reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Laseczki czapeczka max na 38/39 i tak na samym poczatku bedzie troszkę luzna..
dzieci maja głowki w granicach 34 cm:-)
ja mam 39 i obawiam sie czy małemu oczu nie zasłoni;-)

Wlasnie szukalam czapeczek ponizej 40. Niestety ciezko takie dostac, nie wiem czemu. Wczoraj udalo mi sie znalezc rozmiar 38- niebieska, cieplutka czapeczka na spacerki. Jak ja kupilam, to zaczelam sie wlasnie zastanawiac, czy to na pewno rozmiar dla niemowlakow, a nie przypadkiem dla wczesniaczkow, skoro tak malo jest ich na rynku.

Wspaniale dziewczyny ,że poruszyłyście tą kwestie czapeczkową bo ja się wcale nad tym nie zastanawiałam jak to z tymi rozmiarami jest..:baffled:a potem bym muliła w sklepie i się zastanawiała czy nie za mała itp..A w ogóle jakie rozmiary najczęściej kupujecie ja zaczęłam od 56 i mam zamiar pokupować tego troszkę bo nie chce żeby małej wisiało wszystko na pupie!! A ewentualnie śpiworek i pajace jakieś grubsze na 62,albo komplety z wełenki???:sorry2::szok::rofl2:nie wiem dobrze myśle?????????????????

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

Ja tez kupuje troche na 56 i troche na 62. Kombinezon kupilam 62, bo stwierdzilam, ze po pierwsze dziecko bedzie mialo na sobie jakies ciuszki pod kombinezonem( dodatkowe cm), a po drugie nic sie nie stanie,jak kombinezon bylby za duzy. Gorzej, jakby byl za maly.

Celinka masz rację ja tez kupiłam kombinezon na 62 taki sam jak Ty..
chociaz moja sasiadka stwierdziła ze mi sie dziecko w nim utopi..pewnie przez pierwszy miesiac tak bedzie ale nawet sie nie zorientujemy jak bedzie zamały:)

ja zeobiłam przeglad walizki i okazuje sie ze mam chyba zaduzo nawet body koszulek i spiochów na 56 pajacyk welutkowy na chłopca mam jeden ale chyba nie bede wiecej kupowac..

ja pare ciuszków kupiłam na 56, więcej na 62 - i kombinezon tez na 62 kupię - ja jestem wysoka, mąż raczej też, to stwierdzam, że mała też nie będzie kruszynką :tak:

ja mam prawie wszystko na 62,bo jak sie urodzilam bylam dluga 61 cm,a moj C. 58,takze jesli dzidzia urodzi sie w terminie to powinna byc dluga,my mamy 180 cm oboje takze tym sie kieruje,
mam 2 pajace na 56 i 2 koszulki,jak bedzie potrzeba to dokupie po porodzie

ja ma parę ciuszków na 56 ale większość na 62 i w wzwyż :). Kombinezon też mamy na 62 na początku może maluszek się topić ale raz dwa będzie dobry.

Co do czapeczek to kupujcie poniżej 40 i też nie dużo kupujcie. Potem w każdej chwili przy okazji spacerku można kupić i przymierzyć maluszkowi (ja tak zawsze robiłam na śpiocha, mała nawet nie wiedziała kiedy)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dzisiaj kupiłam trzy śliczne bodziaki z długim rękawem, dwa na 56 - żółty w króliczki i biały z króliczkiem i trzeci czerwony z napisem Polska -na 62:-p:-p:-pa tak żeby małaj patriotyzmu uczyć:-D
tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry