reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie ,kolejna ciąża.

Hejka.
U mnie jest ciąża po 1 cyklu. 13 sierpnia zabieg ,22 wrzesnia okres a w październiku sie udalo. Obecnie jest w 13 tc ,za dwa dni w 14 i jest wszystko w porzadku.
A moja wcześniejsza niestety poroniona w 5 tc.

reklama
Hejka.
U mnie jest ciąża po 1 cyklu. 13 sierpnia zabieg ,22 wrzesnia okres a w październiku sie udalo. Obecnie jest w 13 tc ,za dwa dni w 14 i jest wszystko w porzadku.

Najważniejsze, że teraz się udało. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie pomyślnie. Ja rok temu zaszłam też z niepowodzeniem i do tej pory jest dupa blada. Czasem tak trudno czekać...

Rozumiem Twój ból. Byłam też świadkiem jak moja macocha,każdą ciąże traciła. W końcu się udało i jest 8-letnia Andzia ;) moja najmłodsza i najsłodsza istotka. Wierzę, że i w końcu Tobie się uda ;)

Hejka.
A samoistne poronienie? Tez już bym tak chciała spróbować w tym 1 cyklu... cały czas sobie myśle a co jak tego nie wykorzystam a nóż się uda i co może będzie ok...

A samoistne poronienie? Tez już bym tak chciała spróbować w tym 1 cyklu... cały czas sobie myśle a co jak tego nie wykorzystam a nóż się uda i co może będzie ok...

A jak macica i organizm będą niegotowe, przedłużysz sobie tak naprawdę starania. Czekałabym na zielone światło od lekarza.

Ja niestety miałam zatrzymane. Przez 5 lub 6 tyg chodziłam z martwą ciążą. Bo nie wiedziałam że jest martwa. Dopiero jak byliśmy na weselu u znajomego zauważyłam krew,pojechaliśmy ze ślubu do szpitala i lekarz mówił że jest martwa . Powinnam być w 8 tyg ciąży A cały czas byłam w 5 . Byłam u dwóch lekarzy. 1 powiedziała ze to początek 5 tyg, zrobiłam betę i już wiedziałam, że jest nie tak bo był mały przyrost ale lekarz kazał mi się nie martwić. Później byłam u drugiej i mówi mi,że widać serduszko choć nie pokazała mi nic ,dostałam usg na którym widniał 5 tc. Teraz jestem na szczęście u dobrego lekarza i wiem,że moje dziecko jest teraz w dobrych rękach.

Ja slyszałam taką wersję, że jeśli dostałaś miesiączke po łyżeczkowianiu to znaczy ,że wszystko się już zagoiło. Te czekanie 3 cykli to tak naprawdę jest dla naszej psychiki. U nas było tak,że mój partner sam mówił, że musimy 3 cykle odczekać. Ja w sumie po tym ,chciałam się starać po nowym roku. Akurat wyszło niespodziewanie, szczerze powiedziawszy nie sądziłam, że będę w ciąży tylko że przesuneła mi się miesiączka a tu takie zaskoczenie. Też się bałam, że poronie znowu ale lekarz właśnie powiedział te słowa do góry co pisałam. I dzisiaj zaczyna się 14 tydzień.

A To w ogóle możliwe żebym miała owulacje 22 dni po zabiegu łyżeczkowania ? Robiłam testy owu i wyszły pozytywne - śluz tez był płodny. Wcześniej miałam straszne problemy z owulacja i się zastanawiam czy mój organizm tak szybko się zregenerował

Tak w ogóle z ciekawości zrobiłam dzisiaj test owulacyjny. Z głupa. Wyszła ta druga kreska ciemniejsza ... czyli niby wskazywało na owulacje a ja nie mam żadnego płodnego śluzu tak jak wcześniej. Śluz jest biały gesty. Nie wiem co mam o tym sadzic, chyba te testy mnie kłamią.

reklama
Tak w ogóle z ciekawości zrobiłam dzisiaj test owulacyjny. Z głupa. Wyszła ta druga kreska ciemniejsza ... czyli niby wskazywało na owulacje a ja nie mam żadnego płodnego śluzu tak jak wcześniej. Śluz jest biały gesty. Nie wiem co mam o tym sadzic, chyba te testy mnie kłamią.

Kreski muszących tak samo intensywne-wtedy jest owulacja. Potem się już ich nie robi. Ale jak druga jest ciemniejsza to już po.

Do góry