« 19 Paź 2004, 10:54:50 »
--------------------------------------------------------------------------------
Mój suwaczek jest ze strony
http://lilypie.com/.
1. Wejdź na tę stronę
2. Kliknij na Baby days ticker
3. Zaznacz Expecting a baby
4. Select baby's due-date, czyli zaznacz, na kiedy masz przewidziany termin porodu
5. Select time zone, czyli zaznacz strefę czasową - ja wybrałam czas dla środkowej Europy czyli UTC +1.00
6. Wybierz sobie jak ma wyglądać twój suwaczek-jaka linijka i jaki znacznik, jakie tło (przezroczyste lub białe)
7. View changes, czyli zobacz, jak wygląda Twój suwaczek, jeśli wszystko ok to zaznacz Remember my details
8. Następnie pod spodem masz trzy ramki z adresem twojego suwaczka. Wybierz środkowy i skopiuj go. Uwaga! Widoczne są dwie linijki, cały adres ma trzy linijki - skopiuj cały!!
9. Wklej skopiowany adres w swoim poście i gotowe. Ładowanie trwa chwilkę, więc nie łam się, jeśli nie pokazuje się od razu. Poczekaj troszkę, a zaraz go ujrzysz. Powodzenia!
Suwaczek możesz wklejać do każdego posta "ręcznie"(zapamiętać adres i za każdym razem go wklejać), albo, tak jak ja, wkleić jako swój stały podpis. W tym celu musisz wejść na swój profil i w tabelce PODPIS wkleić ten adres:
U góry strony masz białą tabelkę z napisami FAQ, Szukaj, Grupy, Profil, Nowe wiadowmości i Wyloguj. Musisz:
1. Wejść na profil
2. Znaleźć tabelkę Podpis i wkleić w niej adres suwaczka
3. Zjechać na sam dół i kliknąć wyślij
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale czasami jak się kliknie na czyjś suwaczek, to włącza się łącze do strony Lilypie (pokazuje się biała rączka), a czasem nie. U mnie tak się nie dzieje, bo skasowałam z adresu mojego suwaczka wszystko przed nawiasem
Trzymaj się instrukcji i pomalutku, na pewno sie uda.Powodzenia