reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Ja cisnienie mam dobre, ale znaleziono u mnie cukier w moczu i podejrzewa sie cukrzyce ciazowa i mam isc na ten test, na ktorym sie slodkie pije, teraz jak najszybciej nawet jutro. I jak dostane wyniki to z nimi jak najszybciej isc do lekarza. Normalnie ten test robia w 6 miesiacu, ale u mnie ze wzg. na cukier w moczu juz teraz, a w 6 miesiacu bedzie jeszcze raz powtarzany.
napewno wszystko jest dobrze i nie ma zadnej cukrzycy:no::no:

reklama
Witam.Jestem po wizycie.Płci nie znam ;-)Dzidziuś miał pępowinę między nogami i gin nie powiedział,ze nie powie mi,czy chłopiec,czy dziewczynka,bo pępowina może zasłaniać siusiaka;-)
Co do moich plamień,to spowodowane jest to łozyskiem.Jest ono dobrze umiejscowione ,na tylnej ścianie macicy,ale gdzieś jego dolny brzeg(wyglądał jak sopel:eek:) wbija sie bardzo nisko (nie umiem tego opowiedzieć,widziałam na usg) i skurcz powoduje,ze pękają w nim naczynka krwionośne,stąd plamienie.Zmiana leków + dodatkowe na skurcze,dosłownie pół apteki kupiłam:sorry: Zalecenia dużo leżenia i celibat:eek:
A poza tym dzidziuś super rośnie,znowu spał i był pleckami odwrócony:-)

Witam.Jestem po wizycie.Płci nie znam ;-)Dzidziuś miał pępowinę między nogami i gin nie powiedział,ze nie powie mi,czy chłopiec,czy dziewczynka,bo pępowina może zasłaniać siusiaka;-)
Co do moich plamień,to spowodowane jest to łozyskiem.Jest ono dobrze umiejscowione ,na tylnej ścianie macicy,ale gdzieś jego dolny brzeg(wyglądał jak sopel:eek:) wbija sie bardzo nisko (nie umiem tego opowiedzieć,widziałam na usg) i skurcz powoduje,ze pękają w nim naczynka krwionośne,stąd plamienie.Zmiana leków + dodatkowe na skurcze,dosłownie pół apteki kupiłam:sorry: Zalecenia dużo leżenia i celibat:eek:
A poza tym dzidziuś super rośnie,znowu spał i był pleckami odwrócony:-)
Agnieszko to super wiadomość że z maleństwem jest ok, że rośnie i ma się super!!!
Teraz musisz tylko duuuuuuuuużo odpoczywać a będzie OK:-)

Witam wieczorowa porą :)
Z tego co zdążyłąm wyczytać,
Martyna ma 2 chłopców- wiec podwójne gratulacje:-D
Agate będzie wszystko dobrze;-)!!!!!
Agnieszka 77
dużo odpoczywaj i zero stresów, będzie oki:tak:

Agnieszka masz jakieś foto? albo pomiary dziecka? waga albo coś?
a to miałaś połówkowe, czy zwykłe?
Nic nie mam,zadnych zdjęć i pomiarów.7 stycznia będę miała połówkowe usg (w 20tyg.) Martwi mnie moje łożysko,w karcie mam napisane,że znajduje się na tylnej ścianie,ale dolny brzeg dochodzi do ujścia wewnętrznego szyjki macicy czyli łożysko nisko schodzące czy nisko usadowione.Jest nadzieja,że jak macica zacznie rosnąć to się podniesie razem z łożyskiem,ale do 30 tyg. może to trwać:szok:,a ja mam dopiero 17.No i duuuuuużo leżenia:-(Ale jak trzeba,to trzeba....,aby dobrze było.

Agate - daj znać jak najszybciej jak będziesz już z winikami po wizycie lekarskiej, powodzenia :-)

Agnieszko, szkoda, że się nie dowiedziałać jaka to płeć, ale już nie długo :-). Najważniejsze, że dzidzia zdrowa :-)

Ja dzisiaj robiłam badania krwi i moczu. Jutro będę miała wyniki, zaraz je sobie zweryfikuję - zauważyłam, że któraś w Was (super) umieściła link z prawidłowymi parametrami :-)

reklama
Nic nie mam,zadnych zdjęć i pomiarów.7 stycznia będę miała połówkowe usg (w 20tyg.) Martwi mnie moje łożysko,w karcie mam napisane,że znajduje się na tylnej ścianie,ale dolny brzeg dochodzi do ujścia wewnętrznego szyjki macicy czyli łożysko nisko schodzące czy nisko usadowione.Jest nadzieja,że jak macica zacznie rosnąć to się podniesie razem z łożyskiem,ale do 30 tyg. może to trwać:szok:,a ja mam dopiero 17.No i duuuuuużo leżenia:-(Ale jak trzeba,to trzeba....,aby dobrze było.

Oj bidulko, to leż...

Do góry