A ja właśnie wróciłam z wizyty u nowego lekarza i jestem bardzo zadowolona. Chodzę państwowo, ale w porównaniu z poprzednim, ten jest super. Pierwsze co zapytał się czemu ostatnia wizyta była pod koniec grudnia, kiedy mu wyjaśniłam, że po przeprowadzce byłam się zapisać w styczniu na 1 wizytę, to dostałam termin na 9 marca, a on stwierdził, że powinnam się domagać o wcześniejszy termin bo mam pierwszeństwo i nawet jeśli nie było miejsc, to powinni mnie gdzieś dopisać. Później stwierdził, że błędem poprzedniego lekarza było to iż nie zlecił mi wykonania krzywej cukru, więc dziś dostałam skierowanie na moje pierwsze badanie krzywej. Dostałam też skierowanie na morfologię oraz na usg, zapisałam się od razu i idę w poniedziałek o 14, może wreszcie dowiem się kto tam sobie siedzi w środku
Lekarz zbadał serduszko, wszystko dobrze. Szyjka i śluz też ok. Następną wizytę mam na 6 kwietnia. Wypytałam się też o poród. Powiedział, że w pierwszej kolejności to Rydygier później Madurowicz i ewentualnie CZMP, a że dopytywałam się o Kopernika, to stwierdził, że też może być jeśli chce i dał mi namiary na położną, która pracuje w Koperniku.