Fornetka, wynik przekroczony, to z tego co tu wiem swiadczy o cukrzycy ciazowej. Sa jeszcze tzw. wyniki watpliwe jak bys miala np. 105, a 105 to ten maksymalny wynik, to wtedy byloby trzeba napewno robic obciazenie 75 gram. Tutaj to kazde przekroczenie swiadczy o cukrzycy, a kobiety, ktore sa na limicie np. 105, a najwyzszy to 105 i tak sa poddawane diecie antycukrzycowej, bo swiadczy to o slabej tolerancji glukozy. Ale napewno zrobi ci obciazenie 75 gram, bo przy tym 50 gram jest duzo falszywych negatywnych i falszywych pozytywnych. Zycze ci, aby okazalo sie to falszywe i wynik z 75 gram, byl dobry. Nie wiem wogole po co jeszcze robia te testy z 50 gram, jak one sa byle jakie i jak cos to i tak 75 gram trzeba robic. Nie sadze, zeby taka ilosc cukru byla dobra dla matki i dziecka, szczegolnie jak matka ma cukrzyce, dla mnie zaczynanie od 50 gram z tego tez powodu jest bez sensu. U mnie kazdy wynik z 75 gram byl zly, przekroczony. Nawet ten na czczo...
Asca, jak zdjecie dobre to i prognoza dobra, jak zdjecie nie takie to i nie taka prognoza.
Lenkaa, gratuluje poznania plci. Bo chyba dopiero teraz wiesz napewno, ze to synek? Czy mialas juz wczesniej polowkowe i ja cos przegapilam, albo skleroza jestem.
Asca, jak zdjecie dobre to i prognoza dobra, jak zdjecie nie takie to i nie taka prognoza.
Lenkaa, gratuluje poznania plci. Bo chyba dopiero teraz wiesz napewno, ze to synek? Czy mialas juz wczesniej polowkowe i ja cos przegapilam, albo skleroza jestem.
Ostatnia edycja: