam przyszle mamusie :)

ja jak się o dziecko starałam, to praktycznie przez 4 lata starań miałam zawsze podobne objawy... nie rozumiem dlaczego snujesz domysły zamiast zrobić test..najwiarygodniejszym testem jest badanie krwi - zrobienie bety.... wtedy masz pewność...

Test zrobilam i wyszedl negatywnie,
snuje domysly bo wszystko na to wskazuje, w poniedzialek mam termin do ginekologa ale do tego czasu umarlabym z niepewnosci, gdybym nie spytala, czy ktoras z forumowiczek tez miala takie objawy, czy ktorejs z was takze test wykazal nieprawidlowa jedna kreske oraz czy miesiaczkowaly podczas pierwszego trymestru.
Pozdrawiam

Wiele kobiet do 3-4 miesiąca miesiączkuje ale zazwyczaj miesiaczka nie jest taka jak normalnie... a my piszemy o tescie z krwi.. pobierają ci krew w labo na betaHCG.. wynik czasem jest w ten sam dzien.. ale wynik jest pewny..

Po dzisiejszej wizycie troszkę wyhamowałam :-) Pan doktor stwierdził, że nie mam się co nastawiać na wcześniejsze rozwiązanie, bo wszystko pozamykane na 4 spusty. Także będę czekać cierpliwie. Trudno, najwyżej będę ostatnia ;-)
W poniedziałek idę na ostatnie USG, a w środę na pierwsze KTG :-) Ciekawa jestem ile już waży mój "maluszek". Mam nadzieję, że troszkę przystopował, bo w 30tc ważył 2100g i z tego co pamiętam, to na tamten czas to było dość sporo...

reklama
dzieki dziewczyny, trzymajcie mocno kciuki a ja dam znac jak bede wiedziala co i jak ;)
Zazdroszcze, ze Wy juz niedlugo bedziecie mialy swoje malenstwa ;)

Do góry