reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Moja mama mówi, ze chłopak-pewnie ma już dosyć bab w rodzinie, z kolei teściowa mówi, że-dziewczynka, ona ma brata i dwóch synów, więc pewnie chłopów tez ma dośc...;-):-D
A ja chce parkę :-p a że za "jednym strzałem się nie udało" niech najpierw będzie córka, żebym mogła się "oswoić" :-)

reklama
widzę, że większośc z Was marzy o córeczce. Ja jakoś zawsze chciałam miec starszego brata, a mam młodszą siostrę, której nigdy nie zamieniłabym na 100 braci:-). I też od dawna wiedziałam, czułam, że będę miec synka. U mnie w rodzinie nie ma w ogóle dzieci- będę pierwsza i powiem szczerze, że chyba też nie widziałam tak dokładnie małego chłopca:zawstydzona/y::rofl2:. Za to jak będzie córeczka, to będzie jeszcze większa niespodzianka, bo niespodziewana:-D.

Ja jednak będę trochę rozczarowana jeśli okaże się że to chłopiec :sorry::sorry::sorry:
Wiem, że to głupie, bo najważniejsze, żeby zdrowe było itd....ale taka jest prawda :zawstydzona/y:
Ja po prostu sobie nie wyobrażam siebie z synkiem :eek: od dzieciństwa wiedziałam, ze będę miała córeczke....może temu ,że babcia ma siostrę,mama ma siostrę,ja mam dwie siostry,ciocia ma córke....Same baby! I jak tu chłopca wpasować???:-(
Ja chyba nawet "męskiego" niemowlęcia w całej okazałości nie widziałam :zawstydzona/y:
aniu nie martw sie ja tez bedac w 1 ciazy nie wyobrazalam sobie ze urodze synka,botak pragnelam corki,marzylam wrecz,jak okazalo sie w 15 tyg na usg ze chlopczyk to przez pare godzin plakalam,tak glupia ale plakalam,ale jakos sie przyzwyczailam i jak urodzil sie synek,milosc ponad wszystko!!!! nie wyobrazam sobie aby np moj Krystianek byl Gabrysia,jest najcudowniejszym synkiem na swiecie,zobaczysz jezeli tez urodzisz chlopca pokochasz je bezgranicznie a co do okazalosci maluszka malego,to nie mrtw sie:-)pomniejsz swego meza parenascie razy i zobaczysz:-)

aniu nie martw sie ja tez bedac w 1 ciazy nie wyobrazalam sobie ze urodze synka,botak pragnelam corki,marzylam wrecz,jak okazalo sie w 15 tyg na usg ze chlopczyk to przez pare godzin plakalam,tak glupia ale plakalam,ale jakos sie przyzwyczailam i jak urodzil sie synek,milosc ponad wszystko!!!! nie wyobrazam sobie aby np moj Krystianek byl Gabrysia,jest najcudowniejszym synkiem na swiecie,zobaczysz jezeli tez urodzisz chlopca pokochasz je bezgranicznie a co do okazalosci maluszka malego,to nie mrtw sie:-)pomniejsz swego meza parenascie razy i zobaczysz:-)
U mnie tez miala byc corcia jak mi jeszcze moja gin powiedziala ze na 70 % to bylam wniebowzieta do czasu, po jakim tygodnu wyladowalam na podtrzymaniu i jak mi pan doktor zrobil usg to zawolal pielegniarke i powiedzial " zobacz jakiego ma duzego "a spioszki juz lezaly w domu rozowe :)

Ja w pierwszej ciąży czuła że będzie dziewczynka i nawet nie brałam pod uwagę chłopca... tak się składa że mam córeczkę
teraz czuję że będzie chłopiec... i pewnie tak będzie:-)

ja czuje ze dziewczynka, a raczej bardzo bym chciała, ale jak rozglądam się za ciuszkami to jeszczejakoś bardziej neutralne, choć mam kilka ciuszków błękitnych, ale co tam, dziewczynce tez można wszystkie kolory ubierać :-)

reklama
Zdjęcie musze zeskanować wiec wkleje pozniej.

Z maluchem wszystko w porządku, 5 paluszków, kośc nosowa cała, przezierność karkowa w porządku.
Dzidzia ma 6,5 cm
Teraz z usg wyszedl mi termin na 7 maja :)

Do góry