reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja nie mam tego dużo i prawie wszystkie ciuszki w rozm.56 - mam nadzieję,że moja kruszynka nie będzie wielkoludem:sorry2:nie mam pojęcia czy starczy??:baffled:z pewnością jeszcze coś dokupię.............a mam:
3 kaftaniki-56
jedną czapeczkę bawełnianą cienką i jedną z welurku troszkę grubszą
4 pary skarpetek
2 łapki niedrapki
mam nawet rajstopki:-)56
4 bodziaki z krótkim 56 i jeden 62
3 bodziaki z długim w tym jeden 62
2 koszulki -56
4 śpioszki 56
welurkowy pajacyk *2 rozm-56
sweterek-62
-zamierzam jeszcze kupić ze dwa kaftaniki takie najzwyklejsze i śpioszki z koszulkami jakieś najtańsze takie do szpitala bo koleżanka mówiła,że od pępuszka wszystkie rzeczy się brudzą i doprać ich już nie idzie, więc lepiej takie ładniejsze ciuchy zostawić w domu a do szpitala zabrać takie, które bez bólu w sercu będzie można wyrzucić!!
Musze kupić jeszcze coś grubszego - czyli czapunie puchatą, jakiś kombinezonik albo śpiworek i może jakiś polarkowy komplecik????
Jeżeli chodzi o kosmetyki to skłaniam się ku firmie Nivea + sudokrem- ewentualnie jak coś nie będzie mi pasowało to metodą prób i błędów bedę szukała odpowiedniego produktu:tak::-p:-)

reklama
Ja mam po ok 5-7 sztuk na kazde ubranko i kazdy rozmiar, np. 5 spioszkow 56 itd. U nas ubranka sie nie zmarnuja, bo nawet jak ja ich nie wykorzystam, to oddam je mojemu bratu, ktory jeszcze dzieciaty nie jest, ale juz ponad rok po slubie :-) Licze, ze szybko sie z dzieciakiem uwiną ;-)
Wczoraj przedyktowalam mamie liste zakupow aptecznych dla malego i dla mnie, no i ma mi zrobic wyprawke :-D Nawet nie wiedzialam, ze istnieje cos takiego, jak mydlo Bialy Jelen ;-) Podobno dobry do mycia krocza po porodzie- w szkole rodzenia u nas mowili.

Nawet nie wiedzialam, ze istnieje cos takiego, jak mydlo Bialy Jelen ;-) Podobno dobry do mycia krocza po porodzie- w szkole rodzenia u nas mowili.
To jest zwykłe szare komunistyczne mydło. O tym, że super do mycia po porodzie, słyszałam już parę lat temu od koleżanek z pracy :-)

Celinka to sie ciesz ze nie pamietasz .. ja pamietam i to za dobrze.. Moj tata był internowany...

napisz nam ta woja liste apteczna bedzie nam wszystkim łatwiej:)
Małpko ty to kup jescze ciepłą czapke i kombinezon bo nasze dzieciatka beda styczniowie nie marcowe i wiec małe Ci przymarznie..

Z gruboscia czapki nie przesadzaj Polarkowa wystarczy albo wełniana z podszyciem.. Kąplecik polarkowy narazie odpuśc bo bedzie kombinezon

Wstretnamalpa, przeczytałam że chcesz kupić kosmetyki NIVEA.
Ja wczoraj kupiłam wszystko w Rosmanie - jest promocja na całą serię NIVEA (zarówno baby jak i dla dorosłych). Również kupiłam w Rossmanie proszek do prania JELP - także w promocji, pieluszki jednorazowe, patyczki do uszu, płatki dla niemowląt, sudocrem i inne artykuły higieniczne.
Stwierdziłam iż warto skorzystać z promocyjnych cen i wzieła wszystkiego więcej :tak:

Wstretnamalpa, przeczytałam że chcesz kupić kosmetyki NIVEA.
Ja wczoraj kupiłam wszystko w Rosmanie - jest promocja na całą serię NIVEA (zarówno baby jak i dla dorosłych). Również kupiłam w Rossmanie proszek do prania JELP - także w promocji, pieluszki jednorazowe, patyczki do uszu, płatki dla niemowląt, sudocrem i inne artykuły higieniczne.
Stwierdziłam iż warto skorzystać z promocyjnych cen i wzieła wszystkiego więcej :tak:
Dzięki z pewnością skorzystam!!!!!!!!!!!!!Jutro wyskocze po zakupy!!!!!!! A słyszałam ,że Jelp jest najlepszy i można od razu w nim wszystko prać obywając się bez płatków!!

co wy z tymi płatkami laski to czasy komunizmu jak nie było proszku dla niemowlat.. Teraz to alergikom w tym piora ewentualnie a rzeczy po nich sa szare i brzydkie po nich!!1 pozatym pralki niezbyt za nimi przepadaja..

Lovella (mam proszek)równie dobra jak i jelp (mam płyn do płukania)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry