reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesniaki ur,36 tydzień

Witam! Mój Tomuś urodzil sie w 36tyg ciązy, ważył 2980 i mial 50cm, 10pkt. Wszystko było ok poza tym, że w 3dobie pojawiła się żółtaczka, dopiero po 9 dniach wyszliśmy do domku. Teraz ma 9 miesięcy, raczkuje od 7mies, już sam siada i oczywiście staje, dokładnie miesiąc temu pojawily się pierwsze ząbki :)
Mam jeszcze pytanko, gdzie mam wstawić suwaczki, bo nie moge tego znaleźć??

reklama
Mam jeszcze pytanko, gdzie mam wstawić suwaczki, bo nie moge tego znaleźć??
Witaj mimia
kliknij w "mój profil" (u góry po prawej)
a później w tym samym miejscu w "panel kontrolny"
następnie po lewej na czerwono : " edytuj sygnaturę"
wklejasz kod suwaczka i zapisujesz ;)

Ostatnia edycja:
A u nas pojawił się problem. Ania ma prawie 5 miesięcy, nie obraca się. Więc padło hasło z ust lekarza: rehabilitacja. Trochę się boję, ale mam nadzieję, że Ania szybko nadrobi zaległości.

A u nas pojawił się problem. Ania ma prawie 5 miesięcy, nie obraca się. Więc padło hasło z ust lekarza: rehabilitacja. Trochę się boję, ale mam nadzieję, że Ania szybko nadrobi zaległości.
Kochana nic sie nie martw a kładziesz małą na brzuszek mi lekasz kazał dużo kłaśc na brzuszek co prawda Kamilek jak miał ponat 4 miesiace dopiero zaczą dobrze główke trzymac a skoro lekarz dał was na rehabilitacje no to napewno bedzie dobrze

witam!
Lilianka urodziła sie w 36tyg przez cc waga 2400/52cm/dostała 3x 10pkt

martwi mnie tylko jedno: Lilka obraca główkę w prawo a w lewo wogole nie chce nawet jak ją głaszcze czy mowie to główkę obraca
w jedna stronę :(

Ostatnia edycja:
Krewetko gratuluję zdrowego maleństwa:-)
Moja córeczka też tak na początku nie chciała obracać główki w jedną stronę a szczególnie wtedy jak leżała na brzuszku i potrafiła już unosić główkę. Jak to zauważyłam to pokazywałam jej z tej "złej" strony zabaweczki albo z mężem wspólnie jakoś ją tam zabawialiśmy i z czasem wszystko minęło :tak:
Na pewno nie zaszkodzi jak zapytasz pediatrę.

sprubuj podchodzic do niej tylko od lewej strony, podawac jej tak zabawki aby musiał sie obrucic na lewo i wodgole pozytywki i wszystko na lewa strone aby ja zmobilizowac
Jesli cie to niepokoi to popros o skierowanie do neurologa czy poradni rehabilitacyjnej i powinni ci pokazac cwiczenia

Witam.Tak jak Wy jestem Mamusia wczesniaczka a ze to moje pierwsze dzieciatko to szaleje z niepokoju.....maluszek urodzil sie w 36 tyg waga 2,770 i 53 cm z zkazeniem wewnatrzmacicznym a co za tym idzie z zapaleniem opon mozgowo rdzeniowych i tutaj pojawia sie moj wielki lek obawa czy wszytsko bedzie w porzadku....Synek byl na intensywnej terapi juz w ciagu pierwszej doby, odrazu podano mu antybiotyki ktorymi leczony byl 21 dni.....lekarze mowili ze jest wyleczony, ale ja jestem ciagle w strachu ....czy ktoras z Was tez ma wczesniaczka z zapaleniem opon???? niestety stracilam pokarm bedac z maluszkiem w szpitalu i teraz karmie je bebionem pepti i tu kolejny problem bo gdy byl na moim mleku robil normlanie kupke a teraz raz na dzien a zdarza sie ze tez raz na dwa dni a placzu przy tym i prezenia jest co niemiara.....juz z mezem odchodze od zmyslow....probuje wszytskiego aby go uspokoic....noszenie na rekach spiewanie, szum wody a ostatnio dziala na niego suszarka:) ale i tak sa problemy z kupka...az serce sie kraja gdy widze jak synus sie meczy.......choc na wadze przybiera niezle prawie 5 kg juz wazy.....i niestety nieraz zdarzaja sie niezle ulewania nawet po godzinie od jedzenia, choc z odbiciem nie miewa raczej problemow....mam prosbe jesli ktoras z Was tez ma wczesniaczka z zapaleniem opon mozgowych to prosze o jakies slowa....oczywiscie jestesmy pod stala kontrola lekarzy 15 czerwca jedziemy na pierwsza wizyte neurologa i modle sie aby wszytsko bylo ok......czekam na jakies slowa...pozdrawiam wszytskie mamusie:p)

reklama
witam, mój synek (36 tc, 2300g, 54 cm) ma już prawie roczek. Niestety jeszcze nie raczkuje , nie staje przy meblach, ale siedzi pewnie i pełza (sam nie siada). Chodzimy na rehabilitację. Neurolog mówi , że nie ma patologii , jednak jest opóźniony i tak naprawdę nie wiemy czy to przez ten wylew dokomorowy bo na USG główki wszystko jest już w porządku tzn wylew się wchłonął. Martwię się strasznie, pediatra mówi , że mały ma jeszcze torche czasu. Nie wiem czy jeszcze coś mogłabym zrobić...

Do góry