Estragon, czemu u ciebie mozna miec tylko 120 po godzinie od posilku? A nie 140 tak jak u mnie. W Polsce sa inne normy, czy moze temu, ze twoj maly juz sporawy jest? I, ze zostalo ci malo czasu do porodu? A te glukoze 75 to musialam tu wypic w ciagu maksymum 5 minut.
reklama
strega
Fanka BB :)
he m he to ja to chyb jakas dziwna jestem.... bo pije te lepiki duszkiem.... 50 mg wlalam w siebie w mgnieniu oka a 100 poszla odrobinke wolniej, ale tez chyba wzbudzilam sensacje. No slodkie jest ale zawsze to plynne a ja ogolnie pije jak smok..z tym nigdy nie mialam problemu. Wazne ze zgagi po tym nie ma :-)))))
A dzisaj tak wczesnie ie zerwalam...bo spac juz od 7 nie moge...wczoraj naogladalam sie porodow...bo ruszyla nowa seria na FOX... Reparto maternita z Bolgnii a to taka seria jak kiedys u nas Pierwszy krzyk tylko, ze tu wszystko wszytsko pokazuja..wiec sie..uraczylam tymi widokami przed snem i pozniej pol nocy mialam wlasnie "myslenice" :-))))
Dzisaj na 10.45 jade do szpitlana na usg...to wazne w 32 tyg..i zobaczymy jak tam polozone jest moje lozysko...moze jesdnak sie podnioslo?????
A dzisaj tak wczesnie ie zerwalam...bo spac juz od 7 nie moge...wczoraj naogladalam sie porodow...bo ruszyla nowa seria na FOX... Reparto maternita z Bolgnii a to taka seria jak kiedys u nas Pierwszy krzyk tylko, ze tu wszystko wszytsko pokazuja..wiec sie..uraczylam tymi widokami przed snem i pozniej pol nocy mialam wlasnie "myslenice" :-))))
Dzisaj na 10.45 jade do szpitlana na usg...to wazne w 32 tyg..i zobaczymy jak tam polozone jest moje lozysko...moze jesdnak sie podnioslo?????
Ostatnia edycja:
aldonta
he m he to ja to chyb jakas dziwna jestem.... bo pije te lepiki duszkiem.... 50 mg wlalam w siebie w mgnieniu oka a 100 poszla odrobinke wolniej, ale tez chyba wzbudzilam sensacje. No slodkie jest ale zawsze to plynne a ja ogolnie pije jak smok..z tym nigdy nie mialam problemu. Wazne ze zgagi po tym nie ma :-)))))
DZIEŃ DYBRY
A O KTÓREJ TA SERI LECI NA fOXIE? I TYLKO W CZWARTKI?
POWODZENIA NA USG
JA ZARAZ ZMYKAM DO FRYZJERA, TAK SWIATECZNIE.....po porzadkach w domu - porzadki na głowie ))
strega
A tak wracajac do bialka w moczu..to nasluchalam sie troche od mojeje koleznaki z pracy..ze ich obecnosc bardzo niebezpieczna w koncowych tygodniach ciazy. Jak dolaczyc do tego jeszcze opuchniete kostki i nadcisnienie ..to moga wskazywac na zatrucie ciazowe - gestoza ..ale to takie ekstrymalne przypadki.
http://podsercem.webpark.pl/ciaza/gestoza.htmlizowala
moja kolezanka niestety w ostatanich tygodniach troche zbagatelizowala pierwsze objawy.
http://podsercem.webpark.pl/ciaza/gestoza.htmlizowala
moja kolezanka niestety w ostatanich tygodniach troche zbagatelizowala pierwsze objawy.
strega
DZIEŃ DYBRY
A O KTÓREJ TA SERI LECI NA fOXIE? I TYLKO W CZWARTKI?
Hej m hej aAldona ..leci w czwartki o 21..tylko, ze to na FOX Italia :-(((
Reparto Maternita' - Bologna, solo su FOXLIFE - FoxTV.it
estragon
mamusia synusia:P
Estragon, czemu u ciebie mozna miec tylko 120 po godzinie od posilku? A nie 140 tak jak u mnie. W Polsce sa inne normy, czy moze temu, ze twoj maly juz sporawy jest? I, ze zostalo ci malo czasu do porodu? A te glukoze 75 to musialam tu wypic w ciagu maksymum 5 minut.
takie mam normy podane w przychodni diabetologicznej, nawet mam napisane na tej kartce, co zapisuję wyniki, że po 1 godz norma jest do 120. Gdyby utrzymywała się powyżej, to mam dzwonic i wtedy będą wdrażac insulinę. Dziś po śniadaniu miałam 134 i to jest za wysoko, ale wiem, że źle zjadłam, bo pozwoliłam sobie na makrelę w sosie pomidorowym, a tam wg etykiety jest cukier.
Wampi ja jak żażywałam Furagin czy Urosept, to brałam 3 x dziennie po 1 tabletce. Urosept możesz spokojnie stosowac, bo to jest lek ziołowy i nie groźny.
Ostatnia edycja:
Dziewczyny! Ja całą noc dzisiaj nie spałam bo miałam zgagę taką że 6 tabsów Rennie nie pomogło Kwas mi się aż tak cofał, że aż wymiotowałam nim i to kilka razy. Przełyk aż mnie cały boli. Miała tak któraś z was?? Po świętach idę z tym do lekarza, bo martwię się czy nie szkodzi to dzidziusiowi. Boję się, ze mam jakieś wrzody czy coś! Jestem załamana i nie wyspana
Estragon, czyli u nas normy sa inne 134 godzine po posilku, jak najbardziej o.k. Do 140 o.k. Powyzej za duzo. Inny kraj inne normy, widac, ze to co w Polsce juz szkodzi, we Francji jeszcze nie. Z tym mlekiem to samo, tu mozna i nawet trzeba w Polsce nie. Troche to dziwne... Zeby miec do maksymalnie 120 godzine po posilku, to trzeba juz naprawde cienko jesc, nie dziwie sie wiec, ze i mleko nie przechodzi. A jak mleka nie mozesz to rozumiem, ze jogurtow i serow tez nie? I tak wogole, jak radzisz sobie z ta dieta, bo widze, ze masz duzo bardziej drakonska niz ja, u mnie to luzik.
reklama
estragon
mamusia synusia:P
nie no jogurty, kefiry i maślanki mogę jak najbardziej- pisalam o tym chyba na głównym, to mleko przetworzone nie zawierające laktozy. Z dietą sobie radzę, a nawet nie mogę aż tyle przejeśc. 1800 kcal to dla mnie na prawdę dużo i czasem jestem zmęczona tym jedzeniem, bo muszę w sibie wpychac na siłę:///