reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kasiu ja mam taki trójkącik z polarku na rzep- był razem z Julkową czapeczką...teraz nie kupowałam

AdiLea nie widzialam szalikow dla niemowląt ;-) Mysle,ze one są tak grubo ubrane, ze chyba im to wystarczy :-)
Jak bede wychodzic ze szpitala na dwór chce malemu buźke delikatnie przykryc pieluszką, zeby nie nałapał zbyt duzo zimnego powietrza.Ubrany bedzie w body, pajacyka cienkiego, pajacyka welurkowego, skarpetki, czapeczke, rękawiczki i kombinezon. Wystarczy :-D

Właśnie tez nie widziałam. Zresztą nawet jeśli by były to bałabym sie obwijać małą tym szalikiem. Jeszcze krzywde bym jakąś zrobiła.

moj to taka mikro polarkowa apaszka....
Celinka nie przykrywaj dziecku buzi pielucha bo to wiecej szkody niz porzytku nachucha ciepłego powietrza a para sie skropli i mu zimno w paszcze bedzie.. Nie nałyka sie zimnego bo przez nos oddycha a tam system grzewczo, nawilzajaco oczyszczajacy.. sama wiesz w koncu po tylu biologiach w szkole jestes...

Madzia mam zamiar tak zrobic tylko na czas przejscia do samochodu- dlugo to nie potrwa, a jakos boje sie takiego malucha z gloą buzią wystawiac. Jestem po wielu chemiach, biologii mialam o wiele mniej ;-)

Dziewczyny, mam głupie pytanie zupełnie z innej beczki - jak to jest w szpitalu z bielizną w pierwszym okresie porodu? Rozumiem, że po wypełnieniu papierów na izbie przyjęć przebieramy się w koszulkę nocną już do porodu, ale chyba nie chodzimy przez (na przykład) piętnaście godzin bez majtek z wodami cieknącymi po nogach? To co w tym czasie? Normalne majtki i podpaski? Czy to znaczy, że mam spakować jeszcze na okres porodu parę zapasowych gatków i zwykłe podpaski? Czy już zakładam te siatkowe? Czy też dadzą nam coś w szpitalu? U mnie koszulę i ciuchy na pobyt, zarówno dla dziecka jak i dla siebie, trzeba mieć własne, więc wątpię... Całkiem już zgłupiałam @@

reklama
Melulu - nie wiem czy tak jest wszędzie, ta moja koleżanka w tej pierwszej fazie miała chyba normalne majtki i założone te wkłady poporodowe - mówiła mi, że praktycznie paczka Jej wtedy poszła, bo tak wody Jej ciekły... no ja wątpię, żeby kazali z gołym tyłkiem wtedy paradować - ja biorę jedne zwykłe majteczki, a te siatkowe to po porodzie będę zakładać :tak: no i biorę dwie paczki wkładów, bo w sumie nie wiem ile ich zużyję przed porodem :sorry2: wolę mieć więcej ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry