reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

anusia85-a na kiedy ty mialas termin wg OM bo pisalas ze po USG tremin ci sie zmienil,radze na podst juz tak poznego USG nie sugerowac sie,bo maluszek moze byc poprostu taki duzy,najbardziej wiarygodne USG jest miedzy 11-14 tyg ciazy

reklama
Komi dokladnie tylko to usg z 11-14 tygodnia moze byc brane pod uwage jezeli chodzi o termin, nigdy te pozniejsze. U mnie wedlug wlasnie tego usg, poczatek ciazy ustalono na 28 sierpnia. I mysle, ze sie nie pomylil, bo ja dobrze pamietam te noc w piatek 28 sierpnia 2009.:-D

Komi dokladnie tylko to usg z 11-14 tygodnia moze byc brane pod uwage jezeli chodzi o termin, nigdy te pozniejsze. U mnie wedlug wlasnie tego usg, poczatek ciazy ustalono na 28 sierpnia. I mysle, ze sie nie pomylil, bo ja dobrze pamietam te noc w piatek 28 sierpnia 2009.:-D

he he he a ja dobrze pamietam popoludnie 30 sierpnia:-) i napewno wtedy poczal sie nasz Damianek no chyba ze bylo to 26-27 sierpnia,wtedy u nas byl czas godzenia sie z mezem po klutni he he

Moje USG robione dokladnie w 12 tyg i 6 dniu wyznaczylo mi termin na 17 maja noi tak naprawde to bardziej trzymam sie tej daty niz tej wedlug OM bo jak juz pisalam ten moj okres nie byl jescze dobrze zmechanizowany i cykl nie zdazyl sie uregulowac po ciazy

he he ja test zrobilam dokladnie 19 wrzesnia,no bo czekalam na ten okres i w zyciu bym wtedy nie pomyslala ze jestem w ciazy,bylam w sklepie i od tak kupilam test,cos mnie naszlo,noi te dwie kreski jak wyszly w ciagu doslownie sekundy he he niezapomne tego nigdy i miny mega meza:-):-)

hehe:-) Ja też dobrze pamiętam 30 sierpnia:-) To był dzień....:-D Ale w sumie trudno mi stwierdzic czy to wtedy począł się nasz syn, gdyz staraliśmy się z mężem o dzidzie i łatwiej byłoby powiedzieć kiedy nie zaszłam w ciąże niż kiedy był ten dzień ze strzałem w dziesiątkę:-D

Czytałam kiedyś taką książkę dla mam i tam też było wyraźnie napisane że jeśli mamy już patrzeć na termni z usg, to z tego pierwszego jest najbardziej wiarygodne, bo potem to już każda dzidzia inaczej się rozwija:tak: ja z pierwszego usg mam termin na 18 maja, więc przygotowuję się że to może być właśnie wcześniej niz termin z owulacji:-) Jakbym urodziła 18 to zrobię prezent urodzinowy mojemu bratu:-)

reklama
Do góry