reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

Ku pociesze i podniesieniu was na duchu opowiem wam swoją historie z happy endem oczywiście:-) W momencie kiedy zdecydowaliśmy sie mieć dzidziusia wydawało mi sie że nic prostszego, a okazało sie top bardzo cieżką fizyczną pracą i nie tylko. Od maja 2005 staraliśmy sie intensywnie i nic nam nie wychodziło, było coraz gorzej ze mną, na ulicy żadnej pani z brzuszkiem nie przegapiłam, miałam obsesje wszedzie widzialam kobiety w ciazy i zazdrościłam im strasznie.Doszło do tego że nie kochaliśmy sie dla przyjemnosci tylko po to żebym zaszła w ciaze.Próbowalismy róznych zabobonów zeby poprawic nasza skutecznosc i nic. Całe nasze życie kreciło sie wokół zajscia w ciaze. W koncu poszlam do lekarza, i zaczelo sie za gruba, policystyczne jajniki lub cos nie tak z hormonami, i że w tym roku to nawet nie mam co liczyc ze zajde w ciaze.A był to juz 2006 rok. Wiec ja dół psychiczny na całego, na to mój mąż stwierdził, że musimy sobie odpuscic bo on juz nie daje rady psychicznie. I tak zrobilismy przesałam obsesyjnie myslec o zajsciu w ciaze, skupilam sie na pracy ktora własnie zmienilam. Az tu nagle po miesiacu spoznia sie okres, tydzien, dwa test i sa upragnione dwie kreski:-) Cala ciaze przebiegala dobrze, Zuzia urodziła sie duza i zdrowa, w tej chwili ma juz pół roku. Jestesmy bardzo szczesliwi. Wam tez życze starań ukończonych sukcesem, nie martwcie sie i nie poddawajcie.Pozdrawiam :-)

reklama
No to wielkie gratulacje!
a o tej mani tez cos wiem:) i to za kazdym razem jak sobie odpuscilismy to pokazy sie 2 kreski:)

Witaj chciałam tylko zapytać czy udało ci sie za pierwszym razem i czy policzyłaś sobie wcześniej dni płodne?Ja staram się o dziecko już 2 miesiąc obliczyłam sobie dni płodne i jak najbardziej się kochamy tylko boje sie ze może sie nie udać, ciężko jest czekać do następnej miesiączki czy aby na pewno się udało.

Witajcie Dziewczyny,
wracam ponownie na forum kilka dobrch miesiecy temu myslalam ze starania sie rozpoczna jednak nie:( maz wyjechal za granice a potem jak wrocil jakos nie mozna sie bylo zebrac. Teraz juz czas na malenstwo, rozpoczynamy starania oby wszystko sie udalo.

k asia to trzymam kciuki:-) Ja też jestem w trakcie starań tyle że robimy drugiego dzidziusia Kto wie może spotkamy się ptem w temacie przyszłe mamy albo nawet mamy 2008:tak:;-)

Witam mam na imię Agnieszka staram się o dziecko już 2 miesiąc, dni płodne miałam między 26-2 czerwca czy jak teraz jest już 6 czerwiec to test mi powie czy się udało bo niewiem czy robić test czy troszkę poczekać?

Witaj Agnieszka! Lepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki! Powodzenia!

reklama
Hej Agnieszka!
Też jestem Agnieszka i staram się o dzidzie 6 miesięcy. Jeśli dni płodne skończyły się 2VI to nie rób jeszcze testu. Na niektórych jest niby napisane że wykrywają już 7 dniową ciąże ale ja w to wątpię. Z tego co wiem to zapłodnione jajeczko zagnieżdża się w macicy dopiero około 7 dnia od owulacji. Także poczekaj z tym testem do okresu i najlepiej robić go z porannego moczu.
Życze powodzenia i daj znać za jakiś czas czy wyszły dwie kreseczki:tak:

Do góry