N
nataliak
Gość
generalnie to moze byc kwestia zmian hormonalnych albo po prostu rozwierania sie szyjki. jak Cie to niepokoi to wybierz sie do szpitala.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczynki ja tak trochę z innej beczki. Wczoraj miałam dość późno badanie (ok. 21), po nim zauważyłam na wkładce higienicznej krew. Oczywiście zapytałam lekarkę ale powiedziała, że to normalne i nie mam się czym przejmować, więc niby się nie przejmuję ale czy to normalne że po całej nocy nadal mam to plamienie? Znaczy wkładka jest czysta, nic nie cieknie ale jak po oddaniu moczu podcieram się papierem to jest nadal lekko czerwony... Nigdy wcześniej tak nie miałam i zaczynam się martwić...
Dziewczynki ja tak trochę z innej beczki. Wczoraj miałam dość późno badanie (ok. 21), po nim zauważyłam na wkładce higienicznej krew. Oczywiście zapytałam lekarkę ale powiedziała, że to normalne i nie mam się czym przejmować, więc niby się nie przejmuję ale czy to normalne że po całej nocy nadal mam to plamienie? Znaczy wkładka jest czysta, nic nie cieknie ale jak po oddaniu moczu podcieram się papierem to jest nadal lekko czerwony... Nigdy wcześniej tak nie miałam i zaczynam się martwić...
Alis - to normalne, ale jesli krew bedzie "zywa" - taka krwisto - żywo - świeżo czerwona i bedzie jej leciec coraz wiecej to na Twoim miejscu udałabym sie na IP w celu sprawdzenia czy wszystko ok...
choc to co piszesz wyglada na zwykłe podkrwawianie po macanku
Też myślę, że to jednak po tym badaniu i że nic się nie dzieje złego Tym bardziej że ta krew to taka brunatna/brązowa jest. Po prostu pewnie ginka coś tam naruszyła i tyle jak do jutra nie przejdzie to wtedy wybiorę się do szpitala.
badal szyjke nic tam nie stwierdzil? nie zgl;adza sie,glowka wysoko?
wiesz malina ponoć tak właśnie jest, skurcze przepowiadające od tych porodowych różnią się intensywnością bólu właśnie. czytałam nawet że tk jak na ktg nie odczuwa się zbyt mocno tych skurczy 60% a tych 40% się prawie w ogóle nie czuje, tak jak się poród zacznie to te skurcze 40% powodują że wyjesz ;-) będziemy wiedzieć kiedy to już ;-)