reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny - kiedy się kupuje stanik do karmienia ?
z tego co wiem to do szpitala trzeba mieć ze dwa.
tylko teraz zaczynam się zastanawiać czy mam się rozejrzeć teraz, poczekać jeszcze miesiąc ?
a co jeśli za miesiąc będę miała dokładnie takie same cycki jak teraz, a urosną mi na dwa tygodnie przed porodem ?
jak utrafić z rozmiarem ?
kolejna rzecz, za którą nie bardzo wiem od której strony się wziąć :confused:

reklama
je słyszałam że w ósmym miesiącu ...
i że ma być rozmiar większy...:baffled:

ja już się zaopatrzyłam w takie biustonosze - mają jeszcze luz i mam nadzieję, że mi wystarczą... :-) ale kupowałam na oko - pojęcia nie mam jak bardzo mogą mi jeszcze piersi urosnąć :/ ale te staniki są o tyle fajne, że takie bardzo rozciągliwe są - więc chyba nawet jakby mi dwa rozmiary urosły to też powinny być dobre :tak:

Nawet nie mowcie o przyroscie biustu, bo mam od razu drgawki, jak o tym pomysle :-(
Kupilam jakis czas temu podobny do tego, ktory ma kuleczka.Mysle, ze nawet jak piersi by jeszcze urosly( oby nie), to bedzie w sam raz. One sa wykonane z materialu, ktory sie rozciaga ;-)

a co jeśli za miesiąc będę miała dokładnie takie same cycki jak teraz, a urosną mi na dwa tygodnie przed porodem ?
Raczej obstawiałabym dwa dni po porodzie :-) Ponoć ostateczny rozmiar kształtuje się mniej więcej w tydzień-dwa po rozpoczęciu karmienia, jak już się laktacja ustabilizuje. Więc i tak nie przewidzisz...
Ja to chyba do szpitala kupię sobie ze dwa najtańsze, a ewentualnie potem będę szukać czegoś porządnego i wygodnego. Zwłaszcza, że i tak nie ma moich rozmiarów - zazwyczaj staniki do karmienia mają miseczki A-E, a ja już dzisiaj noszę 80G @@ A wbrew pozorom wcale nie mam jakiegoś porażającego biustu. Spory, ale bez przesady...
Edit:
Kupilam jakis czas temu podobny do tego, ktory ma kuleczka.Mysle, ze nawet jak piersi by jeszcze urosly( oby nie), to bedzie w sam raz. One sa wykonane z materialu, ktory sie rozciaga ;-)
Celinka, a jaka to firma?

Melulu nie wiem. Kupilam w Smyku ;-) za jakies 40-50 zl. Na biustonosz do karmienia nie oplaca sie wydawac wg mnie 200zl.
Jak juz skoncze karmic, odwiedze kosmetyczke( zeby tu i tam sobie cialo poujędrniac), to kupie sobie jakis super biustonosz. Tylko boje sie, ze jak to Pawel zobaczy, to mu sie drugi dzieciak od razu zamarzy :-D

Ja też sie zastanawiałam jaki biustonosz kupić..w sumie na razie biust mi dużo nie urósł...też patrzyłam na ten MaMe Mitex a jak mamjakty piszesz że jest OK to się chyba na niego skuszę...w ogóle nie przemawiają do mnie staniki do karmienia np za 12zł...:tak:

reklama
Ja ostatnio kupiłam sobie stanik z Allesa, ale jeszcze nie do karmienia, po prostu większy niż wcześniej. I przyznam, że mi bardzo pasuje ten krój. Niestety, na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że MaMe ma dla mnie za niską miseczkę i nie będzie mi dobrze leżał. Ale przynajmniej wiem, że Alles robi staniki do karmienia, a tydzień temu odkryłam, że mam sklepik pod blokiem, gdzie mają mnóstwo modeli tej firmy, więc mogę iść i poprzymierzać :-) I tak dobrze, że kosztują 50zł a nie 200zł :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry