reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Anik sład torby sie nie zmienia....

Myslac logicznie to co ma piernik do wiatraka a propos becikowego.....Niektóre Mopsy chca oprócz aktu urodzenia równiez pesel dziecka a w takim wypadku trzeba miesiac poczekać az dziecku zostanie nadany...

W aptece kiedys mozna bylo kupic specjalna butelke do irygacji do tantum rosa. Ja z doswiadczenia wiem ze lepiej dzialala mi woda z kalikiem niz tantum rosa. Tez mam zamiar rozrobic sobie kalik w butelce "ze smoczkiem" tyou sport i bedzie ok...

W aptece kiedys mozna bylo kupic specjalna butelke do irygacji do tantum rosa. Ja z doswiadczenia wiem ze lepiej dzialala mi woda z kalikiem niz tantum rosa. Tez mam zamiar rozrobic sobie kalik w butelce "ze smoczkiem" tyou sport i bedzie ok...
Tak na pewno w aptekach są te irygatorki do tantum rosa dostępne tylko nie wiem jak cenowo się kształtują...

dziewczyny z czy do cesarki to trzeba coś zapakować innego niż przy porodzie naturalnym?
Kurcze już sama nie wiem co pakować a co nie - ogarnia mnie panika :szok:

Od koleżanek wiem, że jednym kazano przemywać ranę po cięciu (chyba rivanolem) a innym kazali nic nie robić...

własnie wczoraj jak byłam na wizycie to lekarz bardziej polecał mi żebym kupiła arnicę w płynie (nie wiem jak to się pisze poprawnie) niż tantum rosa - a ja chyba i to i to kupię :tak:

reklama
dziewczyny z czy do cesarki to trzeba coś zapakować innego niż przy porodzie naturalnym?
Kurcze już sama nie wiem co pakować a co nie - ogarnia mnie panika :szok:
w jakiejś gazetce czytałam o specyfiku (nie pamiętam co to było: maść/żel czy coś jeszcze innego) do zastosowania po cc, który umożliwia lepsze, szybsze zrośnięcie się wewnętrznych organów....trzeba to sobie samemu zakupić no i koszt był dosyć duży ...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry