reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
No no Kobietki, widzę, że nowe wieści z usg

Agnieszka77 - gratuluję jak nie wiem co córeczki - baby górą :-)
Bali - Tobie synusia!!!!
Komi - swietnie, że bobo zdrowy i wszystko w porządeczku:-)

Tiger - u Ciebie trzecia córeczka - za kilka lat sama stwierdzisz, że to najlepsze co mogło Cię spotkać, dziewczynki są super i bardzo związane z domem, będziesz miała nie lada pociechę z takiej trójki :-)

Przede wszystkim GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM informacji o tym, kogo nosza pod serduszkiem!!!!
....ja co do glukozy dostałam zalecenie wykupienia 50g, wypicia tego w domu i pojechania po godzinie na badanie krwi........................?

A ja słyszałam że trzeba z tym iść do laboratorium najpierw żeby rozrobili, tam wypić i siedzieć nie ruszając się przez godzine, bo jak nie to wynik będzie niemiarodajny.

....ja co do glukozy dostałam zalecenie wykupienia 50g, wypicia tego w domu i pojechania po godzinie na badanie krwi........................?
hmm to jakoś dziwnie.. przecież przed wypiciem glukozy powinno być pobranie krwi.. a dopiero po godzinie następne :sorry2:

Gratuluję dziewczyny poznanych płci.. i znowu parka - Agnieszka dziewczynka, Bali chłopak :-D

komi super, że wszystko w porządku, teraz możesz być już spokojna.. a do kogo ostatecznie poszłaś na to usg?? i powiedz mi jeszcze czy jak byłaś u arciszewskich na 3D to nosiłaś swoją płytkę, żeby nagrać bejbiaka czy oni mieli na miejscu?? długo trwa takie badanie.. bo coś mi się tu nie podoba.. okazuje się, że oni umawiają pacjentki co 20 min - to nie za krótki czas, żeby zrobić dokładnie usg połówkowe czy prenatalne w 13tc??

a ja właśnie z wizyty wróciłam i lipa... :-( Szyjka skrócona - 1,5 cm :no: Niby moja gin mówiła, że na razie nie wygląda to groźnie... Umówiła się ze mną za 3 tyg. na kontrolę. Mój M. mnie pociesza, że to dobry lekarz itd. i że nie ma się co martwić, ale same się pewnie domyślacie, że to nie takie proste.

Cholerka no! Od czego to? Od samego początku ciąży wszystko było ok.

Do kitu! :no:

a ja właśnie z wizyty wróciłam i lipa... :-( Szyjka skrócona - 1,5 cm :no: Niby moja gin mówiła, że na razie nie wygląda to groźnie... Umówiła się ze mną za 3 tyg. na kontrolę. Mój M. mnie pociesza, że to dobry lekarz itd. i że nie ma się co martwić, ale same się pewnie domyślacie, że to nie takie proste.

Cholerka no! Od czego to? Od samego początku ciąży wszystko było ok.

Do kitu! :no:
afiljacja nic do kitu. Kobieto nie denerwuj się bo jeszcze bardziej sobie zaszkodzisz. Skrócona szyjka jeszcze o niczym nie świadczy. Teraz po prostu odpoczywaj, leż jak najwięcej i nie martw się. I tak skoro gin stwierdziła, że kolejna wizyta za 3 tyg. to nic złego się nie dzieje ;-) Gdyby cokolwiek podejrzewała i jej się ta Twoja szyjka nie podobała musiałabyś biec na kontrolę za tydzień.
Głowa do góry.

reklama
hmm to jakoś dziwnie.. przecież przed wypiciem glukozy powinno być pobranie krwi.. a dopiero po godzinie następne :sorry2:

Gratuluję dziewczyny poznanych płci.. i znowu parka - Agnieszka dziewczynka, Bali chłopak :-D

komi super, że wszystko w porządku, teraz możesz być już spokojna.. a do kogo ostatecznie poszłaś na to usg?? i powiedz mi jeszcze czy jak byłaś u arciszewskich na 3D to nosiłaś swoją płytkę, żeby nagrać bejbiaka czy oni mieli na miejscu?? długo trwa takie badanie.. bo coś mi się tu nie podoba.. okazuje się, że oni umawiają pacjentki co 20 min - to nie za krótki czas, żeby zrobić dokładnie usg połówkowe czy prenatalne w 13tc??

ja teraz mialam usg u Swieca ale w damianie,a nie mialam u arciszewskich bo tam akurat w tym terminie co chcialam to nie bylo lekarza i robilam w mastermedzie jak juz pisalam:-) a co do plytki to oni daja nie martw sie,20 min starczy spokojnie:-) zmierza napewno maluszka idziesz do świeca? bardzo polecam tego lekarza wczoraj u mego synka tak wnikliwie ogladal serduszko i jego calego,naparwde super lekarz:-) noi plec powiedzial:-) hehe

Do góry