reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Komi, Shyangel, Julita, Anusiak gratuluję poznania płci:tak::-).
Po wczorajszej wizycie nadal kompletnie nic nie wiem. Zmieniam lekarza.:wściekła/y:Nie dośc, że weszłam około 1 w nocy:no:, to w gabinecie byałm 10 minut, oglądnął wyniki, zalecił nowe i tyle!! O usg nic nie wspomniał, więc połówkowe przeszło mi koło nosa, bo po Nowym Roku będzie już za późno. Nawet macanka nie było!!! Nie wiem jak wygląda moja szyjka (jak byłam u innego lekarza, to stwierził, że jest miękka), czy jest wszystko ok. Szlag mnie trafi zaraz. Właśnie szukam jakiegoś konkretnego lekarza. Dzwoniłam już do LuxMedu i na 5 stycznia mają termin, ale zwykłe usg 2d 150 zł+ wizyta u lekarza 120 zł i wychodzi prawie 300 zł, a gdzie do tego badania??? Mam dośc. Wczoraj wracałam do domu z płaczem\:baffled:
o matko....! o 1-ej ???w głowie się nie mieści.Podzwoń i poszukaj jeszcze,może gdzies taniej będzie:no:

reklama
Cześć Dziewczynki!!!
Gratuluję mamusiom poznania płci - Julita, Shyangel - jak jaWam zazdroszczę córeczek :-)
Anusiak, Komi - gratuluje siusiaków u waszych bąbli :-)

co do wizyt usg - ja jutro na 17 umówiłam się na drugie połówkowe - wiem, jestem okropna, ale ja takiej totalnej niewiedzy kto u mnie w brzuszku mieszka nie wytrzymam - musze wiedzieć...

Ja muszę powtórzyc połówkowe... Płeć było widać (po raz pierwszy:)))) ale synek ułozył się tak nisko w kanale rodnym, ze nie dało się zbadać innych ważnych parametrów :baffled: Lekarz kazał przyjsc za 3 tygodnie...

Estragon - poszukaj jeszcze w necie. Może da się zrobic samo USG.
I nie w Lux Medzie, Enel-Medzie czy LIM-ie bo w tych przychodniach robia oddzielnie wizyty i oddzielnie USG i najpierw musisz miec skierowanie z wizyty na USG...a to wszystko kosztuje jak za zboże!!!

Po wczorajszej wizycie nadal kompletnie nic nie wiem. Zmieniam lekarza.:wściekła/y:Nie dośc, że weszłam około 1 w nocy:no:, to w gabinecie byałm 10 minut, oglądnął wyniki, zalecił nowe i tyle!! O usg nic nie wspomniał, więc połówkowe przeszło mi koło nosa, bo po Nowym Roku będzie już za późno. Nawet macanka nie było!!! Nie wiem jak wygląda moja szyjka (jak byłam u innego lekarza, to stwierził, że jest miękka), czy jest wszystko ok. Szlag mnie trafi zaraz. Właśnie szukam jakiegoś konkretnego lekarza. Dzwoniłam już do LuxMedu i na 5 stycznia mają termin, ale zwykłe usg 2d 150 zł+ wizyta u lekarza 120 zł i wychodzi prawie 300 zł, a gdzie do tego badania??? Mam dośc. Wczoraj wracałam do domu z płaczem\:baffled:
:szok::szok::szok::szok::szok: paranoja!! szkoda, że nie wspomniałaś mu o tym, że do tej pory nie miałaś usg połówkowego - może wtedy by zrobił.. no ale nie ma co gdybać..
estragon może spróbuj w jakimś prywatnym gabinecie - z reguły tak jest trochę taniej niż w prywatnych klinikach.. a połówkowe podobno można zrobić do końca 24tc (tak twierdzi mój ex gin) także masz jeszcze czas ;-)

Estragon mnie też się wydaje że w prywatnym gab zapłacisz mniej...niż w prywatnej przychodni.
Ja zapłaciłam za badanie,usg i za całokształt zapłaciłam 70zł a w gabinecie siedziałam w sumie ze 40 min bo zaniepokoiła go ta skrócona szyjka i robił jeszcze usg przez pochwe zeby się upewnić.
Do tego całe usg mam nagrane na płycie:-)

No właśnie szukam jakiś lekarzy przyjmujących w gabinetach, bo w klinikach jest faktycznie drogo i tak jak napisała Chrupcia osobno jest usg, a osobno wizyta.
Chrupcia jeszcze Tobie nie gratulowałam poznania płci, więc gratulacje:tak:!!!
Wizytę miałam na 22, a takie było opóźnienie, że przed 1 weszłam. Koszmar jakiś.

No właśnie szukam jakiś lekarzy przyjmujących w gabinetach, bo w klinikach jest faktycznie drogo i tak jak napisała Chrupcia osobno jest usg, a osobno wizyta.
Wizytę miałam na 22, a takie było opóźnienie, że przed 1 weszłam. Koszmar jakiś.
strasznie póżno...ja nie wiem jak można tak późno przyjmować pacjentów...i w dodatku odwalać wizytę po łepkach bo pora późna:szok:szok!!!
Zmien lekarza bo ten jest chyba bardziej łakomy na kase niż na dobrą opinię!!!

dla mnie to sie nie miesci w glowie jak o tej porze mozna przyjmowac pacjentow,toz to srodek nocy!!!!!!

a na polowkowe masz jeszcze czas,u mnie nawet mowia ze do 26 tyg mozna robil polowowe:dry:

reklama
Do góry