reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja przymieżałąm w sklepie trimpfa i wydaje mi sie ze sa ok Kupie jeden ale dopiero w grudniu ten co mam dla ciezarnych i tak jest mieki i rozciagliwy i łatwo z niego wyjać cycusia tez wykorzystam
powiem wam ze ja szybko zrezygnowałam z tych typowych do karmienia bo było mi niewygodnie zapinac i odpinac majac dziecko na rece przeszłąm potem na normalne staniki z fiszbinami ale nie te sztywne tylko takie z których sie dało wyjac bez problemu i te sparwdzały sie najlepiej (do dzis je mam) piersi nie wisiały a z karmieniem nie było zadnego kłopotu. Julka sama sie potem obsługiwała.. (az do 2,5 roku)

reklama
dziewczyny a jak tak trochę z innej beczki
bo dziś tez zamierzam zrobić wielkie pranie :-D dziecięcych ciuszków
czy Wy stosujecie jakiś płyn do zmiękczania? czy tylko sam proszek?

wiadomo, żę biustonosz jest lepiej przymierzyć, bo bądź co bądź ale nawet te 50 zeta piechotą nie chodzi - szkoda by było gdyby okazało się, że stanik jest nie dobry - mi się udało - zwłaszcza ten MaMe Mitex jest fajny bo taki mięciutki i rozciągliwy - u mnie w mieście to ciężko z takimi rzeczami jest - nie ma jako takich sklepów z ciuchami ciążowymi i bielizną, w zwykłych sklepach sa trzy na krzyż :/
mi osobiście te zatrzaski nie przeszkadzają, ale zobaczymy jak to w praktyce będzie się sprawdzać :sorry2::tak:

Anik - ja użyłam płynu do płukania z loveli - dziewczyny też polecały żeby jednak coś użyć bo po samym proszku ubranka sa sztywne - któryś z proszków ponoć jest dwa w jednym, ale nie pamietam który - wtedy chyba nie trzeba już nic więcej używać :tak:

ja wczoraj wysłałam małżonka do tesco, bo widziałam, że się pojawiły zestawy jelpa: proszek 5,4 kg + płyn zmiękczający 2 litry w cenie 65 złotych za komplet. kazałam kupić od razu dwa komplety: do białych i do kolorowych;
dwa dni temu kupiłam jelp soft (2 w 1) proszek + środek zmiękczający i za opakowanie 2,4 kg zapłaciłam coś około 33 złote - więc ta paka z płynem jest w dobrej cenie.
także proszki są i może jutro puszczę pierwsze pranie :tak:

Ja właśnie włączyłam pralkę...proszek i płyn z loveli mam....i piorę jednak w 40st tak jak pisze na metkach ...
a coz podwójnym płukaniem? chyba to już gdzieś było ale ciężko znaleźć..:dry:

Ja mam w pralce opcje superplukanie. Zawsze to włączam. Po upraniu włączam jeszcze raz samo superpłukanie, a potem jeszcze raz superpłukanie juz ze srodkiem zmiekczającym :-)

muszę odszukać instrukcję obsługi pralki, ale wydaje mi się, że mam dwa rodzaje prań - jedne są takie, że płucze 5 razy, a te szybsze są takie, że płucze 3 razy :confused:
ale jakoś nie mam pewności...

reklama
Ja narazie ciuszki dla maluszka przetrzymuje w workach próżniowych, bo jeszcze nie mam miejsca na nie, niedługo kupię jakąś komodę dla maluszka i wtedy wezmę się za pranie:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry