reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
Witajcie jestem tu nowa od 4 miesiecy staram sie o dzidzie jestem po drugiej wizycie w kliniece dostalam zastrzyk choragon poniewaz moj pechezyk graffa nie pekl,mam kolejna wizyte na 10 dzien cyklu jestem pelna nadziei

Czesc. Staram sie o dzidziusia o ponad roku.Biore tabletki zeby mi pomogly ale jak narazie nic nie widac.niewiem co mam robic zeby jak najszybciej zajsc w ciaze. slyszalam ze jest taka tabletka co poniej zachodzi sie w ciaze. czy ktos o niej slyszal.pozdrawiam

witam, staramy się o drugie dziecko, powoli zaczynałam wypatrywać pierwszych
objawów ciąży, a tu taki szok. Wczoraj przed kąpielą ścisnęłam brodawkę i
wyciekła mi kropla mleka, z drugiej piersi tak samo. moją córke przestałam
karmić już prawie dwa lata temu, więc mleka już być nie powinno. Czytałam o
wysokiej prolaktynie......i niepłodności z tym związanej,.....i załamałam
się :( musiałam się wyżalić....
:-(

Witajcie!
Może jest jakaś kobitka, która niestety czas poczęcia z różnych względów (finansowych, rodzinnych, zawodowych, ZDROWOTNYCH) musi nieco oddalić w czasie a ma juz mocno zapalony instynkt? U mnie jest ostro (imionka wybrane:). Urocze Maleństwa śnią sie po nocach...i wszyscy w wokoło stają się szczęśliwymi rodzicami...a my musimy jeszcze tyle czasu czekać:( Zapraszam wszystkie powołane Mamy na wspólne czekanie na czekanie;-) Razem będzie raźniej. :-)

Moge sie do Ciebie przylaczyc, od jakiegos czasu staram sie o druga dzidzie ale niestety.
Nie mam zbyt wiele czasu na poczecie dzidzi - maz jest marynarzem i w ciagu roku lapiemy sie na 2 - 3 cykle, wiec lipa. Teraz mam 6 dc, a maz juz 06.09. jedzie na pol roku i wroci dopiero w marcu albo w kwietniu, tylko na 2 miesiace. Teraz kupilam sobie testy owul. zobacze czy to zadziala, ale nie nastawiam sie na sukces. Tak wiec u mnie sytuacja tez nie jest zbyt ciekawa. Ale sprobowac zawsze mozna. Tak wiec nawet nie wiem czy sie zalapie z poczeciem dzidzi w grudniu 2008. Ale fajnie ze jest ktos, kto tez musi troszke oddalic okres poczecia dzidzi. Jestem na -Czy mozna zaplanowac plec dziecka dziewczynka/ chlopiec. Ale te dziewczyny maja swoich mezow przy sobie i juz niedlugo sie wykrusza.

Wszystko w swoim czasie, powoli , powoli i kiedys dzidzia bedzie - nawet kilka.
Ostatnio tak sie na dzidzie nastawilam, ze jak dostalam @ to mialam dola. Teraz traktuje to na spokojnie jak sie uda to super , jak nie to trudno. Co ma byc to bedzie. Teraz mam te testy owulacyjne, kupilam- moze sie uda, ale nie nastawiam sie na sukces , raczej na cud. Tak sobie mysle , ze w zyciu wszystko ma swoj sens- wiec to , ze te dzidzie nie przychodza tak szybko tez w tym cos jest. Moze czeka nas w zyciu cos, co trzeba zalatwic przed ciaza . Tak sobie mysle i to daje mi sile. Po co sie martwic, dziekuje Bogu ze mam chociaz jednego syna i drugi z czasem tez bedzie.

No to jestesmy juz trzy:-)!Możemy ten czas wykorzystać na dobre przygotowanie siebie i otoczenia. Macie jakieś imiona już upatrzone? U mnie ciągła zmiana- najpierw obstawialiśmy Zuzie i Antosia, po paru innych kandydatach stanęło na Łucji i Nikodemie (chociaż Oliwia też chodzi po głowie).Wrocław pozdrawia:)

reklama
Do góry