reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzrost naszych dzieci

Bra nie martw się kochana, mam nadzieje,że waga szybko podskoczy Lenonkowi:tak:
Agacio dobrze,że Mamusia pobierze krew, mojej kolezanki synio mało przybieral bo miał anemie, dostawał żelazo i wszystko wróciło do normy, także główka do góry, wszystko bedzie dobrze;-)

reklama
Agacio - jakies dziwne to... nie wiem, ale moim zdaniem az tak malo nie przybral wcale.. zdarza sie to dzieciaczkom w tym juz "wieku" .. slyszalam o mniejszych wynikach a wszystko bylo OK! W kazdym razie sie dowiecie co i jak po badaniu. :)
Bra - glowa do gory, przeciez Lenonek pieknie je?!

My jutro idziem na bilansik, po pol roczku.. dawno nie byla wazona Polcia, mam nadzieje, ze bedzie okej, bo jakas chudsza mi sie wydaje tez.. albo sie wydluzyla.. :p

Agacio - my przez ostatnie 3 mce przybraliśmy 150 gr. Też jest podejrzenie anemii. Niby albo mam za mało pokarmu (nieprawda, az tryska jak ścisnę, nawet po karmieniu), albo anemia właśnie. Mamy dokarmiać zupkami mięsnymi, podawać wodę, i zrobić morfologię.

Ja już na karmieniu pisałam, że u nas też waga marna. Przekroczyliśmy 8 kg wreszcie. Karmienie głównie piersią bo inne rzeczy fuj. A na piersi to possie trochę i jak go coś zaciekawi to koniec! Kiedyś jak się dosysał to myślałam, że nie tylko mleko wysysa. A teraz to trochę possie, trochę pogada. Jedynie w nocy je porządnie bo zeruje pierś jak trzeba. A w dzień to rzadko interesuje się drugą nawet. No i nie przybiera oszałamiająco. Powolutku spadamy z 50 centyla.

Maja no nie wiem pediatra powiedziała, że mało w stosunku do tego jak było do tej pory...
Salsera Faktycznie malutko Miki przybrał. A powiedz robiliście już żelazo?
Marzenka u nas tosamo w dzień jak karmię piersią to prawie nie oddycham, żeby się nie rozproszył, w nocy natomiast ssie bardzo długo i słyszę, że połyka. Mięsko też fu:confused2:
A Frankowi zmniejszył się obwód klatki o 2 cm:-(

my byłyśmy dwa tygodnie temu na szczepieniu (wcześniej przekładane kilkukrotnie bo w domu szpital) i okazało się że mała waży zaledwie 6kg, co prawda mieści się jeszcze w siatce, na 3 centylu, ale ma mocny spadek w porównaniu do wcześniejszej skali. w związku z tym pani doktor zleciła badania i wyszło że mała ma dość słabą morfologię (8 a min dla niemowlaka to 10) ale poza tym niby wszystko dobrze, ponownie zważyłyśmy i przez 2 tygodnie przybrała zalednie 100g. od dzisiaj będziemy przyjmować żelazo i za miesiąc kontrola. mała jest mieszanie karmiona bo głównie na piersi ale na noc dostaje też butelkę mm ok. 120ml, no i powolutku słoiczki obidkowe i deserkowe. niby zjada ale szału nie ma. normalnie mam dość z tym. jest to nasze duże utrapienie. dodam jeszcze że starsza córka teraz ma 22 miesiące i w końcu waży 8kg... miała robine już chyba wszystkie możliwe badania i wszystko jest dobrze, jest dokarmiana odżywkami zwiękaszającymi kaloryczność pokarmów i ciągle jest poniżej siatki centylowej. normalnie szok. niby nic się niedzieje ale nie daje to spokoju...

Julisia po żelazie napewno będzie lepiej przybierać. Bo po wynikach ewidentnie jest niedobór. Ale skoro piszesz, że starsz córka w wieku 22 miesięcy waży 8 kg to może taka Wasza uroda, pewnie Ty też jesteś drobniutka?

Ja idę jutro do przychodni na kontrolę wagi, bo jak małż dziś wszedł z młodym na wagę łazienkową to wyszło nam, że w ciągu miesiąca 100 g przybrał. Pójdę jutro do przychodni, niech go na normalnej wadze położą. Stracha mam. Wcina ostatnio jak najęty, nie wiem co się może dziać.

reklama
Do góry