reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Julita dopiero doczytałam o Twojej wczorajszej wizycie.. przepisał ci coś lekarz na ta grzybice?
mnie clortimazolum w globulkach pomagał..
a Twoja Majeczka ma ładną wagę- nie jest źle :-)
Luthien z wagą Twojego synka to zależy, bo mój ostatnio w 35+4 ważył 2100 i lekarz mówił tylko, że ja jestem drobna i mam się nie przejmować :-)

reklama
wampi, mi też zaczęły nogi puchnąć, szczególnie ta lewa z problemami naczynkowymi :((

mi też puchną, ale już nie tylko nogi, dłonie też.. wczoraj i przedwczoraj myślałam, że to ze zmęczenia, bo wieczorem widziałam, ale dziś od rana tak wyglądam..
małz mnie pociesza, że i tak się dobrze trzymam........

Aga no tylko że ja taka drobna znowu nie jestem ;-),prawie metr osiemdziesiąt mam hehe.No ale pewnie jeszcze mały przytyje do porodu mam nadzieję.

A co do puchniecia nóg to ostatnio mój A zauważyl że mi tez puchną.Ja nawet nie zwróciłam na to uwagi.

mi też puchną, ale już nie tylko nogi, dłonie też.. wczoraj i przedwczoraj myślałam, że to ze zmęczenia, bo wieczorem widziałam, ale dziś od rana tak wyglądam..
małz mnie pociesza, że i tak się dobrze trzymam........

dziewczyny mi też, pokazywałam wczoraj lekarzowi te galaretkę na stopach, ale powiedział, że jak wyniki dobre to tylko woda i muszę tak pochodzić do porodu, znaczy się dużo odpoczywać

Aga no tylko że ja taka drobna znowu nie jestem ;-),prawie metr osiemdziesiąt mam hehe.No ale pewnie jeszcze mały przytyje do porodu mam nadzieję.
spoko, spoko, daj mu czas :-) jeszcze się młody rozkręci :-)
dziewczyny mi też, pokazywałam wczoraj lekarzowi te galaretkę na stopach, ale powiedział, że jak wyniki dobre to tylko woda i muszę tak pochodzić do porodu, znaczy się dużo odpoczywać
umnie wyniki też wręcz aż idealne.....

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Aga - czyli moze jednak będziesz pierwsza????
Julita - współczuję infekcji i łączę sie z Toba w bólu - u mnie tez coś bez przerwy się pałęta...a teraz na domiar złego biorę antybiotyk na infekcję układu moczowego - ehhhh.. i nic nie biore osłonowego
Luthien - gratuluję pięknej wagi :-)

bali - co do cesarki - to chyba Cię rozumiem, ja tez zaczynam powoli przekonywac się do tej opcji (choć jeszcze wszystko może się u mnie zmienić) - rodząc sn można wić się z bólu nawet dobę, a przy cc wiadomo, rachu ciachu i już. Poza tym wszyscy w koło podkreślają mi ostatnio same zalety cc, choc przecież istotne minusy/ryzyka także są... ale to pewnie dlatego bym się nie bała

U mnie obce mi na razie puchnięcie nóg , rąk... cholercia aż dziwne, bo moja mama puchła na potegę..ale tfu tfu nie chcę zapeszać

Aga ja idę do szpitala 26.04 na obserwację bo wyniki krwi mi sie poprawiły i malutki tez fajnie ułożony więc szkoda by było ciąć... mam nadzieję że urodze jednak sn ale tylko poprosze o termin bo juz nie chce mi się tak czekać i czekać:sorry:

Tiger ja niestety jestem tez z tych, u których grzybki ciągle sie odnawiają a co dziwne w tej ciąży pięknie... nie miałam ani razu...

Agate córcię urodziłam pod koniec 41tc więc i teraz też wszystko mozliwe:-)

malina masz na myśli pierwsza od Ciebie??
hmmm jakoś nie sądzę hehe
no chyba, że to może się tak szybko rozkręcic (skurcze, rozwaracie)

Aga ja idę do szpitala 26.04 na obserwację bo wyniki krwi mi sie poprawiły i malutki tez fajnie ułożony więc szkoda by było ciąć... mam nadzieję że urodze jednak sn ale tylko poprosze o termin bo juz nie chce mi się tak czekać i czekać:sorry:

a myslisz, że mi się chce tak czekać i czekać? :-p
z każdym dniem jest coraz ciężej..
ehh też chciałabym taką konkretną datę znać :-)

reklama
malina masz na myśli pierwsza od Ciebie??
hmmm jakoś nie sądzę hehe
no chyba, że to może się tak szybko rozkręcic (skurcze, rozwaracie)
No tak - ode mnie :-)
Ale tak powaznie, to ja już chciałabymm JUŻ się rozpakować. Brzuch twardnieje nieludzko, choć nieregularnie szczególnie wieczorem - masakra

Do góry