reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Serdecznie Was Witam...
Mam na imię Karina. Jestem z Gdańska. No i oczywiście mam termin na 13 października...
Jeśli jeszcze coś będziecie chciały wiedzieć śmiało pytać...
Pozdroofka

reklama
Mam nadzieję, że z czasem mi ten podły nastrój minie :-(

A o proszku wcześniej też nie słyszałam, ale jest podobno dużo tańszy od Lovela, a ma doskonałe właściwości piorące i pachnące :-)

Oj, Jolik, doskonale Cie rozumiem.
MOze to wyszywanie o ktorym wspomnialas, mowilas, ze kiedys wyszywalam sporo.
Mozna zrobic cos fajnego na poscieli, jakas podusie, sliniaczek nie koniecznie na ubrankach.
POza tym to juz tylko 3 miesiace, zleci jak strzala, i trzeba nam zrozumiec, ze powinnysmy odpoczac i nastawic sie na ta wielka Zmiane ;)
NIe bedzie zle, im blizej porodu tym czas poleci nam szybciej i tym wiecej w domu bezdie do przygotowania.

Ja jeszcze troche zajmuje sie praca, ale sama to reguluje, wiec mam dosc komfortowa sytuacje, no i na razie mam jeszcze ochote na prace, a przygotowywania dla malenstwa zostawiam sobie na deser ;)

Dlatego bardzo się cieszę, że mam w domu stałe łacze i mogę z Wami przebywać na forum:-) ;D

A teraz idę przygotować obiadek, którego wczoraj nie zrobiłam (zatarg z mężem) !!! Głodna się zrobiłam :-)

cześć dziewczyny, jestem wcześniej niż myślałam. Jolik miałaś rację że będę miała dużo do czytania ale będę miała teraz dużo czasu. Zaraz się zabiorę za nadrabianie. Piszę z domciu i z łóźka  :(

Mam nadzieję że u Was wszystko ok.

Byłam dziś u ginki i tak się to właśnie skończyło. Jestem na zwolnieniu do końca lipca (na razie), skraca mi się już szyjka:( Wiem nawet z jakiego powodu ;) Mam leżeć, brać Magne B6, nospę 3x dziennie i zrobić szybko USG i zastanowią się czy mi nie założyć jakiegoś "krążka" ale nie pytajcie się co to jest bo nie mam pojęcia. Coś co podtrzymuje i tyle wiem:(

Sama się tak załatwiłam, a biedna dzidzia jak wczoraj zakuwałam znowu do 24 to tak mnie kopała dawała znać że już ma dosyć mojego ściśniętego brzucha w pozycji siedzącej. Ostatnio dałam czadu i teraz muszę się przywiązać do łóźka bo nie wiem jak wytrzymam:)

Tak więc nie sądziłam że mnie (tura) coś ruszy. Myślałam że dam radę i zasuwałam na wyskokich obrotach. Ginka jak posłuchała jaki tryb życia ostatnio prowadzę powiedziała że nie mam mowy i że nawet dzisiaj już nie wracam do pracy i mam zapomnieć o egzaminach, stresach i zakówaniu. Mam leżeć i duuuuużżżo odpoczywać. Ale leże 10 min już mnie nosi.

Wiecie co Wam powiem. Nie lekceważcie sygnałów Waszego organizmu. Wiedziałąm że coś się dzieje bo czułam takie kucia  w okolicy szyjki, no i miałam dziwne bóle brzócha, coś w rodzaju rozstroju. Pomyślałam sobie że pewnie tak ma być i leciałam na kolejny egzamin po pracy. Myślałam że nie powinnam się nad sobą pieścić i ze wszystkim lecieć do lekarza. A tu jednak coś się zaczynało dziać.

Tak więc nauczcie się na moim przykładzie. Kobieta ciężarna to kobieta ciężarna a nie wół pociągowy, który wszystko zniesie. Trzeba jednak zwolnić i dać na luz.

Uffff ale Was zanudzę. Zaczynam nadrabiać zaległości i cofam się pewnie o jakieś 30 stron ;D

buziaczki.

No ja ja znow zpoziona z postami, oh ta zmiana czasu.
NO i z tego co widza to ja chyba tylko jedna zostalam co pracuje :mad:
Ale musze przyznac ze mi to az tak bardzo nei przeszkadza no i mam zamiar pracowac do konca, i jak urodze koncem wrzesnia, poczatkiem pazdziernika to konca roku urlop. No i poznij od stycznia powrut to pracy.

Co do piersi to mi nic jeszcze sie nie ulatnia ;) i mam nadzieje ze tak zostanie bardzo dlugo, bo ja przeciesz co dzien do biura chodze.

U nas z wakacij tez nici w tym roku :-[ Mielismy jechac na podroz posluba w kwietniu ale z tymi moimi komplikaciajmy ginek zabronil latac no i nici z wyczieczki. Mam zamiar sobei odbic na pierwsza rocznice slubu, niunia juz bedzi emiala 6 miesiecy, to ja zostawimy z mama, a amy mamy plany jechac na hawaje i mam nadzieje ze nam sie one nei popsuja.

No i oczywsice witam Katarinka u nas i zapraszam do rozmowy.

Witam wszystkie październikowe Mamusie :-)

Ja jak zwykle odzywam sie od czasu do czsau, mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku. Nawiązując do ostatnich fotek na forum brzuszki załączam również kolejne zdjęcie mojego brzuchola. od ostatniego razu zmniejszył się optycznie hihi. Poprostu nadal utrzymuję zdrowe żywienie i w ten sposób drugi miesiąc utrzymuję tą samą wagę. Gdzieś mi musi ubywać jednak, bo brzusio rośnie. Mam nadzieję, że w ten sposób nie przekroczę wagi krytycznej i poźniej będzie mi łatwiej wrócić do dawnej wagi. Poza tym przybierając poprzednim tempem ważyłabym już 94 kilogramy!!! Jeśli chodzi o centymetry to jest ich: 98. jednym słowem mała nie jestem :-)
Nie ma się co zamartwiać:

!!!BĘDZIE DOBRZE!!!

Karinka witaj w naszyn gronie!!!! Mamy tutaj już jedną mamusię z Gdańska, ale coś ostatnio dawno nie pokazywała się! Znasz już może płeć swojego maleństwa?

Wlasnie Doxa ty sie upewnij co do tego badanie, bo z tego co sie orientuje to bardzo wazne badanie i kazda kobieta w ciazy je ma. No i oc zywiscie co mi moj lekarz powiedzial to tez musi byc nacczo, tylko woda. O cytrynke zadzwonei i sie zapytam, ale cos sie obawiam ze tez nie wolno.

reklama
Jolik pamiętam jak ja przestałam pracować! Ale mnie nosiło!!! A teraz ... hmmm nie wyobrażam sobie inaczej niż w domku ;)  Daj sobie trochę czasu!
O proszku "Dzidziuś" też gdzieś czytałam, ale ponoć trudno go kupić, ja go jeszcze nie spotkałam (jest ponoć w Selgrosie). Ja kupiłam na próbę: Lovelę do białego i Jelp do kolorów.

Syla o rany ale się porobiło!!!! Kiedy idziesz na USG?  Musiała Ci się nieźle skrócić ta szyjka, skoro aż krążek chcą zakładać! Syla jaką długość szyjka ma teraz? Trzymaj się biedulko!

Paola a Ty pracujesz czy w domku jestreś? A może znowu do Krakowa wybyłaś? Paola co to za "zdrowe odżywianie" stosujesz? Napisz tu proszę jakieś szczegóły!

Do góry