reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Aga, moj dzidziuś wczoraj spał cały dzień, nic nie czułam, a jak się wieczorem położyliśmy i mąż zaczął przykładać rękę i mówić głośno to się tak rozszalał jakby sam chciał żeby tatuś go koniecznie poczuł. Ja czułam bardzo wyraźnie, mąż powiedział że to mniej wyraźne niż puls:confused2:, ale poczuł! Dzidziuś kocha tatusia:-)
moja dzidzia całmi dniami śpi a na wieczóra rozpoczyna harce i są coraz mocniejsze, to już chyba nie są bulgotki tylko kopy :-p
ale i tak się cieszę

reklama
Martynka dwaj chłopcy???:-D:-D:-D GRATULUJĘ!!!:tak::tak::tak:
To teraz Tobie życzę dużo zdrówka i ZERO nerwów :tak::tak::tak:

Magda pokaże jeszcze pokaże co tam między nogami ma :-):-):-)

Aga moje dzieciątko główkę ma po prawej stronie brzucha na wysokości pępka.A całe jest ułożone pośladkowo :tak:

Mateusz jest ok :) moj Brat to mateusz, łobuz straszny :-D:tak:
Mój brat również Mateusz i też łobuz;-) Ale mój partner też Mateusz,a to dopiero jest łobuz;-) ale swoje dobre strony tez ma.Ciągle liczy,że będzie chłopiec,a ja żadnych przeczuć:-( Gonię go,żeby za bardzo na chłopca się nie napalał,bo jak będzie dziewczynka,to się rozczaruje niepotrzebnie.A dla mnie dziecko jest najważniejsze,bez względu na płeć.

Mój brat również Mateusz i też łobuz;-) Ale mój partner też Mateusz,a to dopiero jest łobuz;-) ale swoje dobre strony tez ma.Ciągle liczy,że będzie chłopiec,a ja żadnych przeczuć:-( Gonię go,żeby za bardzo na chłopca się nie napalał,bo jak będzie dziewczynka,to się rozczaruje niepotrzebnie.A dla mnie dziecko jest najważniejsze,bez względu na płeć.
nie martw się, w razie czego żadnego rozczarowania nie będzie. Z tego co wiem tatuś gdy zobaczy córkę zakochhuje się natychmiast bez pamięci, a najbardziej właśnie ci co chcieli syna:-D

Martyna spokojnie. Mów sobie że twoje nerwy odczuwaja dzieci a to ci pomoże się uspokajać. I nie czytaj już nic bo się niepotrzebnie nakręcasz. Masz tu tyle cioć babyboomowych trzymających kciuki że na pewno wszystko bedzie dobrze!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a czy ja Wam podawałam swój sposób na określenie płci? Chyba nie...
To stary, niezawodny sposób na rozpoznanie płci już we wczesnej ciąży, z tym że nie każdy może go zastosować. Należy mianowicie zapytać swoich starszych sióstr, matek i babć jak się czuły w ciąży z dziewczynkami a jak z chłopcami. Chodzi o objawy nie książkowe, raczej niezwykłe. U mnie na przykład na chłopca się często kicha i to kilka razy pod rząd, a mało wymiotuje. Na dziewczynkę natomiast jest dużo wymiotów i do tego ślinotok.
Uwaga - mam partnerów ani swoich kuzynek nie pytajcie, to się sprawdza tylko w Waszej własnej, prostej linii pokrewieństwa. Za to sprawdzalność 100procentowa!:biggrin2::biggrin2:
Ja kicham i nie wymiotuję, już od dawna mówię że chłopak. Ale póki usg nie pokaże to ślad nadziei jest....:-D

Nikita to mam problem bo moje siostry dzieci nie mają...a mama będąc w ciąży i ze mną i z siostrami i z bratem nigdy nie wymiotowała.... i ciąże przechodziła podobnie.....
chyba pozostało mi usg.........

Martyna gratuluję dwóch synków :-) Będziesz miała wesoło w domku :-)

A co do ciśnienia, to nie martw się tym na zapas. Moja bratowa, też miała z tym problem i spokojnie dotrwała do końca ciąży i zarówno ona jak i maluszek byli całkowicie zdrowi.

reklama
martyna - GRATULUJĘ 2 FACETÓW!! dużo odpoczywaj i nie stresuj się za bardzo a wszystko z ciśnieniem na pewno będzie dobrze :yes:
agnieszka77 powodzenia na wizycie ;-)

Dziewczyny, a czy ja Wam podawałam swój sposób na określenie płci? Chyba nie...
To stary, niezawodny sposób na rozpoznanie płci już we wczesnej ciąży, z tym że nie każdy może go zastosować. Należy mianowicie zapytać swoich starszych sióstr, matek i babć jak się czuły w ciąży z dziewczynkami a jak z chłopcami. Chodzi o objawy nie książkowe, raczej niezwykłe. U mnie na przykład na chłopca się często kicha i to kilka razy pod rząd, a mało wymiotuje. Na dziewczynkę natomiast jest dużo wymiotów i do tego ślinotok.
to u mnie na bank dziewczynka bo zarówno moja mama jak i siostra tak dobrze znosiły ciążę z córkami, że tylko pozazdrościć - a ja mam tak samo :-)

Do góry