reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Estragon, czemu u ciebie mozna miec tylko 120 po godzinie od posilku? A nie 140 tak jak u mnie. W Polsce sa inne normy, czy moze temu, ze twoj maly juz sporawy jest? I, ze zostalo ci malo czasu do porodu? A te glukoze 75 to musialam tu wypic w ciagu maksymum 5 minut.

reklama
he m he to ja to chyb jakas dziwna jestem.... bo pije te lepiki duszkiem.... 50 mg wlalam w siebie w mgnieniu oka a 100 poszla odrobinke wolniej, ale tez chyba wzbudzilam sensacje. No slodkie jest ale zawsze to plynne a ja ogolnie pije jak smok..z tym nigdy nie mialam problemu. Wazne ze zgagi po tym nie ma :-)))))

A dzisaj tak wczesnie ie zerwalam...bo spac juz od 7 nie moge...wczoraj naogladalam sie porodow...bo ruszyla nowa seria na FOX... Reparto maternita z Bolgnii a to taka seria jak kiedys u nas Pierwszy krzyk tylko, ze tu wszystko wszytsko pokazuja..wiec sie..uraczylam tymi widokami przed snem i pozniej pol nocy mialam wlasnie "myslenice" :-))))

Dzisaj na 10.45 jade do szpitlana na usg...to wazne w 32 tyg..i zobaczymy jak tam polozone jest moje lozysko...moze jesdnak sie podnioslo?????

Ostatnia edycja:
he m he to ja to chyb jakas dziwna jestem.... bo pije te lepiki duszkiem.... 50 mg wlalam w siebie w mgnieniu oka a 100 poszla odrobinke wolniej, ale tez chyba wzbudzilam sensacje. No slodkie jest ale zawsze to plynne a ja ogolnie pije jak smok..z tym nigdy nie mialam problemu. Wazne ze zgagi po tym nie ma :-)))))

A dzisaj tak wczesnie ie zerwalam...bo spac juz od 7 nie moge...wczoraj naogladalam sie porodow...bo ruszyla nowa seria na FOX... Reparto maternita z Bolgnii a to taka seria jak kiedys u nas Pierwszy krzyk tylko, ze tu wszystko wszytsko pokazuja..wiec sie..uraczylam tymi widokami przed snem i pozniej pol nocy mialam wlasnie "myslenice" :-))))

Dzisaj na 10.45 jade do szpitlana na usg...to wazne w 32 tyg..i zobaczymy jak tam polozone jest moje lozysko...moze jesdnak sie podnioslo?????

DZIEŃ DYBRY :p
A O KTÓREJ TA SERI LECI NA fOXIE? I TYLKO W CZWARTKI?

POWODZENIA NA USG
JA ZARAZ ZMYKAM DO FRYZJERA, TAK SWIATECZNIE.....po porzadkach w domu - porzadki na głowie :)))

A tak wracajac do bialka w moczu..to nasluchalam sie troche od mojeje koleznaki z pracy..ze ich obecnosc bardzo niebezpieczna w koncowych tygodniach ciazy. Jak dolaczyc do tego jeszcze opuchniete kostki i nadcisnienie ..to moga wskazywac na zatrucie ciazowe - gestoza ..ale to takie ekstrymalne przypadki.
http://podsercem.webpark.pl/ciaza/gestoza.htmlizowala
moja kolezanka niestety w ostatanich tygodniach troche zbagatelizowala pierwsze objawy.

Estragon, czemu u ciebie mozna miec tylko 120 po godzinie od posilku? A nie 140 tak jak u mnie. W Polsce sa inne normy, czy moze temu, ze twoj maly juz sporawy jest? I, ze zostalo ci malo czasu do porodu? A te glukoze 75 to musialam tu wypic w ciagu maksymum 5 minut.

takie mam normy podane w przychodni diabetologicznej, nawet mam napisane na tej kartce, co zapisuję wyniki, że po 1 godz norma jest do 120. Gdyby utrzymywała się powyżej, to mam dzwonic i wtedy będą wdrażac insulinę. Dziś po śniadaniu miałam 134 i to jest za wysoko, ale wiem, że źle zjadłam, bo pozwoliłam sobie na makrelę w sosie pomidorowym, a tam wg etykiety jest cukier.

Wampi ja jak żażywałam Furagin czy Urosept, to brałam 3 x dziennie po 1 tabletce. Urosept możesz spokojnie stosowac, bo to jest lek ziołowy i nie groźny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny! Ja całą noc dzisiaj nie spałam bo miałam zgagę taką że 6 tabsów Rennie nie pomogło :( Kwas mi się aż tak cofał, że aż wymiotowałam nim i to kilka razy. Przełyk aż mnie cały boli. Miała tak któraś z was?? Po świętach idę z tym do lekarza, bo martwię się czy nie szkodzi to dzidziusiowi. Boję się, ze mam jakieś wrzody czy coś! Jestem załamana i nie wyspana :(

Estragon, czyli u nas normy sa inne 134 godzine po posilku, jak najbardziej o.k. Do 140 o.k. Powyzej za duzo. Inny kraj inne normy, widac, ze to co w Polsce juz szkodzi, we Francji jeszcze nie. Z tym mlekiem to samo, tu mozna i nawet trzeba w Polsce nie. Troche to dziwne... Zeby miec do maksymalnie 120 godzine po posilku, to trzeba juz naprawde cienko jesc, nie dziwie sie wiec, ze i mleko nie przechodzi. A jak mleka nie mozesz to rozumiem, ze jogurtow i serow tez nie? I tak wogole, jak radzisz sobie z ta dieta, bo widze, ze masz duzo bardziej drakonska niz ja, u mnie to luzik.

reklama
nie no jogurty, kefiry i maślanki mogę jak najbardziej- pisalam o tym chyba na głównym, to mleko przetworzone nie zawierające laktozy. Z dietą sobie radzę, a nawet nie mogę aż tyle przejeśc. 1800 kcal to dla mnie na prawdę dużo i czasem jestem zmęczona tym jedzeniem, bo muszę w sibie wpychac na siłę:///

Do góry