reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

reklama
cieszę się, że maluszki tak pięknie przybierają :) za tydzień i ja się dowiem i już się nie mogę doczekać :)))

Michalinka urodzila sie z waga 3,990kg a w dniu wypisu ze szpitala miala 3800.
Po 8 dniach wazyla 4200, po kolejnym tygodniu 4600 a dzis czyli po 4 dniach - 5kg.
Czyli w ciagu tygodnia przybiera ok.400g
to chyba duzo ?

Dużo :)
Ciekawe co pediatra nam powie jak za tydzień czy dwa znów będzie ze 300 na plus tygodniowo :D No ale co ja mogę? Mały nie wisi na mnie non stop. Fakt, że jak nie śpi to chce cycka często ale staram się go przetrzymać ile się da i nie karmić co godzinę. Niestety małpiszon ma węch dobry bo jak biorę go na ręce to zaraz paszczą szuka :)

My właśnie zmierzyliśmy Igora i ma 59cm długości. Czyli od urodzenia urósł 3cm. Nie wiem czy to dużo czy mało.

a my jak mierzymy to ciagle jest inaczej wiec nie wiem ile miśka ma.. A co do wagi to moja wcale nie wisi na cycu, jada srednio co 3godziny, chyba ze goraco, to troche czesciej ale za to krocej bo chce sie jej pic, i ciagnie max 20 minut zawsze.

reklama
Fajnie, że maluszki tak dobrze rosną, mój Antoś w poniedziałek ważył 3690g (3 tyg i 2 dni), więc od urodzenia przybrał nam 740g :-)

Do góry