reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witajcie:)
IWI: mnie się wydaje że cosik między nózkami dzidziolkowi wisi.....

Ja wczoraj także już po połówkowym.. najadłam się strachu, bo lekarz Niemiec i do tego jakaś Pani od USG mu tłumaczyła jak może zrobić dokumentacje mi na stiku... strasznie się rozwodzili na temat serduszka.. ale okazało się że niepotrzebnie się bałam, bo oni dyskutowali jak można super oglądać dokładnie serce i inne narządy (bo sprzęcior normalnie jak z Marsa był)... Dziecko zdrowiutkie.... i dziewuszka - Agatka... Na zdjęciu powyżej noska ma pępowinkę.. ponoć może już sobie brać ją do buzi, co skutecznie wczoraj czyniła...
Moje USG trwało prawie 50 minut.....!!!!:szok::szok: Mam kilka filmików po 30-40 sekund....

Załączniki

• IMG_20100120_1_1.jpg
    IMG_20100120_1_1.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
Z pewnych zrodel wiem, ze niektorym osobom na forum nie spodobala sie moja odpowiedz na pytanie kolezanki, czy powinna sie martwic takim wynikiem z glukozy, czy nie? Nie chce, abyscie myslaly, ze robie tu za lekarza i wydaje jakies diagnozy, bo nie taki byl moj cel.
U mnie bylo tak, ze jak odebralam wynik, to otworzylam go od razu przy sekretarce w labolatorium. U mnie juz bylo podejrzenie o cukrzyce, przed robieniem tego badania, a wiec bylam ciekawa. Widzialam, ze wszystkie 3 wyniki sa zawyzone. Bo na badaniu mialam wpisany limit tyle i tyle, a u mnie wynik tyle i tyle, przy kazdym z trzech pomiarow, a wiec widzialam, ze kazdy limit jest przekroczony. Mimo tego, aby upewnic sie zapytalam sie sekretarki, czy wynik jest dobry, czy zly, na co ona wezwala od razu laborantke, ktora mi powiedziala, ze wyniki sa niedobre i, zebym jak najszybciej sie skontaktowala z lekarzem, dzwoniac do niego, nawet juz dzis. W przypadku jak wydaje sie wam, ze cos jest nie tak, zalecam kazdej z was jak najszybsze skontaktowanie sie z lekarzem. Bo wiadomo, ze nikt na forum diagnozy nie wystawi i nie taki byl cel mojej odpowiedzi. Moim celem bylo zwyczajnie to, aby ta dziewczyna nie lekcewazyla takiego wyniku, ze to nic takiego i skontaktowala sie w tej sprawie jak najszybciej z lekarzem.:tak: Jak wiecie, sama borykam sie z tym schorzeniem, a wiec jestem na ten problem wyczulona. Mam nadzieje, ze zostane teraz dobrze przez wszystkich zrozumiana. ;-)

Witajcie majóweczki:),gratuluje dziewczyny udanych i zdrowych dzieciaczków oby tak było do maja.
Ja mam dziś wizytę o 17.00 i już się cała denerwuję!!!

Co do wypowiedzi Agate- myślę, że niektóre z nas mają tendecje do popadania w paranoje. Od tego jest forum, aby dzielic się doświadczeniem, przemyśleniami itd, a nikt, kto ma chociaż troszkę rozumu nie opiera się tylko i wyłącznie na tym, co ktoś napisał na forum, oczywsitym jest fakt, że jak się pojawia problem, to trzeba zgłosci się do lekarza.
Dojdzie do sytuacji, że w końcu trzeba będzie się 10000 razy zastanaiwac o tu napisac, aby kogoś nie wkurzyc/urazic i ot jest chyba już delikatne przegięcie:baffled:.
Mój komentarz nie dotyczy tylko i wyłącznie tej sytuacji, ale też paru innych, które miały tu miejsce.
Jesteśmy różnymi osobami o różnych poglądach i charakterach, więc trudno, abyśmy wszystkie miały ten sam tok myślenia.
A forum jest po to, aby dac sobie szansę na poznanie skrajnie różnych osób jak również poznanie ich opinii czy doświadczeń.

Estragon, a jak twoje pomiary glikometrem, wyniki sa o.k.? Bo jak sobie przypominam, chyba pisalas wczesniej, ze tez takie ustrojstwo dostalas?

taak, są w porządku:tak:. W poniedziałek jadę na badania, to może spróbuję podejśc do tej glukozy jeszcze raz, ale nie wiem czy jest sens się katowac jak z glukometru jest ok, chociaż pełnego profilu nie zrobiłam, tylko kłuję się czasem na czczo i godzine po śniadaniu

taak, są w porządku:tak:. W poniedziałek jadę na badania, to może spróbuję podejśc do tej glukozy jeszcze raz, ale nie wiem czy jest sens się katowac jak z glukometru jest ok, chociaż pełnego profilu nie zrobiłam, tylko kłuję się czasem na czczo i godzine po śniadaniu
Ja już chyba 2 raz nie wypiłabym tej glukozy,jak dla mnie to było okronie strasznie niedobre...caały dzień było mi po niej niedobrze!!!
No a cytryny nie pozwolili wcisnąć:-(.

reklama
witajcie
ja dzis jak najbardziej wybralam sie na obciazenie glukoza 75 i :wściekła/y:dupa jasna bede szla jeszcze raz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, nawet nie zdazylam wejsc do labolatorium:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kobiecina k:wściekła/y:tora weszla przede mna miala to :wściekła/y:samo badanie ale dosyc dlugo tam siedziala i za czym przyszla moja kolej to zrobilo mi sie slaboi zdazylam osunac:wściekła/y: sie tylkiem na podloge. Dobrze ze kolezanka tam pracuje i po meza zadzwonila

Do góry