reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

My już tez po ważeniu Zosieńki i tak:
1.waga ur.: 3380g,
2.spadek: 3300g,
3.w 12stym dniu: 3700g,

Rośnie nam kluseczka, ale się cieszę. Ciuszki czekają również wyprane, wyprasowane te większe, ale nie moge się doczekać reorganizacji szafy, tych 3-6msc. mam chyba najwięcej;-)

reklama
a ja się boje że Tymek mało przybiera, jutro przyjdzie położna i może wieczorem pojedziemy się zważyć ... superancko że wasze dzieciaczki tak pięknie rosną !!

My dziś po ważeniu i waga nam pokazała 5230g :szok: czyli przez dwa tygodnie mały przytył 745g.
Jak tak dalej będzie tył to ten dwupak pieluch będę musiała komuś oddać:/

My ważyliśmy się w poniedziałek wieczorem.
Waga urodzeniowa 3650
Waga najniższa 3500
Waga w dniu wypisu (poniedziałek tydzień temu) 3580
Waga z poniedziałku 3750

Czyli 170 gr w tydzień :) Bardzo poprawnie :)

dziewczyny - pięknie nam dzieci rosną - 170g w tydzień - jak najbardziej prawidłowo:):):)

a ja śpieszę poinformować, że Alunia była na pierwszym szczepieniu i waży już 4920g - co od jej wagi urodzeniowej 2745 i przy wyjściu ze szpitala 2665g jest super wagą:)

a urosła 5cm:)

Ostatnia edycja:
Jolek - no coś Ty!!!! jak najbardziej prawidłowo, już wcześniej pisałam...że ok 200g w tydzień na piersi, a zdarzają się dzieci, że mniej i więcej:)alarm, kiedy mniej niż 120g/tydz. moja Ala wypada średnio ok.300g na tydzień, a to dziewczynka - chłopcy zawsze więcej ważą i są bardziej cycowi (takie mam wrażenie, bo mój synek urodził się 2700g a na 6tyg ważył już 5200 - a on to wisiał na cycu że hoho)

nie ma czegoś takiego jak przekarmienie dzieci na cycu - jedzą ile chcą, przecież na siłę mu nei wpychasz cycusia i nie karmisz jak kaczuszki - prawda???nic się nie martw:)mał ma dobry apetyt i tyle:)ciesz się, ze dobrze rośnie!!
coś do poczytania:
Ile powinno przybierać na wadze dziecko karmione piersią??? - forum, porady, informacje

Czytając wpisy z wagą maleństw, widzę, że i u nas jest dobrze ;) moja kluska ładnie rośnie!

Dzisiejsze wazenie: 4052 g
Tydzien temu: 3880 g
Dzien wypisu do domku: 3580 g
Spadek-najnizsza :( 3560 g
Waga urodzeniowa: 3940 g
chyba nie jest zle... :))

No i ja się przestałam martwić, mój chopina odbił i zaczął przybierać :D:D:D:D w tydzień 300g z 4200 na 4500, Pani pediatra stwierdziła że słuszna waga pulpecika jest i przy szczepieniu może już grubo ponad 5 kg ważyć :O

reklama
No nasz maluszek to sie prezentuje następująco:
1.waga ur.: 3950
2.spadek: 3670
3.w 7dmym dniu: 4100,

Więc myślę, że jest nieźle :) zobaczymy jak nam pójdzie dalej...

Do góry