reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

wracam do Was dziewczyny. byłam właśnie u fryzjera, zeby troche się lepiej poczuć.
powiem Wam ze pierwszy raz słyszę o tych cytrynach

it's a boy !!!

reklama
cześć Lindsay, nie było mnie jak do nas dołączyłaś więc chciałam się przywitać. :)

Ja nie jadłam cytryny i jeszcze żyję.

I co robiłąś z włoskami?

cześć Syla :) właściwie to nie wiele. mam z natury krecone włosy wiec moge je tylko prostować. jakoś nie mogę sie przemóc do farbowania w ciąży, a niestety siwe włoski wychodzą hihi

it's a boy !!!

Wiecie co poszłam dziś na spacer taki godzinny, i ledwo się doczołgałam do domu. Dzwigać taaaki basior jak mój to nie lada problem ;D a jak mnie teraz boli w krzyżu to poezja ::)

Zawsze mi się mażyły kręcone włosy. Ja dziś zafarbowałam i zrobiłam sobie hennę na brwi -SAMA

Hej Dziewczyny!
Witam Was wszystkie. Tak żadko tutaj zaglądam, że bywam nie w temacie ;)

Coś nas wzięło dzisiaj na te włosy - bo ja też wróciłam od fryzjera. Czeka mnie jeszcze farbka, ale to już samodzielnie w domciu :)
Jeśli chodzi o spacery - to rozumiem Cię Frezjo. Też mam problem z udźwignięciem brzusia przez taki czas... ;)
Natomiast raz w tygodniu funduję sobie aerobik dla ciężarówek - w basenie. Jest naprawdę SUPER!!! I podobno pomaga to na tego typu bóle kręgosłupa. No i oczywiście też zapobiega. Gorąco polecam.

syla ja właśnie mam założony pesar od dwoch dni z powodu skracającej sie szyjki. też jem te tabletki, ale podobno lepiej czysty magnez bez B6. już sie zrobiłam specjalistka na ten temat wiec w razie co to pytaj :)

Co to jest pesar??? a miałaś wcześniej przed decyzją o tym USG?
U mnie zdecydują dopiero po USG. Dlaczego bez B???

I co leżysz???? bo to mnie najbardziej dobiło! już mnie plecy bolą tak leżeć ;D

reklama
tak miałam usg i szyjak skróciła się do 31 mm ( powinno być około 40 mm). leżałam 4 dni i miałam takiego doła że aż strach, ale musiałam poczekać na pesar ( to właśnie to silikonowe coś). przez 4 dni leżenia szyjka dalej sie skracała :(nie boli ani zakładanie ani nic ale psychicznie duzó lepiej i fizycznie też, bo mnie macica już uciskała bardzo w pachwinach. nie muszę leżeć non stop ale odpoczywać. zreszta dół brzucha nadal boli wiec sama wiem kiedy dość. za tydzien bede wiedziała jak moj organizm to znosi. jedna wada- co drugi dzien zakładać trzeba coś antybakteryjnego do pochwy, bo ten pesar to ciało obce i zeby nie miec stanu zapalnego. potem Ci wyśle strone www. z pesarami do obejrzenia
bez b 6 dlatego, zeby juz nie przedobrzyć, bo pewnie bierzesz juz
it's a boy !!!
inne witaminki

Do góry