reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Fornetka, wynik przekroczony, to z tego co tu wiem swiadczy o cukrzycy ciazowej. Sa jeszcze tzw. wyniki watpliwe jak bys miala np. 105, a 105 to ten maksymalny wynik, to wtedy byloby trzeba napewno robic obciazenie 75 gram. Tutaj to kazde przekroczenie swiadczy o cukrzycy, a kobiety, ktore sa na limicie np. 105, a najwyzszy to 105 i tak sa poddawane diecie antycukrzycowej, bo swiadczy to o slabej tolerancji glukozy. Ale napewno zrobi ci obciazenie 75 gram, bo przy tym 50 gram jest duzo falszywych negatywnych i falszywych pozytywnych. Zycze ci, aby okazalo sie to falszywe i wynik z 75 gram, byl dobry. Nie wiem wogole po co jeszcze robia te testy z 50 gram, jak one sa byle jakie i jak cos to i tak 75 gram trzeba robic. Nie sadze, zeby taka ilosc cukru byla dobra dla matki i dziecka, szczegolnie jak matka ma cukrzyce, dla mnie zaczynanie od 50 gram z tego tez powodu jest bez sensu. U mnie kazdy wynik z 75 gram byl zly, przekroczony. Nawet ten na czczo...

Asca, jak zdjecie dobre to i prognoza dobra, jak zdjecie nie takie to i nie taka prognoza.:-D

Lenkaa, gratuluje poznania plci. Bo chyba dopiero teraz wiesz napewno, ze to synek? Czy mialas juz wczesniej polowkowe i ja cos przegapilam, albo skleroza jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć babeczki - no ja już po 3-4D i wsio ok. Mały od poniedziałku już zdążył zaliczyć obrót o 180 stopni i stoi na głowie - chyba usłyszał narzekania mamuśki :-D
Filmik wyszedł piękny i nawet sam gin był zdziwiony bo rzadko się zdarza tak ładnie i ostro uchwycić. Ale może dlatego że nie jadłam obiadu - to i mniej gazów było do zakłóceń ;-)Ostatecznie zostały uwiecznione klejnoty rodzinne więc jak ktoś mi przyniesie dziewczynkę na porodówce to idę do sądu skarżyć o podmiankę dzieci :-D Bo mam to na dvd i fotce. Jasiek pozował jak stary aktor - i połykał płyn i podpierał rączką brodę i ssał paluszka - normalnie pamiątka świetna.
Wymiary książkowe i wszystko zgodnie z wiekiem ciąży.
Lenka u kogo byłaś?

Witam wieczorowo:)
Ja już po połówkowym, malec rozwija się świetnie, jest o tydzień starszy wg USG.
Waży 638 g:-)
Aha i tak jak u Lenki, moja pociech głową do dołu skierowana:)
Płytkę dostalam, ale nagrane mam tylko 4D buźki, 3D nie potrafię otworzyć:baffled:

Ja mam jutro wizyte u gin nie wiem czy będzie chciał zrobić usg ale bardzo bym chciała zobaczyć tą moją kruszynkę...chyba poprosze go żeby zrobił to 4d zobaczymy:-).
Wogóle to mam jak zwykle obawy przed jutrzejszą wizytą...nie wiem co z szyjką czy się unormowała czy skróciła...zobaczymy jutro się okarze.

Witam wieczorowo:)
Ja już po połówkowym, malec rozwija się świetnie, jest o tydzień starszy wg USG.
Waży 638 g:-)
Aha i tak jak u Lenki, moja pociech głową do dołu skierowana:)
Płytkę dostalam, ale nagrane mam tylko 4D buźki, 3D nie potrafię otworzyć:baffled:

iwi - superowo!

U mnie tak samo - głową w dół i wcisniety na maxa...

Co się musieliśmy nagimnastykować i lekarz i ja ( przewracanie z boku na bok) żeby główkę obejrzeć! Śmialiśmy się, że najlepiej jakbym ja na głowie postała:-)

Ale wszystko jest super, w normach:-):-):-) Nie pędzi juz tak ze wzrostem jak poprzednio. Wszystkie wymiary zgodne z wiekiem i nie tak dużo przytył. Z 400g na 580 w trzy tygodnie.
Może jednak słoniątko nie będzie:-):-)

No i pisior dumnie stoi jak stał ;-);-);-)

Ania.K gratuluję synka :-D
Alutka fajowe fotki bejbiaka :-)

a ja już myślałam, że tylko nasz młody taki uparty.. na 3D położył się na brzuchu, głowę wsadził baaaardzo nisko i tyle go widzieliśmy.. gin proponował, żeby odpocząć chwilę i powtórzyć badanie za jakieś 30min ale stwierdziliśmy, że skoro nie chce się pokazać to zaczekamy do maja żeby go zobaczyć ;-)

taaak.... uparciuszki:) mnie lekarz się zapytał czy dużo chodzę może? brał pod uwagę też budowę miednicy która mogłaby spowodować "spadanie" małego w dół - ale sam ze sobą doszedł do wniosku, że to wyjatkowa sytuacja choć dokładnie tak samo był ułożony 3 tyg. temu na pierwszym podejściu do połówkowego

Agate - połówkowe pierwszy raz i chyba ostatni, ale czekałam żeby potwierdzić płeć w 1000%:-D Bo się naczytałam w necie o różnych niespodziankach, ale po tym co zobaczyłam wątliwości nie mam :-D

Bali robiłam u mojego gina - on robi w Medixie na Mikołaja - tym samym sprzętem posługuje się Fuchs, Kłósek i Myszczyszyn. Każdy przyjmuje na wizyty w swoich gabinetach - tam mają usg 2d, a na dokładnie pomiary - prenatalne, połówkowe itp. przyjmują pacjentki tam.

Iwi ja nie bardzo rozumiem jak nie możesz odtworzyć 3d? Te wymiary są chyba powiązane - raczej trudno żeby było 4d bez 3 d. W naturze istnieją tylko 3 wymiary, a ten 4 to ruch (umownie nazwany 4 bo to nie wymiar). Więc usg 3-4d dla mnie to jest trójwymiar w ruchu - ja tak to rozumiem. Więc jak to widzisz to ok.

reklama
Witam Dziewczyny:-)
Lenkaa* mam 3 krótkie filmiki 4d i 2 pliki (mvl i 3dh), których nie mogę otworzyć, ani znaleźć stosownego do tego programu.
Chyba, że lekarka nagrała tylko to krótkir 4d, ale jak mówiła, że nagrywa wszystko to myślałam, że ten 20 min filmik 3D też będzie do oglądnięcia, a tu ZONK:-(

Oto zdjecia fotek od gina, 22 tydzień:-) tc.
Jak lekarka zapytała czy chcemy znać płeć, mąż twardo i pierwszy powiedział, że nie, więc nie powiedziala.
A ja uparcie próbuję "coś"na tym drugim zdjęciu zobaczyc:-D
Jak narazie nic żadnych konkretów:no:

Załączniki

• DSCF2170.JPG
    DSCF2170.JPG
    20,9 KB · Wyświetleń: 67
  • DSCF2171.jpg
    DSCF2171.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Do góry