reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Moja ginka za pierwszą wizytę wzięła 100zł, a teraz bierze 50zł, z ważeniem, mierzeniem, badaniem i usg, zawsze też porozmawia. Tylko oszczędza na fotkach :dry:, bo od czasu jak do niej chodzę ma popsute coś tam od zdjęć :-( i nie mamy do tej pory ani jednego zdjęcia naszego maluszka :-(

reklama
no dokłądnie ja się nastawiałam na cenę 150 zł ale z tego co się orientuję to kobiety w ciązy mają zawsze niższą cenę :tak: więc pewnie normalnie to 100 bierze ten lekarz. poza tym ja jestem meeega zadowolona, bo lekarz nie jest pazerny na pieniądze i wysyła mnie tak raz na1-2 miesiace na wizytę do szpitala za któa w ogóle nie płacę :tak::-)

No u nas też za tą cenę spokojnie można znaleźć lekarza, ja do zeszłego roku chodziłam do takiego za 50 zł razem z usg. Ale ci lepsi lekarze którzy mają bardzo dobrą opinię i pracują w szpitalu akademickim to biorą już powyżej 100zł i ten mój za 120 to jest chyba najtańszy z tej "górnej półki" lekarzy - bo niektórzy biorę też 300 za wizytę. Poza tym oni mają dobry sprzęt i przynajmniej u mnie jest też cała "otoczka" zagwarantowana przy wizycie - dostaję jednorazową spódniczkę i jednorazowe kapcie na przejśie po gabinecie żeby nie latać z gołym tyłkiem po wyjściu z kabiny do przebierania i podmywania się i wkładać i zakładać butów - jest automat do kawy, herbaty, wody i te wszystkie pierdoły kosztują. Ale co zrobić? Płacę za to że mam 100% zaufanie do lekarza bo jest dobry.

Ja również płace za wizytę 50 zł z ważeniem, mierzeniem ciśnienia, badaniem i USG....przeważnie wizyta trwa ok 30 min i gin odpowiada mi na wszystkie pytania, które zadam.Dostałam też zdjęcie jak jeszcze maluszek cały mieścił się w "kadrze":-) Jestem bardzo bardzo zadowolona:-):-)

Helooooooołłłłłłłłłłłłłłłłłłki!!!! Ja już po wizycie i wreszcie WIEM!!!!!!!!!!!!!!!

Będę miała CÓRECZKĘ!!!!!!!!! NA 100% - psiocha była tak widoczna, że aż po oczach "raziła"
Jestem przeszczęśliwa, dzidzia jest bardzo ruchliwa, dała sobie wszystko pomierzyć, serduszko, żołądek,, nerki, kregosłup - wszystko w najlepszym porządku - jest zdrowiutka i urocza. A nowy lekarz - świetny, to był bardzo dobry wybór :-)
mamy też nagranie na płytce całego usg, badanie trwało ok 45 minut a lekarz dokąłdnie o wszystkim opowiadał, no jestem zachwycona... siedze przed kompem i się cały czas usmiecham!!!!

Helooooooołłłłłłłłłłłłłłłłłłki!!!! Ja już po wizycie i wreszcie WIEM!!!!!!!!!!!!!!!

Będę miała CÓRECZKĘ!!!!!!!!! NA 100% - psiocha była tak widoczna, że aż po oczach "raziła"
Jestem przeszczęśliwa, dzidzia jest bardzo ruchliwa, dała sobie wszystko pomierzyć, serduszko, żołądek,, nerki, kregosłup - wszystko w najlepszym porządku - jest zdrowiutka i urocza. A nowy lekarz - świetny, to był bardzo dobry wybór :-)
mamy też nagranie na płytce całego usg, badanie trwało ok 45 minut a lekarz dokąłdnie o wszystkim opowiadał, no jestem zachwycona... siedze przed kompem i się cały czas usmiecham!!!!
I co teraz z wyprawka dla synusia ??? Tendencje o mężczyznach w rodzinie męża zostały przerwane;-).Dobrze,że ja się nie śpieszę z wyprawką;-)Jednak z poznaniem płci,nie ma co się spieszyć.Co do wyprawki,temat na obgadałyśmy na łodzkim spotkaniu (ciągle aktualny);-)No i gratuluję:-):-):-)

Rewelacja!!!
Gratuluję córeczki:-):-):-)

Otrzymalam dzis wyniki badan, ktore robilam wczoraj, razej sa w normie, ale martwi mnie jedna sprawa.
W moczu pisze "d.liczne bakterie w polu widzenia". Kolejny raz tak samo!!!
Łykam juz UROSEPT 3razy dziennie i jak widac nic nie pomaga.
Boje sie o maleństwo, że jemu te bakterie zagrażają:wściekła/y:

Miała któraś z Was taki przypadek???
Wizyte mam dopiero za tydzien:(

Otrzymalam dzis wyniki badan, ktore robilam wczoraj, razej sa w normie, ale martwi mnie jedna sprawa.

Zrób posiew (koszt ok.30 zł),jezeli są jakieś bakterie,na posiewie wyjdzie jakie to konkretnie są,a jeśli jest ich dużo,dostaniesz konkretny antybiotyk.Na wynik posiewu czeka się kilka dni,

reklama

Miałam... Ile tych bakterii??Powinna byc liczba. Posiew robi sie powyzej 1000.
Mi przy 450 kazali pic ziolka, urosept i zurawine. Pomoglo

Do góry