reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

corina ja obstawiam 3550 :-p

co do spuchniętych nóg to u mnie tylko i wyłącznie brak kostek się ujawnił.. chociaż zawsze po gimnastyce w szkole rodzenia jest lepiej.. ostatnio byłam dodatkowo na pedicure z masażem więc już w ogóle było super.. no ale po 3 dniach opuchlizna wróciła..

z obrączkami to lepiej uważać.. ja swoją jakieś 3 tyg temu przełożyłam na lewą rękę bo na prawej było już ciężko.. od tygodnia nie noszę jej wcale żeby się któregoś razu po prostu nie zdziwić.. położna mówiła nam ostatnio tak: jeśli nie będziemy dały rady zdjąć obrączki to pędem do jubilera - ten uratuje i palec i obrączkę, jeśli zabierze się za to lekarz to o obrączce można będzie już zapomnieć - on chroni tylko i wyłącznie palec!

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :tak::-D
Chrupcia porobią Ci badania i jak będzie ok, to wypuszczą. Znajoma miała mało wód pod koniec ciąży i tak właśnie zrobili :tak:
Julita ja też mam opuchnięte dłonie i stopy, a z pierścionkami i obrączką pożegnałam się już 2,3 miesiące temu, bo szkoda jakby musieli je przecinać ;-)
Corina powodzenia na dzisiejszej wizycie :-D Ja obstawiam 3800 :-D

Aga fajnie ze u Was wszystko w porządku a Tomcio naprawę nieźle nadrabia z waga.
Chrupcia popieram dziewczyny szoruj do szpitala, będziesz pod opieką i jak będzie wszystko w porządku to wyjdziesz szybciutko do domu.
Julita ja mimo ze nie mam ani opuchniętych nóg i rak to profilaktycznie pościągałam obrączkę i pierścionki z palców lepiej tak niż jak bym mi mieli rozcinać

Chrupcia trzymaj się dzielnie,pewnie porobią ci badania i zaraz wypuszczą.:-)
Corina ja obstawiam 3600,i powodzenia na wizycie

Dziewczyny cieszę się z udanych wizyt.
Ja też po wczorajszej wizycie.Bejbiak waży 2700g:-)-35+5tc.Gin powiedział że już jest donoszony,tak za 9 dni mogę rodzić.Ale raczej będzie cc bo nadal ułożony pośladkowo i marne szanse żeby się obrócił. Terminu jeszcze nie ustalił. W badaniu wszystko ok.
Niestety coś wyszło z posiewu i biorę antybiotyk i globulki.:baffled:
Kolejna wizyta za 1,5 tygodnia.
Aha i nadal niespodzianka w brzuszku:tak:

agulam myslę że bedziemy mieć podobnej wielkości maluszki... i może byc tak że w podobnym czasie bedziemy mieć cc :(( ale damy rade... ja chce donosic spokojnie do 38 tyg żeby małej nie napisali że jest wczesniaczkiem

Julita przyjrzałam się zdjęciom które mi przysłałaś, są na nich na Twoich dłoniach taki pojedyncze plamki, to to samo czy nowe Ci wyskoczyły?

Chrupcia, to trzymaj się w tym szpitalu i dużo pij!;-) wody i soczków oczywiście:tak:
Nikita tak to te pojedyncze czerwone plamki:-(

A co do obrączki to skutecznie mnie nastraszyłyście i dziś ją zdejmę:tak:...nie che jej stracic:no:

Julita o tym dziewczyny rozmawiały na głównym, to te ciążowe przebarwienia, powinny zniknąć po porodzie:tak:

A ja też obrączki nie noszę od 2-3 miesięcy (dopiero 9miesięcy po ślubie:-p) bo palce mi troszeczkę spuchły i to troszeczkę wystarczyło by była za ciasna.

Dziewczyny ja po wizycie

Antoś waży 3300g więc kawał klocuszka... i w poniedziałek ide do szpitala ze skierowaniem na cc... więc raczej w przyszłym tygodniu maluszek będzie na moich rączkach
dopiero teraz zaczęłam się bać aby wszystko było dobrze.....

Corina ja obstawiam 3600g.... stawiam skarpetki

Chrupcia jeśli naprawdę wód jest za mało to idź do szpitala... miło nie będzie ale cały czas pod opieką lekarzy....

Ja obrączkę i pierścionki zdjęłam juz w styczniu bo wiedziałam że nie będzie lekko... teraz juz nie dam rady załozyć....

Chrupcia, no żesz ch**** jasna. Jak nie urok, to ....
Niestety to konieczność i musisz teraz być po opieką i nadzorem. Ale miejmy nadzieję, ze porobią badania, wszystko będzie dobrze i wyjdziesz do domku jak najszybciej.
Tego Ci zyczę.

Alutka, super :) Strach jest, ale też i radość co? wiesz kiedy co i jak. Będziemy czekać na wieści zatem. Powodzenia.

reklama
Dziewczyny ja po wizycie

Antoś waży 3300g więc kawał klocuszka... i w poniedziałek ide do szpitala ze skierowaniem na cc... więc raczej w przyszłym tygodniu maluszek będzie na moich rączkach
dopiero teraz zaczęłam się bać aby wszystko było dobrze.....

Corina ja obstawiam 3600g.... stawiam skarpetki

Chrupcia jeśli naprawdę wód jest za mało to idź do szpitala... miło nie będzie ale cały czas pod opieką lekarzy....

Ja obrączkę i pierścionki zdjęłam juz w styczniu bo wiedziałam że nie będzie lekko... teraz juz nie dam rady załozyć....
Alutak moje gratki za udana wizyte i Antoś chłopak ja trza, a co bania sie to pomyśl sobie ze już niedługo będziesz tuliła swojego bejbaska a my jeszcze będziemy chodziły takie wielkie i ciągle narzekały.

Do góry