reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Cieszę sie z Waszych udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :):)
Ja jutro o 16 mam wizytę niestety bez usg a szkoda bo jestem ciekawa ile przybrał na wadze na synuś...
Ciekawa jestem co mi powie doktorka o mojej szyjce bo dziś znow czułam synka baaardzo nisko, a mój K tylko pyta "rodzisz?" hehe

reklama
wyganiasz mnie na porodówkę? :-D:-D

dokładnie nie pamiętam, ale cos poniżej 2 kg, bo on zawsze malutki był
a czemu o 32 t.c pytasz?? wtedy miałaś ostatnie usg?
Na koniec 32tyg miałam usg i maluszek ważył 1670g i tak właśnie ciekawa jestem ile może teraz ważyć
Sądząc po sile wykopu to nabrał ciała;)

aga z taką wagą to chyba fajny poród może być.. zawsze to łatwiej urodzić niż "klocka" ważącego ok 4kg (ja byłam takim klockiem :-D)

co do metod wywołujących poród to może warto zacząć intensywnie masować brzuch.. położne i gin przestrzegali żeby wcześniej tego nie robić bo się macica zaczyna kurczyć i wywołuje się tym skurcze ale teraz to już może warto podziałać ;-)

dziewczyny ja jutro mam wizytę o 10 rano...ciekawe ile mój klocuszek urósł....
Elwiawas mój M też nie zna innego słowa tylko "rodzisz?"....

aga z taką wagą to chyba fajny poród może być.. zawsze to łatwiej urodzić niż "klocka" ważącego ok 4kg (ja byłam takim klockiem :-D)

co do metod wywołujących poród to może warto zacząć intensywnie masować brzuch.. położne i gin przestrzegali żeby wcześniej tego nie robić bo się macica zaczyna kurczyć i wywołuje się tym skurcze ale teraz to już może warto podziałać ;-)

awru, faktycznie, masz rację z tym brzuchem i jeszcze można dodać drażnienie sutków, ale chyba przyjemniej jak małżowie przejmą tę rolę :tak:

Gratuluję udanych wizyt i życzę równie udanych idącym zawtra :happy:

aga0411, to żeś mnie Kobieto ubawiła...I jaką fryzurkę wybrałaś? :-D

reklama
dziewczyny gratuluję pomyślnych wieści z wizyt:-) rosna nam dieciaczki zdrowo :-)

Magda, Malina powodzonka w szpitalach...

Tiger a Ty to widzę, że wogóle się nie stresujesz :) "pójde sobie 12ego a może 19ego;-) no i świtnie, zdrowe podejście - jak będzie to będzie poród :-)

U mnie na wczorajszej wizycie kolejne rewelacje doktorek wynalazł...
Szyjka zero ale to bez stresu, macica mięciutka, skurczy brak.
No to musiał wymyślić inna atrakcję dla mnie;-) - za mało wód płodowych... graniczna ilosc.

Dzidzul bardzo żywotny, doktor ze trzy razy zachwycal sie tym jak przełyka i językiem rusza :-)
udowa i brzuszek troszke wymiarami do przodu a głowki jak zwykle nie dalo sie zmierzyc - nie znamy wagi :-(

no i teraz klops - kazał rano sie polozyc do szpitala na badania :baffled: i patrzył jak na idiotke jak pytałam czy konieczne...

ale wysoce prawdopodobne, ze zaraz wyjde :) połozna mówi, ze wod moglo byc czasowo mniej bo malo pilam tego dnia i lozysko nie mialo co przerobic :-)

Ostatnia edycja:
Do góry