reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
ale numer!;) ale widze ze cieszycie sie tak samo, to dobrze :)
w pierwszej chwili przerazila mnie perspektywa takiej niespodzianki ale jak doczytalam ze wczesniej mial byc chlopak na 80% to sie uspokoilam bo nam gin wmawia ze nie ma zadnych watpliwosci ze bedzie dziewczynka ;)

Nie no Frigga ale sensacja :-):-) U mnie gin już 2 razy pokazywał mi jajka więc chyba się nie wchłoną do porodu :-D:-D A ciuszki to raczej mam przygotowane w kolorach uniwersalnych, chociaż nie powiem - niebieski w przewadze :-)

Nie no Frigga ale sensacja :-):-) U mnie gin już 2 razy pokazywał mi jajka więc chyba się nie wchłoną do porodu :-D:-D A ciuszki to raczej mam przygotowane w kolorach uniwersalnych, chociaż nie powiem - niebieski w przewadze :-)

ja też wczoraj oglądałam jajka i jeszcze poprosiłam o siusiaka :-) i też mi pokazał ;-)

ja też wczoraj oglądałam jajka i jeszcze poprosiłam o siusiaka :-) i też mi pokazał ;-)

Ja też jak byłam to powiedziałam lekarzowi: "Proszę mi powiedzieć czy chłopczyk nadal jest chłopczykiem" i lekarz pokazał mi worek mosznowy jak to ładnie nazwał :-D Na tym monitorze były ogromne :-D Więc pomyłki chyba nie będzie :-):-)

Frigga ale jaja!!!... O przepraszam, nie ma jajek;-)
Niezłe zdziwko, ale numer, nie mogę, no:-D
Ja się już przyzwyczaiłam do myśli o chłopaku, choć nie pogniewam się jak przy porodzie okaże się że to dzioucha. W końcu tylko jedno usg określiło mi płeć.

Frigga, jak mowil o 80% to znaczy, ze dobrze nie widzial, bo jak sa pewni to nigdy nie mowia, na ile procent, tylko normalnie chlopak, lub dziewczynka i tyle. I jak np. tutaj to pisze w opisie tym z usg, w ktorym opisuja serce, mozg i wszystkie inne organy po kolei, czy nie ma problemow to pisze takze genitalia meskie aspekt normalny, lub genitalia zenskie aspekt normalny. Nie wiem czy w Polsce tez to stosuja. Tutaj przy tym zdjeciu na ktorym sprawdza wlasnie plec, pojawia sie czasami taki szkic w prawym dolnym rogu z sylwetka kobiety lub mezczyzny. Nie wiem, czy jest to z kazdego aparatu usg, czy tylko z niektorych. Ja mam cos takiego z polowkowego puls ten opis genitalia meskie aspekt normalny. Pospieszylas sie troche z tymi ubrankami, jak pewnie nie mowil, to trzeba bylo wybierac jednak neutralne kolorki i fasony. Ale teraz to juz musztarda po obiedzie. Tak jak piszesz dziewczynce jeszcze niebieskie ciuszki mozna zalozyc, gorzej chlopakowi rozowe, czy sukieneczki.

Julienx, bo mi tak ginekolog, ktory robil moje polowkowe mowil, ze jak widac wyraznie, ze chlopak i jak mowi, ze chlopak to na 100%, a jak mowi dziewczynka to tak na 85%-90%, bo czasami zdarzaly sie mu pomylki. O wiele czesciej zdarzaja sie pomylki wlasnie w te strone, ze to dziewczynki na porodowce lub na trzecim duzym usg okazuja sie chlopcami. Niz odwrotnie. Jedna sasiadka niedawno mowila mi, ze jej pierworodny syn do samego konca mial byc dziewczynka, a potem na porodowce mieli taka niespodzianke, a miala wszystko przygotowane w rozu, lacznie z pokoikiem dla dziecka. Ale ten syn to jest juz w wieku mojego syna. Myslalam, ze teraz juz takich pomylek jest mniej niz kiedys, a jednak zdarzaja sie. Potem ta sasiadka miala jeszcze jednego chlopaka i dopiero trzecia dziewczynke, ale w przypadku pozostalych dzieci juz pomylki nie bylo.

Cieszymy się tak samo, mąż mówi ,że w głębi serca to chciał drugą córeczkę.Córki to zawsze takie "tatusiowe".

a tutaj zdjecie buźki i pierwszy usmiech dla mamusi :-) :

Załączniki

• bez
    bez
    9,7 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Hej :)

Jestem właśnie po usg i tu niespodzianka...:-) Przez 8 miesięcy był chłopak a tu dzisiaj Zośka się pokazała :-) Zaskoczyło Nas to totalnie,bo z małżem przygotowaliśmy się na na synka,ciuszki w większości niebieskie...
Waży 2kg,mam nadzieję,że do 4kg nie dojedzie :) Zdrowa i duża :-)
frigga ale news!!! ale najważniejsze że wszytsko ok i że cieszycie się na córcie tak samo:)

\

Do góry