aha, i w odróżnieniu od innych bardzo się cieszę
o nie wiedziałam, że u Ciebie cesarka..
faktycznie tak się z tego cieszysz??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
aha, i w odróżnieniu od innych bardzo się cieszę
o nie wiedziałam, że u Ciebie cesarka..
faktycznie tak się z tego cieszysz??
ja tez mialam cesarke i wiem, ze to nic strasznego... ja doszlam do siebie po 4 godzinach.. ale ze mialam cewnik to mi nie pozwolili wstawac... dopiero na drugi dzien normalnie wstalam... nie wiem co mi podawali, ale ja zadnego bolu nie czulam... nie pamietam w kazdym badz razie... a rana po cesarce nigdy mnie nie bolała, jak niektóre dziewczyny opisują.... nie wiem kto ich operował.. ale ja jestem mega zadowolona z cesarki... teraz też bym chciała... ale rodzic bede za granicą i troszkę mam obawy.. ale koleżanka rodziła przez cesarkę w tym szpitalu co ja chcę i też szybko wstała i żadnego bólu nie pamieta...bardzo, sama o to prosiłam
aga-czyli co szykujemy sie do porodu:-) chodz pamietam jak z krystkiem bylam u lekarza w 38 tyg jakos lekarz badal i mowil ze ooooooo pani to za 2 dni urodzi i co dupa,chodzilam jeszcze tak ponad 2 tyg:-/no to jestem :-)
po 10 Zjawiłam sie w szpitalu, od razu podłączyli mnie pod ktg na 45 minut
ktg ogólnie ok, zapisało jakies tam małe skurczyki, więc ogólnie luzik.
potem przyszedł mój lekarz i mnie zbadał,
szyjka skrócona do 1,5 cm i faktycznie to napieranie na krocze, to mój Tomuś mnie z główki traktuje :-)
lekarz kazał jak najwięcej chodzić, i powiedział, że daje mi maksymalnie 2 tygodnie
ale ma przeczucia, że do następnej wizyty- za tydzień o 15 nie dotrwam
ale powiedział, że mały ma wszystko rozwinięte, więc nie ma strachu.
przyszła położna mnie obejrzeć- którą już znam od początku ciąży.. jak zobaczyła jak ja chodzę, to stwierdziła, że słabo się trzymam i też nie daje mi więcej niż 2 tygodnie..
ale spoko, narazie skurcze nie bolą, węc jest ok:-)
ja tez mialam cesarke i wiem, ze to nic strasznego... ja doszlam do siebie po 4 godzinach.. ale ze mialam cewnik to mi nie pozwolili wstawac... dopiero na drugi dzien normalnie wstalam... nie wiem co mi podawali, ale ja zadnego bolu nie czulam... nie pamietam w kazdym badz razie... a rana po cesarce nigdy mnie nie bolała, jak niektóre dziewczyny opisują.... nie wiem kto ich operował.. ale ja jestem mega zadowolona z cesarki... teraz też bym chciała... ale rodzic bede za granicą i troszkę mam obawy.. ale koleżanka rodziła przez cesarkę w tym szpitalu co ja chcę i też szybko wstała i żadnego bólu nie pamieta...
Bali maleństwo rzeczywiście nie takie znów malutkie rośnie zdrowo ! moja w 36tyg ważyła 2400gAga fajnie, że wszystko dobrze u Was
ja też wróciłam właśnie od lekarza, mały ma już 2880 g, tylko u mnie wszystko pozamykane na 4 kluczyki i dobrze