reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niedoczynność tarczycy

reklama
Mam niedoczynność tarczycy. U mnie eutyrox sie nie sprawdził. Na nim trudno było mi utrzymać tarczycę w ryzach. Dopiero letrox pomogl. Jednak to nie był problem z zajściem w ciążę, a prolaktyna. Po zbiciu jej od razu sie udało

Witam . Po jakim czasie brania euthyrexu wasze TSH zaczęło spadać ? I czy to pomogło przy problemach z zajściem w ciążę ?
Ja jak tylko dowiedziałam się, że mam chorą tarczycę to moje tsh wynosiło 25 po ok. 6 tygodniach brania letroxu unormowało się. Mam niedoczynność i hashimoto jestem mamą 2 dzieci. W moim przypadku wysokie tsh to był jedyny problem do zajścia w ciążę. Po pierwszej ciąży troszkę się rozregulowało u mnie tsh mój lekarz kilka razy zwiększał mi dawkę. W kolejną ciążę zaszłam przy tsh 5, więc ciężej było zbić te wartości i utrzymać pózniej na poziomie max 2.5 szczególnie w pierwszym trymestrze, ale udało się. Ciąże kończyłam z tsh 0.4 córka urodziła się zdrowa.

Ja jak tylko dowiedziałam się, że mam chorą tarczycę to moje tsh wynosiło 25 po ok. 6 tygodniach brania letroxu unormowało się. Mam niedoczynność i hashimoto jestem mamą 2 dzieci. W moim przypadku wysokie tsh to był jedyny problem do zajścia w ciążę. Po pierwszej ciąży troszkę się rozregulowało u mnie tsh mój lekarz kilka razy zwiększał mi dawkę. W kolejną ciążę zaszłam przy tsh 5, więc ciężej było zbić te wartości i utrzymać pózniej na poziomie max 2.5 szczególnie w pierwszym trymestrze, ale udało się. Ciąże kończyłam z tsh 0.4 córka urodziła się zdrowa.
Dziękuję bardzo za odpowiedź . Ja jestem po 2 poronieniach i wartość tsh w tamtym czasie to 3,16 tylko że wtedy lekarz nie informował mnie że wartość jest za duża i ja sama też nie miałam takiej wiedzy jeszcze wtedy że tak to wszystko wygląda .

reklama
Witam . Po jakim czasie brania euthyrexu wasze TSH zaczęło spadać ? I czy to pomogło przy problemach z zajściem w ciążę ?
Ja brałam Letrox 50 a nie euthyrox. Miałam też Hashimoto, które samo się wyleczyło (antyTPO w normie). Wyeliminowałam nabiał (oprócz żółtego sera), piję mleko owsiane zamiast krowiego, nie jem kurczaka. Stan cery mi się poprawił i zaczęła wychodzić dobrze krzywa cukrowa. Pozdrawiam:)

Do góry