reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-D

Aldonta
ja miałam KTG robione raz, ale tylko dlatego, że byłam w szpitalu. Teraz z tego co mówiła gin mam ostatnią wizytę 29 kwietnia, a potem tylko na KTG do szpitala, a jak często to pewnie się okaże potem ;-)

estragon i anuszek ładnie to teraz tylko odliczać dni do wielkiego finału.
co do ktg to mój lekarz nic nie powiedział i pewnie jak nie wyląduje w szpitalu to mieć nie będę tak samo jak z wymazem muszę zadzwonić do laboratorium i spytać się czy on tak go robią i w jakiej jest cenie to może sama sobie go zrobię.

Moja Mała też jest owinięta pępowiną, ale lekarz powiedział że nie ma się czym martwić, bo pępowina nie jest ciasno owinięta wokół szyi. Jadę dziś po wyniki morfologii i moczu- mam nadzieję że wyjdą trochę lepiej niż miesiąc temu.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
Widzę że już coraz więcej z nas ma skurcze i inne dolegliwości:-(, a niektore z nas są już tak bliziutko...finału

Afiliacja fajnie że już w domciu,a bałaganem się nie przejmuj,dbaj o siebie:-)

JustMe5 ja ten wymaz miałam pobierany właśnie z pochwy,a ty skąd?:szok:
estragon mój lekarz odnośnie pępowiny powiedział to samo co twój,nie ma co się wcześniej stresować

Nic się nie martwcie o pępowinę. Jak już gdzieś pisałam u mnie nic normalnie nie przebiega, zawsze albo jakieś jaja albo jakieś "cudo".
Pępowina ma zazwyczaj 50-80cm długości. Kamil urodził się to był tak poplątany, że hej. Nawet w książeczce zdrowia ma wpisane, że był owinięty wokół szyi i barków. Normalnie szelki miał :eek:
Ale miał się w co owinąć bo pępowina mierzyła UWAGA: 2m :szok:
To był hicior na oddziale położniczym..... lekarze nie mogli wyjść z podziwu, w sumie jak to usłyszałam to ja też :confused2:
Urodził się zdrowy bez komplikacji. Tylko dłużej trzeba było go rozplątywać niż inne dzieciaczki ;)

reklama
Do góry